În data de 8 iunie este cinstită Aducerea moaștelor Sfântului Teodor Stratilat. La această dată au fost mutate Sfintele sale moaște din cetatea Eracliei în Evhaita. Cei care poartă numele Sfântului Teodor, Teodora și derivatele acestui nume își sărbătoresc astăzi onomastica. De asemenea, și Sfânta Cuvioasă Melania este sărbătorită astăzi.
Cine a fost Sfântul Teodor Stratilat
Sfântul Teodor Stratilat a trăit la sfârșitul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea. A fost supus la multe chinuri pentru că a refuzat să aducă jertfă idolilor. A stat întemnițat cinci zile, după care a fost răstignit asemeni lui Iisus Hristos. Și sus pe cruce a fost chinuit în fel și chip. Când a venit noaptea, îngerul Domnului l-a coborât de pe cruce și l-a făcut sănătos.
În urma acestei minuni, mulți păgâni s-au convertit la creștinism. Mai târziu, Sfântului Teodor Stratilat i-a fost tăiat capul, din porunca împăratului Liciniu.
Troparul Sfântului Teodor Stratilat
„Cu numirea oștirei celei adevărate, purtătorule de chinuri al cerescului Împărat, voievod prea bun te-ai făcut, Teodore. Căci cu armele credinței te-ai ostit înțeleptește și ai biruit cetele dracilor și purtător de biruință viteaz te-ai arătat. Pentru aceasta, pe tine cu credință pururea te fericim.”
Rugăciunea celor 9 marți care îndeplinește dorințe
Există o rugăciune despre care se spune că are o mare putere asupra celor care o citește 9 zile de marți la rând. Îți aduce liniște, bucurie, reușite și răspunsuri la întrebări nerostite. Poți să o citești începând de astăzi.
Această rugăciune, ca și cea de sâmbătă dimineața, vorbește despre încrederea că Dumnezeu ne ascultă și ne ajută atunci când avem mai multă nevoie de el. Rostește această rugăciune timp de 9 zile de marți și vei vedea rezultatele. Astăzi fiind marți, poți să începi de acum cele 9 zile de rugăciune. Este o rugăciune scurtă care aduce liniște și împlinire celui care o citește. Aprinde o lumânare și rostește-o.
„Doamne Dumnezeule, mă îndrept plin de încredere către Tine, cerându-ți ajutor! Cred cu tărie că mă vei asculta în necazul meu și mă vei sprijini când îmi este greu. Spre a-ți arăta recunoștința mea, îți făgăduiesc să fac cunoscută și altora această rugăciune. Te rog, cu umilință, să îmi aduci liniște în tristețea și durerile mele.
În numele negrăitei rugăciuni și bucurii care ți-a cuprins inima, te implor, ajută-mă să te păstrez mereu în gând și suflet astfel încât să ne învrednicim a primi ajutor în nevoile mele, mai ales în durerea care mă copleșește acum (se rostește dorința). Te implor, Tată Ceresc cel ce ajuți pe cei aflați în suferință, înfrânge orice greutăți precum ai înfrânt orice rău care șade acum la picioarele tale. Amin!”