Prima pagină » Actualitate » Călin Popescu Tăriceanu, despre cum își vor exercita dreptul la vot persoanele cu stare febrilă: ”Cum vor reacționa oare cei care așteaptă?”

Călin Popescu Tăriceanu, despre cum își vor exercita dreptul la vot persoanele cu stare febrilă: ”Cum vor reacționa oare cei care așteaptă?”

08 sept. 2020, 11:05,
Bianca Rebegea în Actualitate

Călin Popescu Tăriceanu, despre cum își vor exercita dreptul la vot persoanele cu stare febrilă: ”Cum vor reacționa oare cei care așteaptă?”. Liderul ALDE a realizat o postare pe pagina personală de socializare despre problemele referitoare la procesul electoral, criticând dur modul în care persoanele cu simptome de răceală îşi vor exercita dreptul la vot. Tăriceanu descurajează categoriile vulnerabile să iasă la vot, pentru a nu intra în contact cu oameni cu stare febrilă.

„În disperarea lor de a organiza cât mai rapid alegeri, Guvernul Iohannis-Orban își calcă în picioare propriile reglementări. Am auzit prostia aia cu cabine speciale de vot pentru cei cu stări febrile, adică pentru cei care au simptome de coronavirus.

Să zicem că o persoană cu febră, peste 37,3 grade, cu frisoane, cu tuse și alte simptome, ajunge la secția de vot. Acolo dă de o coadă de vreo 10 persoane care așteaptă, păstrând distanța fizică între ei, să intre la vot. Cum vor reacționa oare cei care așteaptă? Ce face persoana cu stare febrilă? Începe să strige: atenție, am stare febrilă!!??”, scrie Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, despre cum își vor exercita dreptul la vot persoanele cu stare febrilă: ”Cum vor reacționa oare cei care așteaptă?”

”De aici, persoana cu stare febrilă ajunge la validarea cărții de identitate, unde își dă masca jos (prima încălcare a legii), apoi merge la litera care corespunde numelui, unde din nou își dă masca jos pentru identificare (a doua încălcare a legii). Aici anunță persoana care se ocupă de lista electorală că are stare febrilă. Ce trebuie să facă acea persoană? Îl lasă să semneze de prezență în lista electorală și apoi distruge sau dezinfectează pixul? Îl îndreaptă spre o zonă specială care va gestiona persoanele febrile? Dacă da, va duce toată lista electorală în zona specială? Aici i se va da o ștampilă care apoi va fi dezinfectată sau distrusă? Buletinul de vot va fi pus în aceeași urnă cu celelalte? La plecare se va putea asigura un traseu separat?

Vă dați seama că nu s-au gândit la nici una dintre aceste întrebări și scopul acestei complicații cu cabina specială pentru cei cu stări febrile are un singur scop: descurajarea prin panicare a grupurilor vulnerabile care ar merge la vot, adică a celor în vârstă, care nu sunt deloc fericiți după ce guvernul le-a furat din mărirea pensiilor. Deci, pe față guvernul zice că ia măsuri pentru a asigura dreptul la vot pentru toți, chiar și pentru cei febrili, dar pe la spate se asigură că cei care nu îi sunt favorabili sunt descurajați să mai vină la urne. Democrația iohannist-orbanistă!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Tăriceanu aduce acuzații Guvernului: ”Rămâne la Palatul Victoria prin fraudă și minciună!”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu are o reacție acidă la ceea ce reprezintă eșecul obținerii cvorumului de ședință pentru votarea moțiunii de cenzură în Parlament. Tăriceanu este de părere că, pentru a ajunge în acest punct, Guvernul a recurs la cumpărarea de parlamentari.

„Cel mai ridicol Guvern pe care l-am avut vreodată rămâne la Palatul Victoria prin fraudă și minciună!

În aceste ultime zile, PNL a pus la bătaie toate resursele materiale ale guvernării pentru a cumpăra parlamentari în scopul rămânerii la putere. Au reușit să păcălească suficient de mulți ca să mai amâne plecarea de la guvernare. Chiar dacă au păcălit și cumpărat câțiva parlamentari sunt convins că nu i-au păcălit pe românii care așteaptă în continuare măștile promise, pensiile și alocațiile mărite conform legii sau măsuri reale pentru deschiderea școlii.

Ziua de astăzi nu este o victorie pentru PNL și Klaus Iohannis, ci este o înfrângere pentru românii care meritau să scape de un Guvern incompetent și care, pentru ce a făcut zilele astea, nu ar trebui să se afle la Palatul Victoria, ci pe holurile Parchetelor”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *