Prima pagină » Sanatate » Calciu carbonic. Beneficiile compusului anorganic pentru organism

Calciu carbonic. Beneficiile compusului anorganic pentru organism

13 dec. 2022, 12:54,
în Sanatate

Substanța de calciu carbonic este un compus anorganic. Acesta este practic o sare de calciu și acid carbonic. Acesta seamănă cu o pulbere cristalină albă, inodoră, insipidă și fină. În condiții de laborator, se obține prin calcinarea varului viu, care duce la formarea hidroxidului de calciu. Prin cel din urmă se trece dioxidul de carbon, după care precipită carbonatul. Compusul poate fi obținut, de asemenea, din minerale.

Substanța este un compus foarte răspândit. Se găsește în mod natural în minerale și roci, cum ar fi calcitul, marmura, aragonitul, calcarul, travertinul și vateritul, precum și în coaja de ou. Compusul purificat din diverse impurități este un aditiv alimentar înregistrat E170. Acesta este utilizat ca separator în laptele praf, agent antiaglomerant, pentru producția de diverse suplimente alimentare și produse farmaceutice.

praf de calciu carbonic

Calciul carbonic este utilizat ca și componentă a materialelor de etanșare și a chiturilor în construcții

Calciu carbonic. Unde este utilizată substanța

Calciul carbonic este utilizat ca și componentă a materialelor de etanșare și a chiturilor în construcții. De mult timp, acest compus este folosit pentru fabricarea articolelor din sticlă, a geamurilor și a altor produse din sticlă.

În plus, substanța este folosită pentru producția de produse de îngrijire personală. Printre acestea se numără pastele de dinți, produsele cosmetice și cele chimice de uz casnic. În ultimul timp, se poate observa calciul carbonic în compoziția îngrășămintelor în agricultură.

praf de calciu carbonic

La fabricarea lacurilor și vopselelor, precum și ca material de umplutură pentru compuși de cauciuc, hârtie și linoleum

La fabricarea lacurilor și vopselelor, precum și ca material de umplutură pentru compuși de cauciuc, hârtie și linoleum. De asemenea, compusul este folosit pentru a combate poluarea mediului. Preparatul favorizează întărirea țesutului osos, creșterea dinților, a părului și a unghiilor și îmbunătățește digestia. Se recomandă includerea în alimentația copiilor și a femeilor însărcinate.

Este bine să știi că unele persoane absorb citratul de calciu mai bine decât carbonatul de calciu. Acest lucru este valabil atât pentru persoanele în vârstă, cât și pentru persoanele cu aciditate gastrică scăzută.  De exemplu, persoanele care suferă de anemie Addison-Birmer la fel trebuie să ia carbonatul de calciu. Este bine să știi că citratul de calciu se absoarbe cel mai bine atunci când este administrat cu 30 de minute înainte de masă.

Cum să depozitezi în siguranță compusul chimic. Cum să-ți dai seama dacă organismul tău suferă de deficit de calciu?

În ceea ce privește impactul asupra organismului, compusul este clasificat ca fiind de pericol scăzut, dar poate provoca boli de piele. La utilizarea acestuia trebuie să se poarte echipament de protecție. Astfel, nu folosiți compusul chimic fără să purtați mănuși și mască.

Este recomandat de către specialiști ca acest compus chimic să se păstreze într-un ambalaj sigilat, în spații uscate și bine ventilate. De obicei, termenul de valabilitate al produsului este de un an de la data producerii.

calciu si vitamina d scris pe o masa din pastile

Este recomandat de către specialiști ca acest compus chimic să se păstreze într-un ambalaj sigilat

Multe persoane își pot da seama că suferă de lipsă de calciu atunci când simte oboseală, slăbiciune generală, somnolență și oboseală rapidă. De asemenea, se poate simți că suferi de lipsă de calciu atunci când are loc scăderea imunității și apare sensibilitatea la sângerări, de exemplu din nas sau de la gingii. Multe persoane suferă de vânătăi inexplicabile. Acestea, de obicei, apar din cauza lipsei de calciu.

De cele mai multe ori, cantitatea de calciu carbonic este absorbită alături de vitamina D. Vitamina D poate ajuta la compensarea deficiențelor de calciu din organism. Pentru a face acest lucru este indicat să stai la soare, să mănânci ouă, somon și sardine. Vitamina D permite ca doza de calciu să fie absorbită din alimente și depozitat în țesutul osos.

o lingura de lemn pe o masa cu pastile de calciu

Vitamina D poate ajuta la compensarea deficiențelor de calciu din organism

Bugetul.ro
Directivă UE pentru România care nu mai suportă amânare. Sistemul bancar din țara noastră trebuie să implementeze rapid ce se cere de la Bruxelles
redactia.ro
George Simion, gafe după gafe la limba franceză în direct la TV. Momentul a devenit viral. Nous voulons… o încetare a focului
Bugetul.ro
Spaima care vine dinspre UE! Guvernul României ar putea primi ordin să mărească toate salariile actuale din sistemul bugetar în perioada următoare
a1.ro
Ce spune Dana Rogoz despre George Simion. Au învățat în același liceu, iar vedeta a fost martora unui moment surprinzător
Playtech.ro
Se schimbă liderul în cursa pentru Cotroceni. Sondajul Polymarket indică o răsturnare de situație. Cine este favorit
observatornews.ro
Casele şi apartamentele s-ar putea ieftini, după ce vânzările au scăzut. Iancu Guda: "Cel puţin 10%"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Alternativă pentru români, după explozia prețurilor la locuințe. Costa 25.000 de euro
realitatea.net
Colesterolul redus într-o săptămână. Cinci pași recomandați de nutriționiști
SportpeSurse
Anunțul lui Donald Trump dă speranțe întregii lumi că putem asista la ceva nemaiîntâlnit
Playtech.ro
Viteza maximă ideală cu care să conduci pe un drum național. Consumul de carburant scade cu 30%
Dailybusiness.ro
Românii, „salahorii” Europei: Muncim cel mai mult, dar trăim cel mai puțin!
RomaniaTV
Anunţul care bulversează TOTAL alegerile prezidenţiale. Răsturnare incredibilă de situaţie
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Simion a mințit și cu nevasta. Și-a schimbat soția cu 2 luni înainte de nuntă. Cine este și cum arată femeia căreia Ilinca i-a luat locul
redactia.ro
Drama prin care a trecut marea actriță Cristina Deleanu: „Nu voi uita niciodată acea senzație de pământ în gură”
ego.ro
Oana Roman, momente dramatice, EXCLUSIV: ”O relație abuzivă și toxică...”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`