Prima pagină » Culinar » Camembert la cuptor în foietaj, cu dulceață de ceapă. Aperitivul perfect pentru o seară relaxantă

Camembert la cuptor în foietaj, cu dulceață de ceapă. Aperitivul perfect pentru o seară relaxantă

04 mart. 2024, 14:55,
în Culinar

Camembert la cuptor în foietaj, cu dulceață de ceapă este aperitivul perfect pentru o seară relaxată cu cei dragi. Mai simplu de atât nu se poate, căci ai nevoie de doar cinci ingrediente, iar întreaga rețetă se prepară într-un singur vas. Descoperă aromele complexe și armonioase pe care le oferă acest aperitiv simplu și delicios!

Camembert la cuptor în foietaj

Pentru această rețetă simplă și ușoară vei avea nevoie de 2 foi de aluat foietaj (de 375g fiecare), puțina făină pentru presărat, 1 borcan de 285 g de dulceață de ceapă caramelizată, 1 brânză camembert întreaga (de 250 g), 1 pachet de rozmarin (de 20 g) și 1 ou de mărime medie, bătut ușor.

Scoate foietajul din frigider cu 15 minute înainte de a începe. Presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde o foaie de aluat, presărând și deasupra acestuia puțină făină. Întinde cu sucitorul până când aluatul este cu aproximativ 2 mm mai subțire, dându-i o formă care înclină mai mult spre un pătrat decât dreptunghi.

Ridică foaia de aluat și așaz-o pe o coală mare de hârtie de copt, apoi distribuie dulceață de ceapă pe suprafața acesteia, cu excepția a 1-2 cm de la margine. Întinde și cea de-a doua foaie de aluat, la fel cum ai procedat cu cea dinainte. Ridic-o cu grijă și așaz-o deasupra primei foi. Așază brânza cambert în centrul foietajului, și cresteaz-o în formă de „X”. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, punând o tavă mare și solidă în cuptor pentru a se încălzi.

Ia un cuțit ascuțit și crestează aluatul în linii drepte, începând din exterior, și oprindu-te când ajungi la marginea brânzei Camembert, până obții 16 segmente de aluat de dimensiuni aproximativ similare. La final, ar trebui să arate precum un soare asemănător cu cel pe care îl desenam când eram copii. După aceea, răsucește fâșiile de câteva ori pe toată lungimea, la fel cum procedezi și în cazul covrigilor. Nu-ți face griji dacă mai curge din dulceața de ceapa, doar împinge-o înapoi cât poți de bine.

Cum poți servi acest aperitiv

Pune crenguțele de rozmarin între „razele” de aluat. Cu o pensulă, unge foietajul pe deasupra cu ou bătut și presară sare de mare și piper. Scoate tava fierbinte din cuptor și așază cu grijă aluatul pe ea, cu tot cu hârtia de copt. Introdu preparatul în cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau până când aluatul devine auriu și crocant. În momentul servirii, taie puțin din crusta exterioară pentru a dezvălui brânza topită de dedesubt.

Pentru a amplifica experiența gustativă, poți să adaugi câteva linguri de miere peste camembert înainte de a-l așeza în mijlocul aluatului. Aroma dulce a mierii se va îmbina perfect cu gustul ușor sărat al brânzei. Acest mic detaliu va aduce o notă delicioasă și un plus de rafinament preparatului.

Savurează acest preparat alături de un vin roșu sau un vin alb sec, în funcție de preferințele tale. Un Chardonnay sau un Pinot Noir vor completa perfect aromele și texturile acestui camembert la cuptor în foietaj, oferindu-ți o experiență culinară de neuitat. Un aperitiv care se face rapid, și care va fi pe placul tuturor celor care îl vor gusta!

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Vreme depresivă în România. Început de săptămână cu probleme
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în luna mai pentru ca cireșul să rodească din plin. Se va umple de fructe dulci și gustoase
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`