Prima pagină » Local » Călătorii au ajuns la limita răbdării! Regio-Călători are întârzieri nejustificate în fiecare zi pe o rută importantă din Iași

Călătorii au ajuns la limita răbdării! Regio-Călători are întârzieri nejustificate în fiecare zi pe o rută importantă din Iași

01 iun. 2022, 02:00,
Andreea Andrei, în Local

Regio-Călători este o companie privată de transport feroviar ce activează pe unele rute din Iași. Călătorii sunt disperați de întârzierile nejustificate și de condițiile precare pe care le oferă compania. În câteva situații, controlorii au fost la un pas să fie agresați de călătorii disperați

Oamenii care folosesc trenul de pe ruta Iași-Hârlău de la compania Regio-Călători sunt disperați din pricina întârzierilor frecvente ale trenului. Această rută este folosită în mare parte de persoanele care fac naveta la serviciu. Uneori trenul are întârzieri chiar și de o oră, iar dacă cetățenii cer restituirea contravalorii biletului sunt refuzați

Acuzații grave aduse companiei Regio-Călători: Are întârzieri nejustificate și oferă servicii deplorabile

Regio-Călători activează în județul Iași cu patru curse feroviare, Iași-Dorohoi, Iași-Hârlău, Iași-Roman, Vaslui-Iași-Suceava Nord. Pentru ruta Iași-Hârlău și retur sunt multe sesizări cu privire la întârzierile multiple ale trenurilor și condițiile precare oferite de companie. Oamenii care fac naveta cu aceste trenuri au ajuns la limita răbdării, mai ales din pricina faptului că nu li se oferă nicio explicație.

„Călătoresc cu trenul pe ruta Iași-Hârlău și invers. Din 20 de drumuri, 15 au probleme cu întârzierile, miroase foarte urât a motorină, uneori iese fum. Niciodată nu te anunță la ce linie este trenul, mereu se schimbă. Pleacă de multe ori cu întârziere și niciodată nu anunță și nu spun de ce se pleacă așa. Zilele trecute au dat peste un om… Dar în celelalte zile nu cred că au mai ucis oameni!”, a declarat Andrei Ursu, pasager frecvent al companiei Regio-Călători.

Supărarea cea mai mare a pasagerilor este faptul că nu sunt anunțați de întârzieri și mai mult de atât că nu primesc banii pentru bilet în cazul în care trenul întârzie exagerat de mult, pe motiv că aceștia au circulat cu trenul. Singura dată în care s-a oferit o explicația a fost în urma unui tragic accident.

„Le-am cerut banii pe bilet, au spus că nu îmi dau banii înapoi pentru că eu am călătorit cu trenul lor… Dar mie cine îmi plătește ora pe care am întârziat-o?! Dacă munceam într-un loc la program, mi-ar fi tăiat o oră de muncă, normal ar fi să îmi dea banii. E tren, merge la ore fixe, trebuie să respecte programul”, completează Andrei Ursu.

La două trenuri noi, opt trenuri vechi

Un alt aspect important care deranjează pasagerii este faptul că nu se simt în siguranță în trenurile foarte vechi de pe ruta Iași-Hârlău. Unii călători susțin că sunt doar două trenuri mai bune și oarecum mai noi, dar că restul trenurilor sunt “jale” din pricina vechimii. Cel mai rău caz este legat de un tren care ar avea „banchete ca la căruță”.

„Am făcut plângere și la OPC. Sunt curios cum verifică ei întârzierile din ultima lună. Oamenii nu mai rezistă, erau să îi bată pe controlori. Ei nu sunt vinovați, dar ar putea să anunțe. Nici controlorii nu știu. Au două trenuri în regulă, restul de 8 sunt varză, au un tren cu bănci ca la căruță”, susține Andrei Ursu.

Reprezentanții companiei Regio-Călători, acuzată că are întârzieri nejustificate, nu și-au prezentat un punct de vedere, pe motiv că nu au un purtător de cuvânt. În schimb, aceștia au precizat faptul că se vor face verificări, în urma cărora se vor lua măsurile necesare pentru a rezolva eventualele probleme.

Comentarii
  • Mergeti la Codreanu ! Platiti 22 lei , stati in picioare sau cu noroc pe un scaun rupt tapițat cu gume de mestecat , in saunã cu arome prea naturale si apoi ……o sa apreciati si caruta nu doar trenul !

  • @eu ce-i cu mentalitatea asta? pai daca nu sunt conditii de sec 21 mileniul 3, anul 2022 ce vrei? nu are voie omu ca calator, pasager, sa-si ceara drepturile si sa faca reclamatie, scandal? suntem oameni, nu animale! omu vrea sa calatoreasca ca un om, nu ca un animal sau precum un sac de legume/fructe. daca REGIOTRANS nu are garnituri de sec. 21 sa se duca in pzd mamii lor, nu? sa lase CFR sa opereze cu niste „sageti albastre” macar sau ce s-a cumparat acu nou de la Alstom 20 bucati pe toata tara. dar am inteles ca pe regionala Iasi o sa le bage doar pe București Nord – Iași si Cluj – Suceava – Iași

  • O călătorie cu trenul la Hârlău 9 lei, la Codreanu 22 lei și tot ca pe un sac de cartofi ești transportat, ba mai trebuie sa suporți și nesimțirea unor șoferi! Despre transportatorii care își bat joc de călători nu spunem nimic?

  • ” ca călător” …da , puteți face reclamații ! A ajuns greu trenul și când erați elev , se pare ……ați întârziat frecvent la orele de Limba Romana ! E bine însă că va pricepeți la milenii !

  • @Eu nu ai argumente la comentariu meu si te-ai luat de partea gramaticala. macar eu stiu cand sa pun punct si virgula nu ca tine „se pare ……” ce-i cu atatea puncte? si da ma pricep la milenii

    Mileniul al III-lea
    lun., 1 ian. 2001 – mie., 31 dec. 3000

    ce-i asa interesant? nu-ti vine a crede ca traiesti in mileniul 3?

  • @Eu in Japonia pentru 1 minut intarziere se lasa cu demiteri. sunt tari in Schengen unde iti dau banii inapoi, pe cand la noi, las-o nene ca merge si asa. da-i in plm de fraieri, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *