Prima pagină » Cancan » Călin Donca, atacat dur de vecinii săi. Imaginea pe care o afişa pe reţelele sociale era doar de faţadă

Călin Donca, atacat dur de vecinii săi. Imaginea pe care o afişa pe reţelele sociale era doar de faţadă

26 sept. 2023, 11:53,
în Cancan

Călin Donca a fost atacat de vecinii săi care spun că imaginea pe care o afişa pe reţelele sociale era doar de faţadă.

Unul dintre vecinii lui Călin Donca a adus o ipoteză surprinzătoare, sugerând că milionarul ar fi locuit în aceeași casă atât cu soția, cât și cu amanta.  Călin Donca are 5 copii cu soția sa, Orianda.

Călin Donca, atacat dur de vecinii săi

Călin Donca, un milionar din Brașov, a fost plasat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii DIICOT îl acuză de implicare într-un grup infracționar organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipulare a pieței de capital.

„Ăsta era un milionar de carton, domnule. Ca să fim serioși. Totul a fost o fațadă, bineînțeles. S-a folosit de tot ce a făcut, inclusiv de copii, familie și așa mai departe ca să pozeze, să pară o persoană foarte, să zic așa, exemplu, model”, a declarat unul dintre vecinii lui Călin Donca, citat de stirilekanald.ro.

„Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”, a susţinut un alt vecin.

Călin Donca, despre cum a ajuns milionar

Călin Donca, cel care deține o afacere profitabilă în domeniul energiei și se află în top 500 cei mai bogați români, spune că s-a îmbogățit de pe urma șofranului. Astfel, el și soția lui au devenit milionari după ce au investit în cel mai valoros condiment din lume. Cu toate astea, Călin Donca nu uită de momentele grele prin care a trecut.

„În 2017 am avut o cădere destul de mare, fapt pentru care am ajuns, de la vreo 2 milioane de euro, cât aveam atunci, bani puși deoparte, și am ajuns nu la zero, la minus. Adică am vândut tot ce am avut proprietăți și am rămas cu un Citroen C4, de 6000 de euro. Am luat-o de la capăt, am început să merg cu mașina asta prin țară și neavând bani de cazare dormeam în ea”, își amintește Călin Donca.

De asemenea, nu uită că a plecat de jos și, înainte de a avea vila de lux care se poate compara fără exagerare cu un palat, a dormit într-o garsonieră extrem de mică, așa cum chiar el a povestit.

„Am fost născut în Reșița, într-o garsonieră de 20-24 mp, deci vin de la o condiție normală, iar lucrul acesta a fost o bucurie și mi-a creat foarte multă foame să reușesc. Eram sătul de sărăcie”, a mai spus Călin Donca.

Ce prejudiciu au estimat procurorii

Potrivit procurorilor, începând cu anul 2021, Călin Donca, soția sa și alte două persoane au format un grup infracțional organizat în municipiul Brașov, cu scopul de a obține venituri financiare semnificative prin săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală.

Aceștia ar fi înregistrat în documentele contabile ale firmelor pe care le deținea sau controla operațiunile fictive, cu consecința diminuării bazei de calcul a impozitului pe profit și creșterea sumei deductibile a taxei pe valoarea adăugată, evitând astfel plata impozitelor și taxelor către bugetul de stat.

Prejudiciul a fost estimat la suma de 4.346.286 de lei.

Conform DIICOT, liderul rețelei a obținut ilegal suma de 8.337.746 de lei din patrimoniul unei companii, utilizând documente false. Această sumă a fost folosită în beneficiul său și al celorlalți membri ai grupului infracțional.

O mare parte din această sumă a fost transferată în conturile unei companii înregistrate în Dubai (Emiratele Arabe Unite) și deținută de membrii grupului sau sub controlul lor. Cu restul bănilor, liderul a achiziţionat bunuri de lux în valoare de 340.000 de dolari.

Unul dintre vecinii lui Călin Donca a adus o ipoteză surprinzătoare, iar acuzațiile pe care i le aduce sunt incredibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`