Prima pagină » Sport » Calendarul și sistemul de clasament WTA. Pe ce loc a ajuns Simona Halep
Calendarul și sistemul de clasament WTA. Pe ce loc a ajuns Simona Halep

Calendarul și sistemul de clasament WTA. Pe ce loc a ajuns Simona Halep

10 iul. 2020, 15:16,
în Sport

WTA a stabilit calendarul și sistemul de clasament. WTA adăugat două turnee de categoria WTA International în calendarul provizoriu pe 2020, care include 21 de competiţii. Circuitul se va relua în 3 august, cu turneul de la Palermo.

Au fost introduse în calendar turneele Praga Open şi un turneu la Lexington, care vor începe la 10 august.

Calendarul și sistemul de clasament WTA: Simona Halep răm=ne pe locul al doilea

Calendarul depinde de mai mulţi factori, inclusiv posibilitatea ca sportivii să joace în siguranţă, în conformitate cu recomandările medicilor.

În plus, WTA a anunţat că extinde de la 52 de săptămâni la un interval mult mai mare baza de calcul a clasamentului mondial, urmând acum modelul “Better of 2019 and 2020”, ca urmare a pauzei cauzate de pandemia de coronavirus.

Clasamentul WTA este îngheţat din luna martie, din cauza pandemiei. Simona Halep ocupă locul al doilea în ierarhia mondială.

Pregătită pentru Palermo

Simona Halep a anunțat că este gata să revină în circuitul WTA la începutul lunii viitoare, când este invitată la Palermo. Peste cinci luni de pauză pentru fostul lider mondial, cea mai mare astfel de perioadă de la începutul carierei. Simona spune că a trecut cu bine peste această perioadă, dar altele au fost momentele grele ale carierei. Anul trecut a avut probleme cu o accidentare la spate, dar cel mai greu i-a fost după finala de la Roland Garros 2017. A pierdut atunci cu Jelena Ostapenko, un meci pe care l-a avut în mână. Au urmat trei luni de depresie, recunoaște chiar Halep.

Finala de Roland Garros din 2017, pierdută la Jelena Ostapenko, efect devastator pentru psihicul Simonei Halep

„Am avut și eu momente de cădere, iar cel mai greu moment din viața mea a fost în 2017, când am pierdut finala de la Roland Garros cu Jelena Ostapenko. Trebuie să recunosc că trei luni am fost în depresie. Mă trezeam noaptea plângând, dar n-am lipsit nicio zi de la antrenament.

A fost cel mai mare eșec din cariera mea. Bine, finală de Grand Slam nu e eșec, dar faptul că am condus meciul și n-am reușit să-l inchei, a fost un eșec pentru mine. Darren mi-a spus că nu mulți sportivi reacționează așa la un eșec atât de mare. El mi-a zis că am puterea să merg mai departe și atunci am crezut și mai mult în mine”, a declarat Simona Halep.

Ce va fi la US Open

Simona Halep s-a declarat îngrijorată cu privire la participarea la US Open, în cadrul celui de-al doilea turneu de Mare Șlem al anului 2020. Roland Garros se va disputa după US Open, iar Wimbledon a fost deja anulat din cauza crizei sanitare. US Open se va disputa cu porțile deschise de pe data de 31 august.

Simona nu știe dacă va participa sau nu anul acesta la competiția în cauză, dar anunța că e gata să joace din nou și că e mai pregătită decât niciodată, mai ales după pauza meritată în contextul pandemiei de coronavirus.

„Nu am idee deocamdată, nimeni nu ştie ce se va întâmpla după această lună. O să aştept să văd ce se decide, să văd ce fac şi ceilalţi jucători.” Mai mult decât atât, Halep a anunțat că va participa la turneul WTA de la Palermo care este programat pentru data de 3 august. ”Am nevoie de câteva meciuri”, a menționat Halep.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
27 august 2024
27 august 2024