Prima pagină » Actualitate » Călin Georgescu, liderul Partidului AAA, un potențial și viabil candidat la Alegerile Prezidențiale 2024 din România
Călin Georgescu, liderul Partidului AAA, un potențial și viabil candidat la Alegerile Prezidențiale 2024 din România

Călin Georgescu, liderul Partidului AAA, un potențial și viabil candidat la Alegerile Prezidențiale 2024 din România

03 iun. 2023, 15:46, 2 ,
în Actualitate

Klaus Iohannis își încheie ultimul mandat prezidențial anul viitor. Chiar dacă nimeni nu și-a anunțat oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din toamna anului 2024, cercurile influente din București sunt toate pregătite să discute despre intenția factorului extern de a sprijini atât pe Laura Codruța Kovesi, actualul procuror general european, cât și pe Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO. Cât despre factorul intern, acesta ar merge pe mâinile actualului premier, Nicolae Ciucă. Unor analisti politici li se pare că politica este aroganța întâmplării; altora, mașinațiuni subterane care dau naștere unor roluri. Puțini consideră că în spatele unei campanii electorale există o matematică mai importantă decât arta compromisului. Curentul suveranului crește nu doar în România, ci și în multe țări europene. Strategii din umbră încearcă să umple și acest spațiu volatil. Prezentul continuu a confirmat ipoteza noastră că structurile de inteligență ocupă totul pe toate fronturile, conform thediplomaticaffairs.com.

Cazul Georgiei Meloni este deja cunoscut. A aterizat pe listele naționaliștilor pe pilot automat, ghidata de structurile influente ale Washingtonului. După cum Matteo Salvini, liderul Ligii Lombarde, a luat-o în țeapă. A fost doar un an ca viceprim-ministru. Exemplele pot continua. În România se fac calcule și recalculări. Influentul sociolog Mirel Palada a realizat o simulare între potențialii candidați. A pus pe Kovesi-Geoana, Ciucă-L. Kovesi, şi Marcel Ciolacu-Kovesi. Prin toate măsurile, procurorul a ieşit învingător. Aceste calcule au fost însă făcute anul trecut. Între timp, războiul și consecințele sale nefaste pentru români au crescut numărul „oponenților” împotriva sistemului. Toți patru sunt politicieni de sistem. Pro-europeni cu sânge pur și nepăsători la agenda cetățenilor. Cele trei partide din coaliția de guvernare încep să simtă spirala tăcerii, de care nu au ținut cont. Există o majoritate calificată printre cei nemulțumiți de guvern. Greva generală recentă a profesorilor, protestele tinerilor medici și greva altor sectoare au exacerbat furia față de costul ridicat al vieții. După cum am prezis, de la intrarea în Parlament a partidului Alianța pentru Unitatea Română (AUR), George Simion este omul sistemului intern, susținut de rezerviștii Serviciului de Informații Române. Serviciile de informații s-au trezit din europeniști și mari suveranişti când s-au pensionat. AUR-ul ocupă un singur loc, cu unicul scop de a nu lăsa pe nimeni altcineva să stea pe el. Este în creștere în sondaje. Previziunea este că la viitoarele alegeri parlamentare europene va ocupa primul loc, ceea ce va produce un val în partidele tradiționale: PNL și PSD.

Cred că doar unul dintre cei măsurați de Palada va fi candidatul la președinție cu șanse de a juca finala. Politica este un câmp minunat de surprize. Degeaba, factorul extern se chinuie să ofere Laurei Codruța Kovesi o vastă platformă de partide de susținere. Sătul de abuzurile din timpul DNA, SRI, factorul intern nu vrea. Se pot alătura Rin-Dunărea și Potomac, dar Kovesi nu se va putea impune peste voința factorului intern. Cât despre Mircea Geoană, să fie sănătos! Nu are sprijin în PSD, partidul de la care a plecat în vârfurile înalte din vest, și mai are de parcurs. A construit tot felul de comitete de sprijin paralele, fără șanse să ajungă în finală fără PSD. După cum se știe, în România au loc două tururi de alegeri prezidențiale. Ceea ce nu iau în considerare sunt iepurii trimiși pe câmpul de luptă. Se vor macina din zestrea electorala a greilor. Cei care știu să trimită cei mai tari iepuri au și mulțumiri la voturi pentru turul doi. AUR a ratat o șansă de a-l avea candidat pe Călin Georgescu, având de departe cel mai consolidat și consistent program politic: apă, hrană și energie. Acum, liderii caută printre eminențele intelectuale unul dispus să accepte competiția, care nu este deloc consumatoare de lumină și energie. Să fie Andrei Marga, Eugen Orlando Teodorovici sau Daniel Funeriu?

Momentan sunt doar verificări tactice fără consecvență. Liviu Dragnea ar fi putut fi un candidat credibil și vocațional pentru curentul suveranilor români, dar justiția care l-a condamnat i-a interzis acest drept constituțional de a alege și de a fi ales. Susține Partidul România Suverană și fostul ministru de interne Carmen Dan, fără sferă prezidențială. În orice caz, chiar și fără calibrările fine ale sondajelor preelectorale, candidatul AUR va juca finala, după modelul Iliescu vs Vadim Tudor. Cine va fi acesta? Rămâne de văzut.

Călin Georgescu a anunțat încă de anul trecut că a pregătit o largă coaliție de partide suverane care să-l susțină. Doar că tăcerea prelungită, din moment ce ultima a fost luni, dezvăluie o anumită frivolitate sau lipsă de bani. O candidatură la președinție are nevoie de un personal puternic, de cel puțin zece milioane de euro și de o rețea electorală. Cine îndeplinește rapid condițiile principale are șanse să joace în finală. Cu toate acestea, există încă marea sperietură a emoțiilor creată în laboratoarele secrete. Doar acestea ar putea impune un format pe placul hegemonilor. Urmărirea provocărilor ultimelor alegeri din Europa, cunoașterea consecințelor dezastruoase ale experimentului de luptă anticorupție, observarea modului în care tinerii merg după lacune progresive și crearea de entuziasm ar fi singura șansă pentru Laura Codruța Kovesi de a urca pe val! Dar să fie creat de alții. Nu vrea să-și riște mandatul extrem de bine plătit. Ea va intra în competiție doar dacă este sigură că va câștiga. Previziunea mea este că niciunul dintre cei care se agață de harta preelectorală nu va fi „ales”. Altele sunt măsurate pe turnichete.

Comentarii
  • Autorul sa mai invete limba romina si apoi sa se lanseze in comentarii,analize,previziuni politice,electorale etc.Articolul,din p.d.v. literar,gramatical etc.este jalnic.Compromite un ziar ca al Dvs.

  • Un pluter rusofil după ciolan care nu a făcut nimic pentru România. Chiar nu-i rușine. Nici nu-l cunosc toți cetățenii țârii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`