Prima pagină » Sanatate » Calmează durerile de stomac pastile. În cazul căror probleme este indicată administrarea medicamentelor

Calmează durerile de stomac pastile. În cazul căror probleme este indicată administrarea medicamentelor

10 aug. 2022, 15:00,
BZI.ro, în Sanatate

Multe persoane calmează durerile de stomac cu pastile. Durerea de stomac variază de la surdă, dureroasă la ascuțită. Cele mai bune pastile pentru durerile de stomac o pot elimina, dar este important ca doar un medic să le selecteze, excluzând afecțiunile care pun viața în pericol și necesită îngrijire de urgență.

Adesea oamenii confundă conceptele de „durere de stomac” și „durere de abdomen”, deși din punctul de vedere al medicului acestea sunt zone diferite și cauzele disconfortului variază. De asemenea, variază foarte mult și gradul de pericol pentru sănătate și viață. Durerea de stomac, uneori denumită disconfort în cavitatea stomacului, este o senzație care este localizată sub coaste, în spatele sternului și a abdomenului superior, așa-numita zonă epigastrică. Tot ceea ce doare sub această zonă, lângă buric, pe laterale și în abdomenul inferior, nu se aplică acestei plângeri. În acest caz, se vorbește despre durerea în abdomen sau în cavitatea abdominală.

femeie care tine in palma mai multe pastile

Durerea poate apărea înainte de masă, pe stomacul gol, imediat după aceasta sau după 2 până la 3 ore

În ce cazuri este recomandat să apelezi la ajutorul unui specialist. Simptomele care îți semnalează o boală

Durerea de stomac apare destul de des, în plus, este de obicei asociată cu consumul de alimente. Durerea poate apărea înainte de masă, pe stomacul gol, imediat după aceasta sau după 2 până la 3 ore. Pe baza acestei descrieri, medicul poate suspecta deja anumite probleme. Dacă apare greața, eructații sau arsuri la stomac, aceasta descrie starea și mai precis.

Adesea, dacă apar dureri de localizare similară, problema este asociată cu esofagul sau stomacul, partea inițială a intestinului subțire. În plus, durerea de stomac poate simula deteriorarea pancreasului, vezicii biliare, dar nu și ficatul, nu are receptori pentru durere.

Desigur, prima și destul de justificată dorință a unei persoane, dacă suferă de dureri de stomac, este să ia medicamente care vor ameliora starea. Dar acest lucru nu este întotdeauna acceptabil și justificat. În unele cazuri durerea este un semnal că este nevoie de îngrijire imediată, inclusiv chirurgicală. Iar pastilele nu vor face decât să întârzie primirea acesteia, provocând complicații.

Prin urmare, orice durere bruscă acută, ascuțită, cu febră, transpirație rece, pierderea cunoștinței, greață sau vărsături este un motiv pentru apelarea imediată la ambulanță și spitalizare. Este important să excludeți sângerarea de la un ulcer, perforarea stomacului, otrăvirea acută și alte afecțiuni care pun viața în pericol.

femeie care tine mana pe stomac din cauza durerii

Adesea, dacă apar dureri de localizare similară, problema este asociată cu esofagul sau stomacul

Calmează durerile de stomac pastile. Când este indicat să ei medicamente

Dacă suferiți de multă vreme de esofagită, gastrită sau ulcer, duodenită, atunci durerile de stomac vă sunt familiare. Acestea apar de obicei după anumite alimente, alimente acre, picante sau dulci. Arsurile la stomac, supraalimentare, stres sau fumatul provoacă un disconfort destul de simțitor.

În acest caz, cauza poate fi spasmul muscular, iritația membranei mucoase a esofagului sau stomacului, inflamația, tulburările circulatorii. După o examinare și un diagnostic complet, medicul poate prescrie pastile pentru durerile de stomac. Acestea vor trebui luate fie în mod constant, în cursuri sau după cum este necesar, pe fondul exacerbării sau apariției durerii.

Papaverina este medicamentul disponibil sub formă de pastile, supozitoare și injecții. Medicamentul, cu excepția formelor injectabile, este disponibil fără prescripție medicală. Principalul ingredient activ este clorhidratul de papaverină, are un efect antispastic, relaxează pereții vaselor mici și mușchii netezi. Acesta îmbunătățește alimentarea cu sânge a stomacului și a peretelui intestinal. Este indicat pentru durerile cauzate de spasme, ca una dintre componentele tratamentului combinat.

femeie care tine mana pe stomac din cauza durerii

Desigur, prima și destul de justificată dorință a unei persoane, dacă suferă de dureri de stomac, este să ia medicamente care vor ameliora starea

Tipuri de pastile și efectele acestora asupra stomacului. Cum să calmezi senzația de arsură

No-Spa este un medicament disponibil sub formă de pastile și injecții. Formele de pastile sunt eliberate fără prescripție medicală, principalul ingredient activ este drotaverină. Acesta este un medicament din grupul de antispastice, relaxează mușchii netezi ai pereților stomacului și capilarele mici, îmbunătățește circulația sângelui în tubul digestiv. Acest lucru reduce durerea cauzată de spasme.

Medicamentul este utilizat pentru ulcerul peptic al stomacului și intestinelor, gastrită și enterită, colită cu constipație, flatulență și sindrom de colon iritabil. Îl puteți aplica singur timp de cel mult 2 zile, dacă durerea nu este eliminată, trebuie să vedeți un medic.

Vikair calmează durerile de stomac prin pastile. Aceasta este un preparat disponibil fără prescripție medicală. Medicamentul conține ingrediente active, azotat de bismut, pulbere de rizom de calamus, pulbere de scoarță de cătină, carbonat de magneziu și bicarbonat de sodiu. Medicamentul aparține grupului de agenți combinați cu efect astringent, învăluitor, antiacid și suprimă producția de acid clorhidric. Acesta are o acțiune antispastică și laxativă. De asemenea, prezintă efecte antiinflamatorii și reparatorii, ajută la refacerea mucoasei gastrice, are efect bactericid, reduce sinteza acizilor și inhibă activitatea pepsinei care digeră alimentele.

grafica femeie care tine mana pe stomac din cauza durerii

Cele mai bune pastile pentru durerile de stomac o pot elimina, dar este important ca doar un medic să le selecteze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *