Chemat la audieri la IGPR în dosarul finanțării ilegale pe TikTok a lui Călin Georgescu, influencerul Makaveli a folosit cuvinte obscene la adresa soției jurnalistului Antena 3 CNN Mihai Gâdea
Călin Georgescu a declarat marți că se delimitează de declarațiile făcute de influencerul Makaveli. „Nu susțin jignirile”, a subliniat Georgescu.
„Am văzut că sunt anumiți influenceri, care susțin că mă susțin, și denigrează pe alții. Mă delimitez de ei. Nu îi cunosc pe acești oameni, nu pot răspunde pentru acțiunile lor verbale sau de altă natură. Iar în legătură cu cei care fac declarații în numele meu sau convoacă diverse manifestări, precizez categoric că nu am cerut asta, nici ceva care să creeze tensiune publică. Vă rog, nu oferiți bani, nu oferiți date personale, nu vă lăsați atrași de aceste manipulări sau diversiuni. Urmăriți doar paginile sau conturile oficiale menționate pe site-ul meu și pe Facebook. Oricine are manifestări ilegale sau imorale nu se poate identifica cu mine sau cu cauza noastră”, a spus Georgescu.
„Minciunile, fabulațiile și de atacurile moderatorilor”
De asemenea, Călin Georgescu se delimitează și de două emisiuni de televiziune, Antena3 și Digi24.
„Mi se cere, de asemenea, de anumiți jurnaliști să mă delimitez de unele jigniri. Mă delimitez și de minciunile, fabulațiile și de atacurile moderatorilor de la Antena3 și Digi24 le inventează la adresa mea și a familiei mele. Mă delimitez și de toate calomniile la adresa mea pe care cei de la Antena3 și Digi24 le scot din sertarul cu ură. Mă delimitez de toți cei care sau a căror singură supărare în viața lor este existența mea. Aflu cu această ocazie, de la Antena 3 și Digi24, faptul că totul merge bine în România. Problemele nu sunt corupția, salariile mizere, pensiile mici și prost calcultate sau sărăcia care este pretutindeni, ci pur și simplu Călin Georgescu. Da, sunt ironic și este firesc să fiu ironic, pentru că cum aș putea fi altfel la adresa acestor așa-numite instituții de presă, când aflu de la ele că eu sunt problema și că ar trebui să aflu cât de bine o ducem noi. Fără drept de vot, fără drept de exprimare. Practic, ca pe vremea comunismului, totul merge bine în propaganda de partid, poporul nu apreciază nimic din ce se face”, a mai spus Călin Georgescu.
„Ochi și chitanțier de amendă doar pentru Realitatea Plus”
Postul de televiziune Realitatea Plus a fost amendat, în ultima perioadă, de mai multe ori de către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Emisiunea Ancăi Alexandrescu, „Culisele Statului Paralel”, este unul dintre puținele locuri din presa de televiziune în care Călin Georgescu a acceptat să apară.
„Corect? Cam asta este tema. Deci, poporul o duce bine, conform spuselor lor. Vă întreb pe voi, pe voi toți, dragii mei: Sunteți fericiți? Că Antena 3 așa dă de înțeles, că o ducem bine și că ați stricat voi, am stricat noi de fapt, toată această fericire cu voturile noastre democratice. Desigur, este doar un drept. Instituția numită CNA se uită și la aceste televiziuni și la afirmațiile lor calomnioase la adresa mea? Este o întrebare pe care de mult voiam să o adresez. Sau practic ei au ochi și chitanțier de amendă doar pentru Realitatea Plus, în mod special, și România TV?”, s-a întrebat, retoric, fostul candidat.
„Grâul nostru pleacă ieftin la export și se întoarce scump după procesare”
În declarațiile sale, acesta a comparat situația cu alte practici economice dezavantajoase pentru România.
„Este la fel de absurd cum grâul nostru pleacă ieftin la export și se întoarce scump după procesare. Vindem tot, spunem că nu avem bani de pensii, dar nu spunem cum de am cheltuit sute de milioane de euro pe niște alegeri anulate. Înțeleg, sistemul nu mă vrea președinte pentru că nu aș permite niciodată ca astfel de lucruri să se întâmple poporului nostru. Oare noi, ca români, nu mai avem voie să ne exprimăm niciun punct de vedere? Suntem aici doar ca să spunem ce vrea CCR și Iohannis? Unde mai este libertatea de exprimare și drepturile noastre?“, a afirmat Călin Georgescu .
Acesta a subliniat că banii alocați campaniei electorale ar fi putut fi utilizați pentru investiții strategice în energie.
„Cu acești bani, statul român putea cumpăra practic E.ON, cel mai mare furnizor de gaze din România. În schimb, acum riscăm să depindem energetic de alte state, iar gazul nostru va veni din Ungaria. Gazele noastre sunt ale noastre sau ale altora?”, a întrebat retoric politicianul.