Prima pagină » Titlurile zilei » Camelia Doboș, șefa Trezoreriei din Finanțele ieșene, pleacă din funcție! O contracandidată este preferată de minister
Camelia Doboș, șefa Trezoreriei din Finanțele ieșene, pleacă din funcție! O contracandidată este preferată de minister

Camelia Doboș, șefa Trezoreriei din Finanțele ieșene, pleacă din funcție! O contracandidată este preferată de minister

18 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Camelia Doboș, șefa Trezoreriei din Finanțele ieșene, pleacă din funcție. Pe data de 22 iulie sunt programate interviurile pentru ocuparea postului de trezorier-șef la nivelul Administrației Județene. Propusă să preia funcția este Veronica Tănăsucă, angajată în instituție de aproape 10 ani

Camelia Doboș, șefa Trezoreriei din Finanțele ieșene, pleacă din funcție. Surse din cadrul instituției arată că mutarea va avea loc în cel mai scurt timp. Pe data de 22 iulie este programat un interviu la Ministerul Finanțelor Publice pentru ocuparea postul vacant de trezorier-șef al Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP). Camelia Doboș a stat pe post în ultimii patru ani. Apelată telefonic, Camelia Doboș nu a răspuns pentru a comenta noile mutări din cadrul instituției.

Camelia Doboș, șefa Trezoreriei din Finanțele ieșene, pleacă din funcție, dar soțul rămâne pe post

Camelia Doboș este nimeni alta decât soția lui Anton Doboș, fost deputat PNL. Cel din urmă încă nu este vizat de valul transferurilor și rămâne în continuare șef Birou în cadrul Finanțelor. Conform ultimei declarații de avere, Camelia Doboș are în proprietate un teren de 800 metri pătrați, în municipiul Iași, și un teren agricol de 315 metri pătrați. În declarație mai apare o casă de 263,59 metri pătrați deținută împreună cu soțul, plus o anexă de 133 metri pătrați, tot în municipiul Iași. Familia Doboș mai deține două autoturisme Toyota, achiziționate în intervalul 2013-2015. La bănci, Camelia Doboș are datorii de 40.000 euro, iar către persoane fizice, de 10.000 euro. Din funcția de trezorier-șef a încasat anul trecut suma de 95.871 lei, în timp ce Anton Doboș bifează un venit de 80.308 lei.

Gina Simona Fîrțescu urmează să fie schimbată din funcția de director la direcția Trezorerie

Schimbări vor avea loc și la Direcția Trezorerie (la nivel de regiune). La începutul acestui an, postul a fost ocupat de Gina Simon Fîrțescu. De precizat că, în ultimii ani, nu a exista un angajat care să ocupe locul din organigramă. Cum a ajuns Gina Fîrțescu pe funcție? Este nora lui Dan Fîrțescu, fost șef la Finanțele din Suceava, acum consilier la Curtea de Conturi. În mediul Finanțelor se știa că postul de șef al Trezoreriei era controlat de către Valentin Mavrodin, fost secretar de stat, prieten cu Fîrțescu de la Curtea de Conturi. De aici și până la promovarea norei nu a fost decât un pas. La finalul anului trecut, Gina Fîrțescu a fost propusă pentru funcția de director de către Marian Bosianu, fost șef al Finanțelor, susținut de PSD. Directoarea are în proprietate trei apartamente, două în Copou și unul în CUG. Soțul este profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Veronica Tănăsucă este în cărți după ce a fost nominalizată pe timpul lui Marian Bosianu

Postul de director la Direcția Trezorerie urmează să fie ocupat de Veronica Tănăsucă, angajată în instituție de aproape 10 ani. În trecut a fost nominalizată pentru același post de către Marian Bosianu, dar propunerea nu a fost validată. În declarația de avere a consemnat trei parcele de teren, în suprafață totală de 4.120 metri pătrați. Documentul mai indică o casă de 160 metri pătrați și un apartament de 56,04 metri pătrați. În familia Tănăsucă mai apar trei autoturisme, două marca Ford și unul Toyota. La capitolul datorii apar 22.000 euro și 88.072 lei. Din calitatea de șef Serviciu, Veronica Tănăsucă apare cu un venit anual de 75.373. Victor Tănăsucă, soțul acesteia, a încasat anul trecut un salariu de 58.800 lei de la Primăria Bârnova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *