Căldura continuă să facă ravagii, mai ales în unităţile medicale din România. Căldura insuportabilă de la Spitalul clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Capitală a făcut un copil de doar 3 ani să doarmă pe jos.
Micuţul a fost fotografiat în timp ce stătea pe podeaua din salon, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală.
Un copil de 3 ani, fotografiat în timp ce dormea pe jos din cauza căldurii insuportabile de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti
Un copil în vârstă de 3 ani a fost internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Acesta a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală ce a constat într-o grefă de piele la una dintre mâini. În cele 4 zile în care a stat în spital nu a putut dormi.
Un angajat a surprins momentul în care copilul dormea efectiv pe jos, din cauza căldurii insuportabile.
”Uneori, când intrăm în salon, la băiat, îl găseam dormind pe jos. Din cauza căldurii insuportabile din cameră, copilul pleca din pat și se ducea instinctiv și se culca pe podeaua rece. Cred că se ajunge și la temperaturi de 30 de grade, deoarece nici ferestrele nu sunt dotate cu storuri sau draperii. Aer condiționat este doar pe hol. Dar dacă deschizi ușa salonului pentru a-l răcori, riști să iasă pacientul minor afară, că pe copii îi ții mai greu. În mod normal, pacienții care au plăgi deschise ar trebui să stea în saloane dotate cu sistem de climatizare care nu doar ventilează și răcoresc aerul, dar îl și sterilizează”, a descris situația un cadru medical.
De asemenea, același cadru medical a menționat că băiețelul făcea acest gest din reflex. Pur și simplu se ducea pe podea și voia acolo, în ciuda faptului că atât cadrele medicale, cât și mama încercau să-l ducă în pat, potrivit libertatea.ro.
Ce a transmis managerul spitalului vizazi de cazul copilului de 3 ani
Alexandru Ulici, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu, a transmis că nu au permisiunea să monteze aer condiţionat în saloanele cu pacienţi operaţi.
”Nu există aer condiționat. Nici nu avem voie să montăm unități de aer condiționat în saloane unde sunt pacienți cu plăgi deschise. Ar exista riscul apariției infecțiilor. Aerul trebuie filtrat. Dar în saloane există o temperatură acceptabilă, pentru că sunt răcorite indirect. Pe holuri sunt montate aparate de aer condiționat de 24.000 BTU. În România, vara e cald. Nimeni nu e perfect” a explicat managerul Spitalului de Urgență pentru copii Grigore Alexandrescu, Alexandru Ulici.
Băiețelul a fost externat. „Din fericire, nu a fost supus niciunei intervenții chirurgicale”, dar trebuie să vină periodic la tratament, spune unul dintre medicii care cunosc cazul. Majoritatea pacienților internați aici nu au însă norocul ăsta, continuă doctorul. „Avem cazuri grave, cu arsuri pe suprafețe mari, care nu se pot ridica din pat și e extrem, extrem de cald”, a explicat medicul.
Vă aducem aminte că problema căldurii insuportabile de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală nu este singura înregistrată în unitățile medicale din țara noastră. Și la Spitalul Sf. Spiridon din Iași s-au identificat numeroase nereguli din cauza nepăsării conducerii.