Candidatul independent Călin Georgescu, care s-a calificat în turul al doilea al alegerilor prezindețiale, a avut o intervenție prin telefon miercuri seară, la postul de televiziune Realitatea Plus, în care a făcut apel la „pace și liniște socială”, în contextul protestelor din ultimele seri, și în care a provocat-o pe contracandidata lui, Elena Lasconi, să vină la o dezbatere electorală.
„Vă îndemn la pace și la liniște socială. Fac un apel la liniște, la respect reciproc. Voi fi foarte ferm: Apelez la toată societatea românească – nu căutați, în principal, media, să faceți audiență cu acei copii care sunt acum în piețe. Nu dorim să se întâmple niciun incident, cu nimeni”, a spus Georgescu.
„Nu avem nevoie decât de pace și înțelegere. Instituțiile statului e nevoie să își facă datoria. Nu dorim răul, vă rog să evităm orice fel de escaladare, avem alegeri libere, unde și tinerii își pot exprima votul”, a continuat el.
„Rezultatul alegerilor din 24 decembrie a fost perfect democratic. Singurul remediu pe care pot să îl recomand pentru democrație e mai multă democrație”, a mai afirmat Georgescu.
Mesaj pentru Elena Lasconi: „Să ceară tinerilor să meargă doar la vot, nu în piață. De ce nu vine dânsa la o dezbaterea? Nu trebuie noi să dezbinăm poporul. Avem nevoie de dezbateri între candidați, nu în stradă”.
Ce a mai spus Călin Georgescu:
„La rândul meu, am spus și acum câteva zile: e în regulă să spună ceva la adresa mea, dar nu și la adresa copiilor mei, a familiei mele. De aceea nu am putut veni fizic în platoul d-voastră, din motive de siguranță.
La finalul intervenției mele, subliniez că pacea e un drept fundamental al dreptului, e un drept la a se exprima liber. Strategia războiului încalcă dreptul fundamental al omului de a nu trăi în frică.
Nu am pronunțat niciodată acest lucru (ieșirea României din NATO și Uniunea Europeană, n.r.). Nu am avut niciodată un astfel de îndemn. Eu am spus doar că în aceste două instituții noi trebuie să mergem să negociem. Nu în genunchi, niciodată.
Nu intenționez să introduc serviciul militar obligatoriu. Orice tânăr, deci băieții, pot să aibă un stagiu de acest fel, contra plată. Nu din punct de vedere al unei obligativități. E un exemplu democratic și un exemplu de a ne ajuta unii pe alții. La orice calamitate naturală, noi suntem descoperiți.
Nici vorbă (întrebat despre faptul că a militat pentru interzicerea dreptului la avort, n.r.). Nu putem avea obligații pe aceste situații. E dreptul liber al fiecăruia să aleagă. Nimeni nu poate obliga pe nimeni la așa ceva. Fiecare are dreptul să aleagă în propria conștiință.
Nu noi naționaliza (resursele geografice ale României, n.r.). Nicio privatizare nu se justifică nici azi.
Eu nu am ferme de boți. Au ieșit boții la vot? Două milioane de români au fost trolli, boți? Este ridicol.
Dacă o va pune premier pe Diana Șoșoacă:
Majoritatea parlamentară vor propune dânșii prim-ministrul. Datoria președintelui e să analizeze calitățile acelui candidat. Nu vom scoate prim-ministrul din buzunar, în niciun caz.
Aveți ofițeri din servicii, generali din armată, în spate?:
Nu, nu am așa ceva. În spatele meu este familia mea, este Dumnezeu, este poporul român. Serviciile secrete sunt imunitatea poporului român.
Despre partidul POT:
Dacă alte partide doresc să mă susțină, e onorant pentru mine. Partidul meu este poporul român.
Libertatea de exprimare pe 10 august a fost înlăturată cu gaze lacrimogene. Așa se dorește și astăzi, cu social-media.
Vă doriți dictatură militară?:
Nu am pomenit niciodată așa ceva. Mi-am dorit să trec prin aceste mizerii de neimaginat cu datorie, cu onoare. Ne strângem toți și reconstruim țara – ăsta a fost mesajul meu. Ne unește un singur lucru: idealul poporului român.
Partidele care vor câștiga la alegerile parlamentare vor fi bibevenite. Cu ele se va discuta viitorul guvern, viitorul prim-ministru, cu ele se va discuta pe baza programului meu și în ultimă instanță vom respecta Constituția și drepturile democratice. Așa cum a spus și Ion Rațiu, mă voi lupta până la ultima picătură de sânge să ai dreptul la o opinie diferită de a mea.
Lumea să știe că voi lucra doar cu oameni onești.
Ce rol va avea soția Cristela? Va fi în spatele meu, mă va susține în continuare, în tot ceea ce înseamnă cultul familiei sănătoase, cultul mamei care trebuie să fie sigură pe viața demnă a copiilor ei. Se va ocupa în continuare să întărească familia românească.
Anca Alexandrescu îi spune că a născut prin cezariană:
Și soția mea a născut prin cezariană, dar propaganda oficială e să cădem în această greșeală. Idee e una singură: e dreptul nostru să alegem ce dorim noi, nu cum vor alții. În spatele fiecărui bărbat puternic e o femeie și mai puternică. În fața femeii trebuie să te pleci. E libertatea fiecăruia de a face tot ceea ce este necesar pentru binele societății.
Unde veți locui dacă ajungeți președinte?
Până acolo mai sunt multe de făcut, din partea clasei politice, a instituțiilor de a înțelege că poporul român are dreptul la un vot democratic.
Întrebat dacă CCR va decide anularea alegerilor
„Acesta ar însemna ca indiferent de orice președinte ulterior va fi, el va fi ridicol. Ei doresc să interzică dreptul poporului român de a vorbi liber. Votul poporului român a fost perfect democratic și legitim. Dacă se dorește înlăturarea poporului român…”.
În calitate de ce trimite el tinerii acasă?
În calitate de câștigător al primului tur de alegeri prezidențiale! Tinerii sa învețe, sa muncească, sa nu mai tragă pe nas și apoi sa iasă în stradă! Câteva mii de tineri înseamnă mai puțin decât 2.100.000. Minoritatea se supune majorității!
Sunt sofer si
fac 7-10 curse lunar afara. Nu cred ca vreti sa stiti parerea mea visavis de declaratia astuia din articol privind aderarea la Schengen.