Prima pagină » Titlurile zilei » Camera terorii de la Hotelul „Traian” din Iași! Afaceristul Cristian Stanciu a gazat angajații lui Vasile Pușcașu. Politicianul spune că vecinul era să arunce în aer cele două hoteluri – FOTO-VIDEO

Camera terorii de la Hotelul „Traian” din Iași! Afaceristul Cristian Stanciu a gazat angajații lui Vasile Pușcașu. Politicianul spune că vecinul era să arunce în aer cele două hoteluri – FOTO-VIDEO

22 ian. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Proprietarii hotelurilor „Astoria” și „Traian” nu dorm noaptea. Fiecare se gândește la o strategie prin care își poate anihila vecinul. Conflictul a ajuns la cote alarmante, fiind pusă în pericol chiar viața angajaților. Totul a pornit de la spațiile comune celor două hoteluri

Conflictul dintre Vasile Pușcașu, patronul hotelului „Traian”, și Cristian Stanciu (consilier județean PSD), proprietarul hotelului „Astoria”, este departe de un deznodământ. De când cei doi au preluat imobilele, cearta s-a mutat în instanță. Totul a pornit de la rețelele de utilități. În ultimi doi ani, cei doi s-au șicanat, au interzis accesul pe spațiile comune, ajungându-se chiar și la amenințări. Nimeni nu cedează, orgoliul fiind mult mai important pentru cei doi afaceriști. Însă, conflictul a degenerat la finalul anului trecut.

Cristian Stanciu a comandat angajaților să găsească o soluție pentru evacuarea noxelor emise de centrala termică. Soluția era doar prin subsolul hotelului „Traian”, unde Vasile Pușcașu este proprietar. Așa că, pe timp de noapte, au spart tavanul și au montat trei guri de evacuare a noxelor. Rețeaua a fost scoasă în exterior printr-un geam pe care l-au spart. Însă, una dintre țevile de evacuare a rămas în interior și emana noxe în incinta unde este amenajată camera tehnică. Cel puțin asta este varianta lui Vasile Pușcașu.

Vasile Pușcașu acuză că a fost pusă în pericol viața unui angajat

Din cauza instalației artizanale, un angajat al lui Vasile Pușcașu a prezentat stări de leșin.

„La sfârșitul lui decembrie 2020, cei de la «Astoria» au pus țevile de evacuare prin tavanele mele. Mi-au stricat pereții ca să facă această improvizație. Eu nici nu am văzut. M-am trezit cu instalația montată pe proprietatea mea. Oricând se poate repeta o tragedie ca «La Castel». Este o improvizație ce s-a făcut acolo. Au venit efectiv și au spart geamul și au scos țevile spre curtea Colegiului Național. Acum am pus o cameră video ca să bată spre geam, înainte nu era așa. Se face și condens și curge toată apa în subsol”,a precizat Vasile Pușcașu.

Victima improvizației a fost inginerul Viorel Enache. Aflat în clădire, medicul Liliana Mihailov i-a făcut un consult și l-a diagnosticat cu intoxicație acută cu dioxid de carbon, recomandarea fiind reconfigurarea traseului pe unde trece instalația.

„Am angajați care au făcut cerere să nu mai lucreze în camera respectivă. Au venit cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și au verificat, dar nu au făcut nimic. În schimb au făcut altceva. Au transmis la Colegiul Medicilor că doamna doctor care mi-a consultat angajatul nu ar avea calitate ca să elibereze acea adeverință, pentru că nu era pacientul dumneaei. Ce legătură avea ISU în această situație?”, a mai spus patronul Hotelului „Traian”.

În urmă cu câteva zile, un cort al restaurantului „La Castel” a luat foc din cauza unei prize defecte.

ISU a încercat să anuleze adeverința medicală

Culmea, ISU Iași a intervenit prompt în acest conflict, doar pentru a anula adeverința eliberată de medicul Liliana Mihailov.

„Opinăm că soluțiile tehnice se stabilesc printr-un proiect tehnic, verificat de un verificator atestat pe domeniul instalațiilor de gaze naturale (…) Întrucât considerăm că recomandarea medicului nu cuprinde observații din zona medicală, vă rugăm să analizați adeverința emisă”, se arată în sesizarea transmisă Colegiului Medicilor Iași.

