Prima pagină » Actualitate » Calvarul unei tinere: „M-a dezbracat in pielea goala si m-a bagat sub pat” – VIDEO

Calvarul unei tinere: „M-a dezbracat in pielea goala si m-a bagat sub pat” – VIDEO

10 iul. 2012, 22:36,
Rares Neamtu în Actualitate
Calvarul unei tinere:
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:300518;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

@ Mura Nacu, o tanara in varsta de 30 de ani, vorbeste cu greu despre bataile crancene si umilintele indurate din partea ingrijitorilor de la casele de copii in care a crescut@ „Odata o ingrijitoare m-a dezbracat in pielea goala. Aveam 13 ani, incepeau sa-mi creasca sanii. M-a obligat sa ma bag sub pat si sa stau acolo vreo trei ore. In capatul celalalt, tot sub pat mai bagase un copil obraznic. Il chema Florin si avea vreo 12 ani. Si el era tot dezbracat. Ne era rusine unul de altul”, a povestit Mura

Povestile cutremuratoare despre corectiile ce amprenteaza atat fizic, cat si psihic minorii crescuti in case de copii si centre de plasament au facut sa curga rauri de cerneala. Mura Nacu, o tanara in varsta de 30 de ani, face parte din randul celor care, abandonati de propriile familii, si-au petrecut copilaria si adolescenta in casele de copii. Fata povesteste cu greu ca nu putine au fost momentele in care a fost pedepsita crunt de ingrijitori ca urmare a faptului ca facea nazdravanii specifice oricarui copil. Mura isi aminteste ca de multe ori a fost batuta cu bestialitate, tinuta flamanda sau inchisa ore in sir in beci.

„Mama m-a lasat intr-un magazin cand aveam trei ani”

Mama fetei nu a vrut-o inca de cand a nascut-o. A lasat-o in spital. Dupa cateva zile a venit totusi si a luat-o acasa. Degeaba insa. Cand avea trei anisori, a abandonat-o din nou, de data aceasta definitiv. „M-a lasat intr-un magazin de haine. A intrat si s-a facut ca isi cauta ceva de imbracat. N-am vazut cand a plecat… nu mai tin minte. Stiu doar ca m-a lasat acolo si ca dupa ceva vreme vanzatoarea a anuntat politia. De atunci am crescut numai prin casele de copii. Am fost la mai multe, nici nu vreau sa-mi mai amintesc…chiar daca aveam de toate acolo, e mai bine acum, cand nu am nimic, pentru ca nu ma mai bate nimeni”, a povestit Mura.

„M-a dezbracat in pielea goala si m-a bagat sub pat”

Fetei ii este greu sa vorbeasca despre abuzurile ingrijitorilor. Este si acum aproape convinsa ca merita bataile si infometarea pentru ca era obraznica. Nu doar ea a fost batuta si pedepsita, ci si alti copii despre care spune ca erau la fel de obraznici. Nazbatiile pentru care ii erau aplicate corectii fizice erau cele caracteristice oricarui alt copil de varsta ei. „Ingrijitoarea a pus un alt copil sa ma bata. Ea s-a urcat peste mine si ma tinea ca sa nu pot sa fug. M-a batut atunci cu teava de la aspirator pana mi-a spart capul. Am si acum semn, aici langa tampla dreapta. Odata o ingrijitoare m-a dezbracat in pielea goala. Aveam 13 ani, incepeau sa-mi creasca sanii….m-a obligat sa ma bag sub pat si sa stau acolo vreo trei ore. In capatul celalalt, tot sub pat mai bagase un copil obraznic. Il chema Florin si avea vreo 12 ani. Si el era tot dezbracat. Ne era rusine unul de altul… Ca sa fie sigura ca nu iesim de acolo, ea s-a asezat pe pat si a stat acolo cat s-a odihnit, vreo trei ore”, a povestit Mura rememorand cu greu momentele prin care a trecut. Fata isi aminteste de asemenea ca nu de putine ori a fost inchisa in beci tot ca urmare a obrazniciilor pe care le facea. „Alta data m-au inchis intr-un beci unde se tineau alimentele si m-au lasat singura acolo de la 8.00 dimineata pana seara la 10.00. Ma scapam pe mine si nu stiam ce sa fac”, a mai zis fata.

Traieste din 230 de lei pe luna

Mura Nacu este foarte bolnava si primeste o pensie de handicap in valoare de 230 de lei pe luna. Ca sa nu stea pe strada, tanara si-a inchiriat o camera mica si insalubra in care sa se poata adaposti. Mica sa pensie este inghitita in intregime de plata chiriei. Nu are bani sa-si cumpere medicamentele si traieste de pe azi pe maine, din mila oamenilor. Este subdezvoltata, micuta si firava, dar munceste pe unde apuca. Serviciile ei sunt rasplatite uneori cu mancare sau cu 2-3 leuti. „Daca muncesc si vor sa-mi dea bani, uneori in locul banilor le cer de mancare. Nu prea am ce manca. Seara daca mi-e foame beau o cana de apa si ma culc”, a explicat Mura. Cu toate ca se descurca extrem de greu, tanara e multumita ca acum nu o mai bate nimeni. Se straduie sa supravietuiasca si isi accepta soarta cu demnitate. Spune ca nu a cersit niciodata pentru ca ii este rusine si ca de fiecare data cand lumea ii da cate ceva, ea incearca sa afle cu ce le poate fi de folos, asa mica, slaba si bolnava cum este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024