Prima pagină » Sanatate » Calmarea vărsăturilor – Remedii naturiste prin care putem combate starea de greață

Calmarea vărsăturilor – Remedii naturiste prin care putem combate starea de greață

17 mart. 2022, 12:42,
în Sanatate

Multă lume caută remedii pentru calmarea vărsăturilor. Acestea nu sunt deloc plăcute și dacă apar frecvent sau regulat, nu numai că poate afecta caitatea vieții unei persoane, ci poate indica o afecțiune mai gravă. Este bine să consultăm medicul atunci când ne confruntăm cu astfel de situații.

Ca pentru aproape orice problemă medicală, au rămas o serie de leacuri din bătrâni, remedii naturiste care pot combate starea de greață și pot întrerupe ciclul vărsăturilor.

Vărsăturile și de câte tipuri sunt acestea

Starea de greată este cea de la care pornesc vărsăturile. Atunci când vomităm, conținutul stomacului nostru este scos afară cu forța și poate ieși atât pe gură, cât și pe nas. Starea de greață este un semnal de alarmă care ne atrage atenția că ar putea urma vărsăturile. De obicei, atunci când simțim greață, acționăm în diferite feluri, și anume administrarea unor medicamente recomandat de medicul specialist sau cu ajutorul unor remedii naturiste, de obicei, ceaiuri.

Atunci când voma este cauzată de anumite afecțiuni mai grave, poate fi însoțită și de alte simptome, precum dureri sau arsuri la nivelul stomacului sau febră.

Există mai multe tipuri de vărsături, în funcție de vârstă, de afecțiuni sau de alți factori. Vărsăturile cu sânge trebuie adresate imediat doctorului. Medicii specialiști clasifică văsăturile ca fiind cele severe, cele provocate, cele cu sânge sau regurgitarea (atât la adulți, cât și la copii/bebeluși).

Regurgitarea este diferită față de vărsături. Nu este atât de incomodă, și cele două (vărsăturile și regurgitarea) pot să fie alternate.

Din ce cauze apar acestea

Vărsăturile pot avea extrem de multe cauze. Totuși, unul dintre cele mai frecvente motive este gastrita acută. Această boală este cauzată de stres, de alimentația neadecvată sau de anumite bacterii. Gastrita este o multitudine de inflamații de la nivelul stomacului. Ulcerul, boala refluxului gastroesofagian sau consumul de alcool și fumatul constituie câțiva factori de risc ai gastritei.

Există și alte motive pentru care pot apărea vărsăturile. Unele persoane au rău de mișcare (la drumul cu mașina, trenul sau alte mijloace de transport). De asemenea, atunci când o persoană suferă de migrene, acestea îi pot provoca starea de greață și vărsături de la intensitate. Unele persoane sunt foarte sensibile la mirosuri sau nu rezistă pe o vreme foarte caldă.

Calmarea vărsăturilor – Ceaiuri care ne pot ajuta în această situație

Înafară de medicamentele prescrise de medicul specialist (care pot da efecte adverse precum pierderea apetitului, oboseala, indigestie) există și plante care ne pot ajuta cu gestionarea senzației de greață.

Ghimbirul este unul dintre cele mai utilizate plante în combaterea vărsăturilor. Mai multe suplimente alimentare pe bază de plante îl conțin. Acesta poate fi regăsit sub mai multe forme, inclusiv ceai de ghimbir.

Infuzia de mușețel este foarte bună în combaterea mai multor afecțiuni, iar asta include și problemele de la nivelul stomacului. Mușețelul este foarte răspândit ca remediu naturist. Cel mai bine este să pregătim aceste ceaiuri din flori uscate.

Mai există și alte ceaiuri benefice în această situație, precum cel de armurariu sau de chimen.

Este indicat, pentru calmarea vărsăturilor ca aceste ceaiuri să fie consumate fără a fi îndulcite, cât mai naturale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`