Prima pagină » Actualitate » Călin Georgescu, expert ONU la „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE a abordat necesitatea și prioritatea ca România să fie reindustrializată pentru o dezvoltare durabilă
Călin Georgescu, expert ONU la

Călin Georgescu, expert ONU la „Dezbaterea Zilei” din programul BZI LIVE a abordat necesitatea și prioritatea ca România să fie reindustrializată pentru o dezvoltare durabilă

30 nov. 2022, 16:30,
BZI.ro, în Actualitate

În ediţia specială „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Călin Georgescu a discutat despre planurile privind reindustrializarea României. În primul rând, invitatul emisiunii din 30 noiembrie, a pus accentul pe educația corectă a tinerilor, pe instituirea unor principii mai ferme în ceea ce privește sistemul educațional, dar mai ales, s-a tras un semnal de alarmă asupra atitudinii de sclav a clasei politice de azi, prin crearea unei antiteze cu predecesorii săi.

„Prin UE şi NATO te poţi dezvolta, dar acestea nu sunt obiective. Obiectiv este ceea spre ce vrei să te îndrepţi. Ceea ce ar fi trebuit să facem de ieri, nu de azi”, a declarat Călin Georgescu la BZI LIVE.

Călin Georgescu în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE

În nou ediție din „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE, Călin Georgescu a discutat despre proiectele de reindustrializare a României. Așadar, invitatul a vorbit despre cum ne-am putea recăpăta o mare parte din suprafețele industriale, având în vedere că nu de mult eram extrem de dezvoltați din acest punct de vedere, fiind principalii producători și exportatori de produse agricole de cea mai bună calitate.

„România a fost o ţară dezvoltată în 89 şi nu mai este cazul să spunem asta din cauza celor care s-au întâmplat în ultimii 32 de ani. ‘Din păcate’ ar trebui să dispară din vocabularul nostru, pentru că soluţiile vin din atitudine, nu ‘din păcate’. Trebuie să ai atitudine fermă şi precisă la orice, starea în care îţi alegi gândurile şi cuvintele. Revenind la subiect, trebuie definit clar pentru toată lumea şi pentru Occident, că Romania este o civilizaţie şi nu un trib.

Dacă suntem un trib, înseamnă că asuntem trataţi cum am fost în aceşti 32 de ani. Dar noi am stat la interferenţa marilor provocări şi conflicte, dincolo de tot ceea ce a suferit poporul român, vă rog să subliniem, că am fost un zid de netrecut şi Europa datorează foarte mult naţiunii române. Noi suntem în Europa şi nu trebuie să negociem că suntem. Acest lucru se defineşte foarte uşor în momentul în care ai stabilit o nişă. În 32 de ani nimeni nu a ştiut unde se îndreaptă.

Prin UE şi NATO te poţi dezvolta, dar acestea nu sunt obiective. Obiectiv este ceea spre ce vrei să te îndrepţi. Ceea ce ar fi trebuit să facem de ieri, nu de azi. Dacă rostim Anglia, e stat-finanţe-bănci. Dacă spui Elveţia, bănci-ciocolată. Austria, turism. Fiecare are o nişă. Iar nişa României este agricultura, pământul.

Reindustrializarea porneşte de la parteneriatul sat-oraş definit pe nişa pe care țara a stabilit-o, obiectivul fiind agricultura. Acum industria trebuie să nu fie poluantă, ci eficientă. Înainte de 89 industria a fost foarte eficientă.

Ce putem oferi noi lumii întregi și nu poate nimeni altcineva? Hrana, multă şi de calitate.

În momentul în care ţi-ai stabilit nişă, de la educaţie, aşa se construieşte o ţară. În momentul în care ştii ce vrei şi ştii cu ce poţi să negociezi şi să te afirmi”, a spus Călin Georgescu.

Călin Georgescu: „Atunci când nu ştii să faci nimic, te faci politician”

Totodată, Călin Georgescu condamnă lipsa de atitudine din partea statului român în ceea ce privește tratarea României cu mai mult respect de către celelalte state din Uniunea Europeană, în contextul în care istoria noatră ca neam ne-a câștigat dreptul la demnitate și recunoaștere eternă.

„Reindustrializarea comportă nişte acţiuni pe care noi le-am eliminat. Amintiţi-vă ce înseamnă tractorul Braşov. Industria de petrol și gaze a fost uriaşă în România. Tot ce a însemnat prototip de gaze, a fost construit de români. Noi am avut o extrem de bogată politică, dar acum trebuie să fie eficient şi nepoluant. Şi totul pleacă de la structura pe care statul ar trebui să o dea.

Principala piesă pentru a defini o întrebare atât de esenţială, pleacă de la voinţa statului. Restatalizarea ţării se impune astăzi. Pentru reindustrializarea ţării se face prin redefinirea nişei agricole, şi am putea cuceri lumea cu acest lucru, prin oferirea hrănii de cea mai bună calitate.

Aş veni aici cu o menţiune, noi ar trebui să venim doar cu produse româneşti. Produsele româneşti sunt de cea mai bună calitate. În momentul în care piaţa internaţională ar avea acest produs simplu, ar însemna automat produse de cea mai bună calitate. Suntem primii şase producători de miere din lume şi noi importăm din China. Deci este un nonsens! Şi toate acestea au un numitor comun: statul. Inexistenta statului care este un element esenţial în mâna poporului.

România este ea însăşi o civilizaţie, ea nu este un trib! Toate popoarele Europei datorează enorm României, dar asta ar însemna ca conducătorii ei să impună acest lucru. Asta înseamnă că toată clasa politica este ineficientă.

Schengen înseamnă din prima zi. Şi suntem parte din Europa, dar nu suntem sclavii ei. Şi dacă suntem trataţi aşa, e din cauza clasei politice.

În nici un caz nu ne ducem cu negociere. Ce să negociezi? De asta şi apare termenul ‘din păcate’. Nu mă voi prezenta în genunchi, pentru că în genunchi voi rămâne.

România este stat naţional suveran independent, făcut de marii noştri înaintaşi. Cum adică să spui că România este NATO? Când noi prin Eminescu am intrat în eternitate, cum să merg acum să negociez?

Atunci când nu ştii să faci nimic, te faci politician. În primul rând trebuie să dai dovadă ce ai făcut înaintea poziţiei politice. Că ți-ai trădat colegul de servici, nu înseamnă că ai avut o meserie”, a conchis Călin Georgescu.

De asemenea, Călin Georgescu a discutat în „Dezbaterea Zilei” de la BZI LIVE și despre parteneriatele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *