Prima pagină » Actualitate » Călin Georgescu a condamnat în noua ediție BZI LIVE lipsa de diplomație și educație a reprezentanților poporului român – VIDEO
Călin Georgescu a condamnat în noua ediție BZI LIVE lipsa de diplomație și educație a reprezentanților poporului român - VIDEO

Călin Georgescu a condamnat în noua ediție BZI LIVE lipsa de diplomație și educație a reprezentanților poporului român – VIDEO

11 ian. 2023, 17:40,
BZI.ro, în Actualitate

În cadrul ediției BZI LIVE de miercuri, 11 ianuarie, Călin Georgescu a abordat tema nesiguranței naționale din punct de vedere economic, educațional și politic. De altfel, invitatul a vorbit despre lipsa de inițiativă a românilor, care este la fel de condamnabilă ca lipsa de educație și diplomație a politicianului din România.

„Cert este un lucru: Ce avem de făcut, noi trebuie să ne definim, să înţelegem care este nişa noastră. Este elementar. În 33 de ani, poporul român nu a ştiut către ce se îndreaptă”, a spus Călin Georgescu.

Călin Georgescu, despr ediplomație la BZI LIVE

Invitatul BZI LIVE de miercuri, 11 ianaurie, Călin Georgescu a avut ca temă de discuție nesiguranța socială, economică, educațională și politică din România. Acesta a amintit de un eveniment important ce a avut loc zilele trecute, un eveniment mondial la care au participat sute de mii de oameni, și anume înmormântarea Papei emerit Benedict.

Eveniment important pentru societatea catolică și nu numai. A reprezentant mai mult un prilej de manifestare a diplomației, lucru de care reprezentanții României se pare că duc lipsă, de vreme ce nimeni nu a fost prezent.

„Poporul român trebuie să știe ce vrea și să înțeleagă ce poate. Practic trebuie să își ia categoric în mâini destinul neamului şi să îşi ia viaţa înapoi.

O observaţie fundamentală, că tot a avut loc înmormântarea Papei Benedict în data de 5 ianuarie… În semn de respect, sigur că la peste 250 de mii de participanți, au fost sute de reprezentanţi de state şi guvern, care au plătit respect, cum se spune, România s-a prezentat prin neprezentare. Şi este regretabil acest lucru pentru că tocmai acest lucru nu dovedeşte doar incultură diplomatică crasă, ci ține de educaţie.

Şi nu poți să ai pretenţia unui proiect de educaţie, dacă eşti lipsit de educaţie. Problema nu se pune că noi nu am fost prezenţi, amintesc ca Viktor Orban a fost prezent impreuan cu soţia, chiar dacă nu sunt catolici, au plătit respect pentru instituţie, pentru acest om. Neprezenţa noastră va fi plătită din greu o perioadă lungă de timp, pentru că nu e suficient să vii cu daruri, ci trebuie să vii cu fapte.

Toată această perioadă de 33 de ani şi în special în această situaţie în care suntem acum, nu poți să omiţi o asemenea prezență, pentru că te descalifică.
Poporul român trebuie să îşi ia viaţa în mâini şi sunt convins că îşi va găsi resorturile necesare ca să îşi revină din starea în care l-au adus clasa politică răuvoitoare”, a spus Călin Georgescu.

Călin Georgescu: „Diplomația de clasă nu poate să omită așa ceva”

Resursele sunt cele care dețin controlul și pot gestiona orice domeniu, dacă are cine să le folosească cum trebuie. Iar România nu duce lipsă de resurse, ci doar de persoane capabile, spune Călin Georgescu.

„Luați exemplul vecinilor noștri. Dincolo de faptul că importăm, am putea avea control total din punct de vedere al grânelor… Fiecare țară are un obiectiv. Si cu educație, agricultură, toate. Tot sistemul este angajat către așa ceva. Ungaria a ales diplomația. Cea mai mare universitate se face la Budapesta, cu o cooperare maghiaro-chineză. Ungaria, o țară care vorbește puțin de resurse, si care nu stă deloc bine, atunci a ânțeles care este jocul si a trecut pe calea diplomatică. Diplomația de clasă nu poate să omită așa ceva și Ungaria are diplomația mare, asta este nișa ei, care poate să compenseze lipsa de resurse.

Putem deveni independenți energetic foarte ușor și putem deveni o putere energetică foarte ușor. Că se tot spunea cum sistemul financiar bancar controlează lumea, este fals! Cine are resurse merge mai departe si poate să atragă lângă el parteneri de care are nevoie și să înțeleagă că diplomația nu înseamnă doar prietenie, înțelegere si prietenie comună cu vecinii tăi, ci respect total si devotament pentru poporul tău”, a conchis Călin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *