Prima pagină » National » Calugarul criminal recidiveaza
Calugarul criminal recidiveaza

Calugarul criminal recidiveaza

07 feb. 2012, 12:00,
Echipa BZI.ro, în National
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:268171;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}
A vrut sa-l omoare pe duhovnicul a mii de romani, preotul Iustin Parvu, dar a ucis cu cutitul un alt slujitor al Domnului. Dupa sapte ani, zilele trecute, a fost la un pas sa-si omoare mama si bunica. E nebun si asta il poate scuti de pedeapsa lumeasca, scrie vrn.ro. E povestea dementa a unui tanar de 29 de ani din localitatea Cioatele, Negresti, al carui loc nu mai este demult in societate.
In 2005, Mihai Coisin a ucis cu sange rece un preot in varsta de 81 de ani, Panaite Fuica, la Manastirea Petru Voda din judetul Neamt. Se afla acolo in calitate de viitor calugar, insa ce l-a adus in sfantul lacas era de fapt ura impotriva staretului, preotul Iustin Parvu, cunoscut drept urmasul parintelui Cleopa. Coisin vroia sa se razbune deoarece, dupa numeroase scandaluri, fusese alungat din manastire. Sub privirile ingrozite a zeci de enoriasi veniti la spovedanie, tanarul i-a infipt cutitul in abdomen victimei sale de trei ori. Si-a cerut iertare cand si-a dat seama de confuzie si a rupt-o la sanatoasa. A fost oprit la timp de oameni si a fost internat la Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri, pentru ca expertiza medicala a stabilit ca nu a avut discernamant in momentul comiterii faptei. Mihai Coisin a fost externat de la Spitalul de Psihiatrie Grajduri, la solicitarea familiei. Instanta l-a obligat insa sa-si ia tratamentul pentru boala psihica de care sufera. Ulterior, tanarul a cerut judecatorilor sa i se ridice aceasta obligatie. In luna ianuarie a acestui an, a primit raspuns negativ la solicitarea sa si de atunci a devenit din ce in ce mai agresiv.
Saptamana trecuta, intr-un moment de nebunie, si-a hacuit mama cu o secure, si-a sugrumat bunica si a invinetit un politist. In ziua cu pricina, femeia de 56 de ani incerca sa taie lemne cu o secure in holul locuintei. Fiul sau s-a oferit sa o ajute, insa in momentul in care a luat securea in mana, i-a aplicat mamei sale o lovitura in zona capului si apoi a strans-o de gat. Tanarul a intrat ulterior in camera unde a gasit-o pe bunica sa, o femeie in varsta de 70 ani. A strans-o si pe aceasta de gat, insa batrana a avut noroc. A intervenit un frate al agresorului, care l-a scos pe tanar din locuinta. Mama sa a fost internata la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Prezenta o plaga contuza la nivelul capului si leziuni la gat. Dupa atac, tanarul s-a refugiat in clopotnita bisericii, refuzand sa coboare la rugamintile familiei. „La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Politiei orasului Negresti, care au incercat imobilizarea tanarului. In acel moment, barbatul a lovit un politist cu o scandura in zona ochiului stang. Politistii Serviciului de Interventie Rapida au imobilizat tanarul si l-au transportat cu o ambulanta la Sectia Psihiatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Vaslui, unde a fost internat”, a declarat Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui. Tanarul urmeaza a fi suspus unei expertize psihiatrice. E greu de crezut insa ca va da socoteala pentru faptele de care e acuzat, tentativa de omor si ultraj, in conditiile in care barbatul e nebun cu acte in regula.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *