Prima pagină » Titlurile zilei » Cam așa arată un ultim iarmaroc al Iașului. Căruțe trase de cai și negocieri la sânge. Iată imaginile desprinse parcă din alte vremuri – FOTO

Cam așa arată un ultim iarmaroc al Iașului. Căruțe trase de cai și negocieri la sânge. Iată imaginile desprinse parcă din alte vremuri – FOTO

18 feb. 2023, 02:00, 7 ,
Lucian SAVA, în Titlurile zilei

La câțiva kilometri de Iași, în fiecare joi are loc un târg. În comuna ieșeană Voinești, sute de oameni din comunele apropiate vin pentru a face cumpărături. Cumva, scenele par desprinse din alte vremuri

În fiecare joi, la Voinești este organizat un târg la care participă sute de oameni. De ani întregi, locuitorii acestei comune, dar și ai comunelor vecine, se întâlnesc în acest loc pentru a cumpăra, a vinde sau a face schimb. În târg poți găsi orice. De la fructe și legume până la furaje sau obiecte de uz casnic.

„Pentru noi este foarte important acest târg. Noi suntem de la Țibănești. Venim cu căruța. E mai aproape față de Iași și aici găsim de toate. Furaje, alimente, de toate. Prețurile sunt așa și așa, dar, ca la târg, negociem… Venim și ne cumpărăm ce avem nevoie cam o dată pe lună”, a spus un bărbat venit din Țibănești.

„Uneori avem prețuri mai mici decât la Iași”

Vânzătorii nu sunt chiar atât de încântați de vânzări.

„Oamenii nu prea mai au bani. Toate sunt scumpe, mai lăsăm la preț, dar nu putem vinde în minus. Noi venim cu mere și legume. Pentru oamenii din zonele apropiate este mult mai ușor să cumpere de la noi decât să meargă până la Iași. Să știți că, de multe ori, prețurile noastre sunt mai mici decât cele din Iași”, a spus un vânzător. Imaginile surprinse în târg par desprinse din alte vremuri.

Același târg, alte vremuri

Reporterii BZI au discutat cu o bătrână. Aceasta a precizat că de mult timp vine la târgul de la Voinești.

„Nu mai știu de când vin, dar sunt ani mulți. M-am obișnuit, nu merg în piață. De aici cumpăr ce am de cumpărat. Stau în Voinești, ajung imediat. Pe jos vin. Tot ce am nevoie găsesc. Pe vremuri nu erau atâtea lucruri, erau aduse de oameni. Veneau olari, veneau cu gaz, cu var, cereale… De toate… Acum nu mai găsești lucruri de alea”, a spus o bătrână la târg.

Trebuie precizat faptul că, în ziua târgului, traficul din zonă se desfășoară cu dificultate, semn că acesta este un real succes.

Comentarii
  • macar unele traditii sunt tinute in viata…
    totul se distruge, absolut orice..
    dupa iar o luam de la capat… abia astept civilizatia sa dispara.

  • Mai bine scriai “un prost” decat “un rasist”

  • „un ultim iarmaroc al Iașului”? iarmaroace din astea sunt mai in toate comunele. la Bivolari jud Iasi, la Santa Mare si Calarasi jud Botosani, s.a.

  • se mai gasesc tigai de fonta? ca cica aste sunt eco acum

  • Tiganeala in toata regula pe tapsani. Nu mai evoluam….

  • @Anonim astea se gasesc la hypermaketuri mari gen Metro, Carrefour sau Selgros chiar si in Bazar. stiu ca mai erau si pe str Bacinschi la intersecte cu Strapungere Silvestru un magazin cu oale de fonta (tuci) si oale de lut pentru lapte prins.

  • PT Un Rasist- MESAJ
    ESTI UN MARE BOU ANALFABET!
    Nu stii sa scrii româneste, nu stii ce vrei sa spui!
    Cum adica abia astepti sa dispara civilizatia ? Cu din astia ça tine e disparuta de mult pt ca déjà sunteti prezenti si MUUULTI TAAAREEEEE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *