Prima pagină » Local » Calvar pentru localnicii din Vișan. Oamenii au rămas fără apă timp de mai multe zile, iar ApaVital nici nu știa de defecțiune: „Ne-au mințit că nu apare nicio avarie”

Calvar pentru localnicii din Vișan. Oamenii au rămas fără apă timp de mai multe zile, iar ApaVital nici nu știa de defecțiune: „Ne-au mințit că nu apare nicio avarie”

12 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Localnicii din Vișan au fost lăsați fără apă de către cei de la ApaVital, însă nu au primit nicio explicație de la companie. Oamenii au făcut zeci de reclamații, însă abia după 3 zile s-a identificat problema

Timp de aproape o săptămână, oamenii din Vișan au trebuit să trăiască fără apă potabilă. Furnizarea a fost oprită fără nicio explicație și nimeni nu știa ce se întâmplă. Lumea a început să sune la ApaVital pentru a afla ce se întâmplă, însă li s-a comunicat că nu există probleme.

O comunitate din Iași a rămas fără apă, timp de mai multe zile

De mai bine de 3 zile, o comunitate întreagă se confruntă cu o mare problemă. Zeci de gospodării au rămas fără apă potabilă din cauza unei defecțiuni la ApaVital. Oamenii sunt revoltați deoarece nu au primit nicio explicație de la companie și s-au trezit că au rămas fără apă. De la începutul verii, multe localități din Iași au primit apă doar într-un anumit interval orar.

„De câteva zile, am rămas fără apă și tot sunăm la ApaVital și nu primim nicio explicație. Oamenii de la Callcenter ne-au mințit, ne-au precizat că în sistem nu apare nicio avarie. Măcar să ne anunțe și pe noi, să știm ce să facem, așa, nici nu ai cu ce să faci mâncare sau să pui o mașină cu haine la spălat. Stăm și așteptăm lângă robinet, poate printr-o minune va începe să curgă apa din nou”, a transmis Cristina, o localnică din zonă.

Nici copiii de la Școala Primară Vișan nu au acces la apă, iar personalul unității de învățământ se descurcă cum poate. Nimeni nu a fost anunțat când se va sfârși această situație, iar oamenii sunt disperați.

„Eu lucrez ca îngrijitoare la școală, nu avem nici acolo apă, de 3 zile. Am făcut verificări, mă gândeam că este o problemă de la noi, dar ulterior am aflat că este o problemă generală. Nu ne zice nimeni nimic, habar nu avem ce se întâmplă. Copiii nici nu au cum să tragă apa la baie sau să se spele pe mâini”, povestește Elena, îngrijitoare la Școala Primară Vișan.

Reporterii BZI s-au deplasat la fața locului și au discutat cu oamenii din zonă. La o locuință, era un grup de muncitori care lucrau și se plângeau de faptul că nu au apă cu care să facă materialul.

„Noi facem niște lucrări la locuința unei persoane din zonă, nu este apă ca să facem materialul. Din ce am înțeles de la proprietar, este o problemă la vanele de la rezervor, nu știm nimic când s-ar rezolva”, povestește un muncitor de la o locuință din zonă.

Compania a promis că va rezolva situația

După ce au stat câteva zile fără apă potabilă, muncitorii au intervenit ca să schimbe vanele de la rezervorul de apă. Reprezentanții ApaVital au promis că situația se va remedia până la ora 18:00, în data de 11 octombrie 2024. În trecut, au fost și alte comunități care s-au confruntat cu situații similare.

„În urma sesizărilor primite de la utilizatorii din zona Vișan, prin care ne-au fost semnalate, pentru anumite intervale orare, situații de presiune scăzută sau întreruperi temporare ale furnizării apei potabile, ApaVital S.A. efectuează astăzi lucrări de reparații la camera  vanelor de la rezervorul de apă de 150 mc capacitate, situate în strada Dealul Crăițelor, localitatea Vișan. Lucrările constau în înlocuirea unor vane, ora estimată de reluare a furnizării apei potabile către utilizatorii afectați (respectiv utilizatorii din sat Vișan, străzile Fermei, Vișan, Eduard Caudella și Margareta Baciu din municipiul Iași) fiind ora 18:00. Menționăm faptul că aceste probleme de presiune scăzută sau de întrerupere temporară a furnizării apei potabile au fost semnalate cu preponderență la utilizatorii situați la capete de rețea”, a transmis Ion Savin, reprezentant ApaVital.

Localnicii din Vișan sunt furioși după ce au rămas fără apă timp de câteva zile și nu au primit explicații de la ApaVital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`