Prima pagină » Actualitate » Călin Popescu Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: ”Noi, cei de la ALDE, vom vota cu 2 mâini!”
Călin Popescu Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: ”Noi, cei de la ALDE, vom vota cu 2 mâini!”

Călin Popescu Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: ”Noi, cei de la ALDE, vom vota cu 2 mâini!”

30 aug. 2020, 21:30,
Bianca Rebegea în Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: ”Noi, cei de la ALDE, vom vota cu 2 mâini!”. De când este premier, Ludovic Orban trăiește două momente de cumpănă. Primul a avut loc în februarie, când a fost votată moțiunea de cenzură, trecând cu un scor nemaivăzut în democrația românească, 261 de voturi pentru, iar cel de-al doilea are loc în această perioadă. Astfel, în plenul reunit al Parlamentului, pe data de 31 august se dezbate a doua moțiune împotriva guvernului liberal. Acest eveniment poate reprezenta sfârșitul mandatului său de premier.

Călin Popescu Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: ”Noi, cei de la ALDE, vom vota cu 2 mâini!”

Din partea ALDE, Călin Popescu Tăriceanu oferă asigurări că toți parlamentarii Alianței se vor reuni pentru a-l debarca pe Orban. ALDE votează moțiunea de cenzură depusă de PSD „cu două mâini”, anunță Tăriceanu. ALDE nu știe dacă moțiunea va trece, deoarece în „aceste ultime zile PNL a pus la bătaie toate resursele materiale ale guvernării pentru a cumpăra parlamentari în scopul rămânerii la putere”.

”Noi, cei de la ALDE, vom vota moțiunea cu 2 mâini! O vom vota cu regretul că ea nu a venit mai devreme, probabil din dorința de a nu îngreuna situația medicală din țară. Cu sau fără criză medicală, acest guvern trebuie să plece, pentru că oricum nu se ocupă de criza medicală și mai ales de cea economică. Pentru ei totul este doar motiv de campanie electorală și de a-și umple buzunarele din contracte dubioase.

Nu știm dacă moțiunea va trece, pentru că în aceste ultime zile PNL a pus la bătaie toate resursele materiale ale guvernării pentru a cumpăra parlamentari în scopul rămânerii la putere. Nu știm câte conserve mai sunt ascunse prin partide și pe câte dintre ele este sistemul dispus să le sacrifice, dar, indiferent de rezultatul votului, românii au dat de mult un vot de blam guvernului Iohannis-Orban.

Motivele putem să le vedem cu toții: o economie care se prăbușește, peste un million de șomeri, corupție și afaceri necurate, lipsă de idei și de măsuri pentru începerea școlii, încăpățânarea de a găsi bani pentru orice mai puțin pentru majorarea, conform legilor, a pensiilor și alocațiilor.

Dacă acest guvern cade, atunci vom avea un guvern cu 3 priorități: deschiderea în siguranță a școlilor, gestionarea crizei medicale și organizarea într-un mod democratic a alegerilor.”, e mesajul transmis de fostul premier liberal.

Cum a reacționat Klaus Iohannis la auzul veștii că moțiunea de cenzură va avea loc pe 31 august: ”Este o bătaie de joc!”

După ce a aflat că moțiunea de cenzură va avea loc pe 31 august, președintele României a venit cu o reacție critică. El consideră că acest lucru nu este decât o bătaie de joc din partea PSD și își dorește să nu treacă.

„Această moţiune este prima de la Revoluţie care se depune într-o sesiune extraordinară. Este o bătaie de joc din partea PSD şi eu nu îmi doresc să treacă. Suntem în pandemie, suntem în criză economică şi oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, la începutul lui decembrie. Ce rost are o moţiune în aceste condiţii?

Chiar nu cred că PSD îşi imaginează sau îşi doreşte să preia guvernarea, cred că îşi doresc pur şi simplu să arunce ţara în aer. Asta mi se pare grav. Sper să existe suficientă înţelepciune în Parlament ca să nu treacă această moţiune, total neavenită, izvorâtă din cinismul pesedist. „, a declarat Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *