Prima pagină » Actualitate » Calvar pentru românii ce se întorc din minivacanța de Rusalii: Blacaje pe drumul de pe litoral și de la munte
Calvar pentru românii ce se întorc din minivacanța de Rusalii: Blacaje pe drumul de pe litoral și de la munte

Calvar pentru românii ce se întorc din minivacanța de Rusalii: Blacaje pe drumul de pe litoral și de la munte

24 iun. 2024, 21:20,
BZI.ro, în Actualitate

Românii care se întorc acasă de la mare sau de la munte, după minivacanța de Rusalii, sunt blocați în trafic. Potrivit ultimelor date de la Infotrafic, pe Autostrada Soarelui, este un incendiu de vegetație, iar traficul este blocat.

Valori mari se înregistrează și pe podul peste Dunăre.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române anunță că un incendiu de vegetație se manifestă în apropierea autostrăzii A2 București – Constanța, la kilometrul 34, în zona localității Fundulea, din județul Călărași.

Din acest motiv, vizibilitatea este redusă, astfel că traficul rutier este oprit pe sensul către Capitală, fiind deviat pe la km. 35, prin orașul Fundulea.

De asemenea, circulația este oprită și pe sensul către litoral, fiind deviată pe la km. 23, prin localitatea Brănești.

Totodată, din cauza vizibilității reduse, este întreruptă și circulația feroviară pe magistrala 800 București-Constanța, a precizat Infotrafic.

Nici turiștii care au mers la munte nu înaintează mai ușor. Se circulă bară la bară în zona Predeal-Bușteni și la Coamrnic.

Cât costă un sejur la Marea Neagră în 2024

Într-o altă ordine de idei, reiterăm cum deși este vară, sezon estival, turiștii se gândesc de două ori înainte să petreacă un sejur pe litoralul românesc. Prețurile au crescut, iar cei care aleg să își petreacă vacanța în stațiunile de la Marea Neagră sunt tot mai puțini.
Românii își pregătesc vacanțele, iar printre opțiunile acestora apare tot mai rar litoralul românesc, asta din cauza prețurilor crescute.
În 2024, prețul pentru cazare, mâncare, dar și pentru închirierea unui șezlong e mult mai mare ca anul trecut, arată datele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), scrie b1tv.ro.

În medie, pentru un sejur, prețurile sunt mai mari cu 500 de lei față de anul trecut.

Creșterea prețurilor de pe litoral a determinat și o schimbare în preferințele turiștilor. Dacă până acum cei mai mulți alegeau să își petreacă vacanța în stațiunile Mamaia sau Vama Veche, acum alte stațiuni, ceva mai ieftine, se bucură de atenția turiștilor.

De exemplu, stațiunea Eforie Nord se bucură de o popularitate în creștere, datorită tarifelor mai accesibile pentru cazare. Alte destinații preferate sunt Neptun și Olimp, ce atrag turiștii cu diverse facilități și servicii.

Mamaia și Vama Veche sunt unele dintre cele mai scumpe stațiuni, iar aici românii trebuie să scoată bani frumoși din buzunare pentru orice serviciu.

Potrivit datelor ANAT, în 2024, prețurile de pe litoral au crescut cu 15% față de anul trecut. Astfel, un sejur ajunge să coste până la 2.250 de lei, arată sursa citată. Cazările s-au scumpit cel mai mult, iar următoarea creștere de prețuri e înregistrată la șezlonguri.

De exemplu, în Mamaia un șezlong ajunge să coste chiar și 60 de lei. De asemenea, și prețul mâncării a crescut, iar o porție de hamsii care anul trecut era 10 lei, acum ajunge să fie și de trei sau patru ori mai scumpă. La fel se întâmplă și cu berea la pahar, care a depășit de mult pragul de 10 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *