Prima pagină » Local » Calvarul bătrânei ce nu reușește să scape de datorii! Femeia plătește de mai bine de 8 ani un împrumut făcut la CAR Moldova! Elena: „Din 2015 a început calvarul” – GALERIE FOTO

Calvarul bătrânei ce nu reușește să scape de datorii! Femeia plătește de mai bine de 8 ani un împrumut făcut la CAR Moldova! Elena: „Din 2015 a început calvarul” – GALERIE FOTO

10 sept. 2022, 02:00, 4 ,
Andreea Andrei în Local

Elena Palic-Toma plătește de mai bine de 8 ani un împrumut făcut la CAR Moldova. Femeia este disperată, deoarece nu mai poate face față traiului de zi cu zi din cauza popririlor puse pe venituri. Executorul judecătoresc susține că aceasta nu înțelege procedurile prin care trebuie plătită datoria

În urma unui împrumut făcut la CAR Moldova IFN, în valoare de 700 de lei, Elena Palic-Toma a ajuns în situația în care nu își mai permite costurile de trai. Femeia a ajuns în această situație după ce soțul ei s-a îmbolnăvit de cancer, costurile tratamentelor fiind atât de mari încât nu a mai putut plăti rata. Aceasta consideră că este neîndreptățită, având mai multe execuții silite pentru această sumă și ajungând să aibă poprire atât pe pensie, cât și pe indemnizația pe care o primește de la stat pentru îngrijirea unei persoane cu handicap.

A ajuns fără bani în urma unui împrumut la CAR Moldova

Elena Palic-Toma este o femeie în vârstă, cu probleme de sănătate, care a rămas văduvă după ce soțul său a murit de cancer. Aceasta a făcut un împrumut în valoare de 700 de lei. Din cauza costurilor mari pe care le-a suportat în încercarea de a-și salva soțul, nu a mai putut plăti rata. Pentru că a rămas în urmă cu plățile, s-au perceput penalități, ulterior fiind executată silit pentru neplată.

„În 2013, am făcut un împrumut de 700 de lei, iar în 2015 a început calvarul, pentru că nu am putut achita suma. De la Casa de Pensii am primit acte că am plătit rata integral, la executor. Am fost la Avocatul Poporului și a zis că nu este patrimoniu de stat. Îmi oprește din pensie și din salariul de însoțitor de handicap domnul Vasile Bogdan Tufeanu. El se ocupă cu datul bătrânilor afară din casă, pentru că le pune penalități în plus, le ia apartamentele, le pune la licitație și are apropiați de-ai lui care le cumpără”, declară Elena Palic-Toma.

Executorul înțelege situația, dar nu are ce face

Elena Palic-Toma îl acuză pe executorul Vasile Bogdan Tufeanu că ar urmări să o lase fără locuință ca mai apoi să o cumpere prin apropiații lui la licitație. Bogdan Tufeanu nu comentează acuzațiile ce țin de „furtul de apartamente”. Executorul susține că femeia nu înțelege corect modul în care trebuie plătită datoria cu penalizările și cheltuielile de executare silită.

„Are o groază de dosare de executare. A luat un contract de credit, are dobânzi și penalizări care cresc. Suma de la Casa de Pensii nu este foarte mare. Ea consideră că, odată ce a plătit suma inițială, nu mai are de plătit cheltuielile de executare. De ani de zile e clientă, unor alți colegi le face acuzații. Dosarul ei este unul foarte simplu, este un debit mic care nu ar permite vânzarea imobilului. Nu pot da detalii legate de sumă, dar știu că face scandal”, a explicat Vasile Bogdan Tufeanu, executor.

Societatea CAR Moldova IFN nu a trimis până la publicarea articolului niciun răspuns oficial în legătură cu situația prezentată.

Elena Palic-Toma plătește de mai bine de 8 ani un împrumut făcut la CAR Moldova. Femeia este disperată, deoarece nu mai poate face față traiului de zi cu zi din cauza popririlor puse pe venituri. Executorul Vasile Bogdan Tufeanu susține că femeia ar trebui să mai plătească penalizările și cheltuielile de executare, dar acest lucru se lungește excesiv din cauza faptului că veniturile sale sunt mici.

Comentarii
  • Deci: o femeie batrana cu foarte multe datorii la mai multi creditori, alege sa se planga la un ziar si nu instantei de judecata, pentru…ce? Cand nu stii sa citesti un contract (sau stii dar ca sa te scoti spui ca gata, e abuziv), fuguta la ziar…. Si ce sa facem noi, opinia publica? Sa i platim creditele, ca nu inteleg?

  • Boby Tufeanu e un excroc cu relatii in fiscul iesean… la juridic in special la doamna Mistreanu Claudia, o coarda penala din anturajul lui Tony Dobos

  • Cand imprumuti bani de la CAR trebuie sa stii ca ai obligatia sa returnezi suma imprumutata plus dobanzile.

  • Laura , escroc, nu excroc. Știi tu ce face unul sau altul, in viata? Așa, de aruncat cu noroi, este usor…și spune f.multe despre cine esti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`