Vezi AICI documentul în care ISU Iași a încercat să demonteze adeverința medicală

În schimb, Colegiul Medicilor a dat de pământ cu sesizarea ISU.

„Doamna doctor Mihailov este medic primar medicină de familie, având și competență în medicina de întreprindere. Prin urmare, acea adeverință este complet legală, doamna doctor având pregătirea necesară pentru a evalua condițiile unui post de muncă, expunerea salariatului la diverse noxe profesionale, precum și influențele pe care acestea le pot avea asupra stării sale de sănătate. Prin urmare, doamna doctor Mihailov nu și-a depășit competența profesională eliberând respectiva adeverință”, se arată în răspunsul Colegiului.

Vezi AICI documentul în care Colegiul Medicilor Iași confirmă competențele medicului

Hotelul „Traian” este monument istoric, dar Cristian Stanciu s-a apucat de dat găuri

Vasile Pușcașu mai spune că s-a intervenit ilegal, în condițiile în care hotelul „Traian” se află pe lista monumentelor istorice.

„Au dat găuri în pereții hotelului «Traian», deși trebuia un aviz. Rețeaua de gaz a fost trasă chiar lângă cea electrică. Nu se face așa ceva, este o improvizație periculoasă, nu este conform normelor. Am avut probleme și cu branșamentul de apă. Canalizarea și branșamentul de apă au fost dintotdeauna la hotelul «Traian». Brusc, au primit în 2018 aviz de la ApaVital. Atunci era director Ion Toma. Am fost la el și l-am întrebat cum este posibil așa ceva. Mi-a spus că nu se bagă, că este în subordinea Consiliului Județean și că mai are puțin până la pensie. Cam așa s-au comportat instituțiile statului”, a concluzionat Vasile Pușcașu.

Cristian Stanciu zice că Vasile Pușcașu era să arunce în aer cele două hoteluri

Pe de altă parte, Cristian Stanciu a transmis reporterilor BZI cu totul altă variantă. El consideră că Vasile Pușcașu știe doar legea violenței și că a pus în pericol viața angajaților din cele două imobile.

„Toate instalațiile hotelului «Astoria» respectă toate normele de poluare. Domnul Pușcașu încearcă să obțină alte avantaje, acces în curtea carosabilă, acces la London Pub. Acest lucru nu reflectă realitatea din documente. Dumnealui întreține această atmosferă de conflict. Pe data de 21 ianuarie 2021, au fost identificați mai mulți angajați care au înfundat țevile de evacuare, putând provoca explozia celor două hoteluri. Au fost discuții amiabile, dar degeaba. Ce soluție să găsești dacă el vine cu ranga la discuții”, a replicat Cristian Stanciu, consilierul județean PSD.

Administratorul hotelului „Astoria” susține că a fost șantajat pentru fiecare cablu montat pe pereți

Și administratorul Hotelului „Astoria” a oferit un punct de vedere. Acesta susține că a încercat un dialog cu Vasile Pușcașu, dar în zadar.

„Noi avem 3 țevi de evacuare de la 3 centrale, două pentru căldură și una pentru apă caldă. Două sunt montate de acum un an jumătate. Nu a fost nicio problemă. Între timp, Hotelul «Traian» are țeava lipită de hotelul «Astoria». După două procese pierdute de domnul Pușcașu, a început să facă scandal. Acum, trebuie să permită accesul în parcare. Pe data de 15 ianuarie ne-a înfundat aerisirea cu cearșafuri, a venit firma care a montat centralele și a constatat o acumulare mare de gaze.

La scurt timp a făcut același lucru, a înfundat țevile. Sunt două plângeri penale depuse la Secția a III-a. Acum, facem pază non-stop. El cerea 100 de euro pe lună pentru fiecare cablu sau țeavă. Consider că este un șantaj. Vrea să ne aducă în imposibilitatea de a funcționa. Hotelul «Traian» nu are branșament, funcționează cu apă de la noi”, a precizat Adrian Danu, administratorul Hotelului „Astoria”.

De precizat că cele două hoteluri au fost achiziționate de la lichidatorul firmei falimentare Turism Moldova SA a afaceristului Dănuț Prisecariu, stabilit în Canada. Banii din tranzacții au intrat tot în conturile lui Prisecariu, în condițiile în care principalul creditor era o firmă controlată de mama afaceristului. Suma încasată este de 7,5 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *