Prima pagină » National » Calendar ortodox 6 septembrie 2020. Ce sărbătoare este astăzi
Calendar ortodox 6 septembrie 2020. Ce sărbătoare este astăzi

Calendar ortodox 6 septembrie 2020. Ce sărbătoare este astăzi

06 sept. 2020, 12:16,
în National

Calendar ortodox 6 septembrie 2020. În fiecare, la data de 6 septembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Arhanghel Mihail în Colose. În această zi se pomenește minunea săvârșită de acest sfânt.

Calendar ortodox 6 septembrie 2020. Ce minune importantă este pomenită astăzi

Conform calendar ortodox 6 septembrie, creștinii ortodocși pomenesc minunea săvârșită de Sfântul Arhanghel Mihail în Colose. Sărbătoarea este marcată în calendar cu cruce neagră. Anul acesta pică în zi de duminică, iar preoții citesc în biserică Pilda lucrătorilor viei.

Potrivit Doxologia.ro, când a trecut prin Frigia ca să propovăduiască Evenghelia, Sfântul Apostol Ioan a proorocit o apropiată vizită providenţială a prinţului arhanghelilor, Mihail, în locul numit Heretopa.

La scurt timp, în acel loc a izvorât un fir de apă care vindeca toate bolile lumești. Unul dintre cei care s-au bucurat de o vindecare minunată a fiicei sale la acest izvor, a construit, drept mulțumire, o biserică închinată Sfântului Arhanghel Mihail din Colose.

Nouăzeci de ani mai târziu, în locul acela a poposit un tânăr care urma să slujească în biserică. Se numea Arhip și venea din Hierapolis. Se spune că pentru dedicarea acestuia, Dumnezeu i-a dat harul de a face minuni și de a vindeca bolnavii.

Au existat și necredincioși care au încercat să schimbe cursul izvorului îndreptându-l spre biserică, pentru a o distruge și a scăpa de Arhip. Nu au reușit să-și ducă planul la sfârșit.

„Dar dumnezeiescul Arhistrateg, însuşi arătându-se şi poruncind lui Arhip să se îmbărbăteze, a lovit cu un toiag piatră şi, făcând cale apei, de atunci până în ziua de astăzi, se vede cum acolo este înghiţită apa şi se mistuieşte”

Biserica Sfântului Arhanghel Mihail din Colose era construită deasupra izvorului cu apă făcătoare de minuni, din care bolnavii primeau mai multe tămăduiri decât din scăldătoarea Siloamului. Se spune că, acolo, o dată pe an se pogora Îngerul Domnului și tulbura apa.

Rugăciunea vindecătoare

„Fie ca Dumnezeu, Domnul nostru să-mi dea harul de a vedea cu lumina clară a credinței. Că El este întotdeauna de partea mea, ca un Tată iubitor. Și niciodată nu mă va abandona. Să mă ajute să înțeleg că El este Dragostea. Și că îmi dorește binele mai mult decât oricine din lume. Și să mă ajute să am încredere în Medicul divin, Isus Cristos. Care îmi poate da sănătatea corpului și liniște sufletească. Dacă aceasta este voința Sa sfântă.

Fie ca ajutat de harul Duhului Sfânt, să crească în mine, zi de zi, credința în rugăciune. Cu convingerea că Dumnezeu mă ascultă mereu. El care ascultă rugăciunile smerite și stăruitoare ale fiilor lui. Și care niciodată nu ne lasă fără harurile cele mai trebuincioase pentru sfințirea și mântuirea noastră. Atunci când îi cer lui Isus vindecarea, să fiu încredinţat că, dacă este spre binele meu, mi-o va dărui.

Ia-mă în grija Ta, Doamne!

Fie ca Dumnezeu să-mi acorde harul de a mă bucura de minunea veseliei creștine, pe care Isus ne-o dă, ca rod al Duhului Sfânt. Atunci când îmbrățișăm durerile, bolile și necazurile acestei vieți cu un abandon total în brațele lui Dumnezeu, Tatăl nostru. Și să mă ajute să înțeleg că bucuria vine din iubire, iar iubirea devine autentică – la fel ca aurul purificat prin foc – în mijlocul încercărilor și al Crucii.

Fie ca Domnul Dumnezeul nostru să mă învețe să văd durerea, suferința și boala, nu ca o pedeapsă, ci ca o participare sfântă la Crucea lui Cristos. Astfel încât să știu să iubesc Crucea așa cum a iubit-o El. Și să învăț s-o îmbrățișez și s-o ofer lui Dumnezeu fără revoltă sau plânset. Și ca, în același timp, să nu încetez a mă ruga cerând Domnului, cu credință, – întotdeauna supusă Voinţei sale – harul vindecării mele. Amin!’

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *