Jurnalista Adriana Stere a povestit recent calvarul prin care a trecut după ce a consumat brânză de la un producător local.
Adriana Stere, jurnalistă la PRO TV și mamă a cinci copii, a povestit recent, în emisiunea „La Măruță”, experiența dificilă prin care a trecut după ce a consumat brânză achiziționată de la un producător local. Potrivit declarațiilor sale, incidentele au început la șase zile după ce a mâncat produsul, manifestând inițial o stare de oboseală intensă și un disconfort general. Situația s-a agravat progresiv, culminând cu simptome severe, inclusiv o paralizie temporară.
Calvarul prin care a trecut Adriana Stere după ce a consumat brânză de la un producător local
Consumul produsului lactat, pe 15 septembrie, a declanșat un episod medical alarmant, care a pus-o pe Adriana Stere într-o situație critică.
Adriana Stere a început să manifeste febră, frisoane și tuse, simptome care au determinat-o să solicite intervenția ambulanței. Deși inițial i s-a pus diagnosticul de pneumonie, starea sa s-a deteriorat rapid, evoluând spre o paralizie a mâinii stângi și dificultăți de mers.
„Am luat brânză de la un magazin cu produse artizanale. După vreo șase zile, când se pare că a fost perioada de incubație, au apărut primele simptome, adică o oboseală teribilă, cruntă”, a povestit Adriana, la Pro TV. „A urmat trei zile de febră foarte mare și de frisoane. După trei zile de frisoane a început să mi se descuameze pielea de pe piept și de pe burtă”, a spus aceasta. Atunci a chemat ambulanța, dar calvarul nu s-a termimat.
Adriana Stere a fost suspectată de meningită
Adriana Stere a fost nevoită să meargă la mai multe spitale, trecând printr-un lung proces de diagnosticare, de la pneumonie și sinuzită până la suspiciuni de meningită. A stat internată timp de opt zile la Spitalul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, unde a urmat un tratament intensiv, inclusiv o cură de antibiotice de 28 de zile. Terapia a avut efecte secundare, printre care o scădere semnificativă a nivelului de fier și pierderea părului, a relatat jurnalista în emisiunea lui Cătălin Măruță, conform protv.ro.
„Febră foarte mare și frisoane. După aceea tuse seacă, apoi tuse umedă, dureri de glezne, dureri articulare, apoi glezna stângă blocată, nu mai puteam să merg”, a precizat Adriana Stere. „M-a înfricoșat această experiență”, a mai spus ea.
Rezultatele analizelor au confirmat că Adriana Stere a fost infectată cu bacteria Coxiella burnetii, agent patogen responsabil de dezvoltarea unei boli infecțioase cunoscute sub numele de febra Q sau boala Derrick-Burnet.
„În faza acută, această boală are o mortalitate de 1% , ceea ce e foarte mult. Am mai mâncat brânză după, dar, din surse sigure. Acum eu nu vreau să comentez mai departe, i-am susținut pe producătorii locali, dar îi rog să fie mult mai responsabili. Nu știu numele magazinului, mi-ar părea rău să se spună că am dat în producătorii locali. Această bacterie moare la contactul cu metodele corecte de producere și de igienă”, a declarat Adriana Stere, la PRO TV.
Adriana Stere a trecut printr-un adevărat calvar după ce a consumat brânză de la un producător local. Din fericire starea ei de sănătate s-a ameliorat în prezent.