Prima pagină » Local » Călători lăsați în soare de CFR! Trenul Iași – București a rămas o oră blocat în Gara Nicolina: „Ne-au pus pe toți în pericol!” – FOTO/VIDEO

Călători lăsați în soare de CFR! Trenul Iași – București a rămas o oră blocat în Gara Nicolina: „Ne-au pus pe toți în pericol!” – FOTO/VIDEO

20 aug. 2024, 02:00,
Iulia MARIA în Local

Călătorii din trenul Iași – București s-au confruntat cu o situație neplăcută în Gara Nicolina după ce locomativa s-a defectat

O întârziere neprevăzută a avut loc astăzi, pe ruta feroviară Iași – București, după ce trenul IR 1662 a întâmpinat probleme tehnice în gara din Nicolina. Incidentul a generat nemulțumiri în rândul pasagerilor, care s-au confruntat cu niște condiții de călătorie neplăcute și o întârziere considerabilă.

Călătorii din tren au rămas blocați în gara Nicolina

Trenul, care urma să ajungă în București, a fost oprit în gara Nicolina din cauza unor defecțiuni tehnice. Potrivit primelor informații, defecțiunea ar fi fost legată de sistemul de aer condiționat al trenului, care nu funcționa corespunzător, provocând disconfort major în interiorul vagonului. Defecțiunea a dus la o întârziere de aproximativ o oră față de programul inițial, ceea ce a amplificat frustrările pasagerilor, mai ales în condițiile de căldură extremă de ieri.
„Ne-au spus că s-a defectat locomotiva, i-am întrebat dacă este o procedură de verificare. Ni s-a spus că a fost verificată, însă dacă așa se fac verificările, atunci ne-au pus pe toți în pericol. Ei semnează în tabel și și-au făcut treaba. Poate frânele nu funcționează sau sunt sisteme de siguranță care nu funcționează. La 41 de grade ne-au lăsat afară, noroc că s-a defectat în stație. Defectul era de când au plecat din Gara mare, deși ei știau de el”, a declarat Alexandru.
Incidentul a avut loc în jurul orelor 14:50, când trenul a fost nevoit să se oprească în gara Nicolina din cauza unei defecțiuni ce a afectat funcționarea aerului condiționat. Temperaturile ridicate din interiorul vagoanelor au aplificat disconfortul pasagerilor, care au fost nevoiți să aștepte aproape o oră până când trenul a fost repus în mișcare. Pe lângă faptul că oamenii nu au primit nicio explicație din partea personalului CFR, acestora nu li s-a oferit nici măcar o sticlă de apă.
„Grindeanu își bate joc de popor prin minciunile care le spune zilnic. Uitați cum stau oamenii prin gări și așteaptă trenurile la 60 de grade în interior. PSD-ul a vândut locomotivele bune la firmele particulare. Ei își bat joc de poporul român”, a spus un călător revoltat.
Nemulțumirile pasagerilor au fost evidente în gara din Nicolina, unde atmosfera a devenit tensionată pe măsură ce așteptarea s-a prelungit. Aceștia au plătit peste 100 de lei pentru un bilet, însă condițiile de călătorie sunt jalnice.

Oamenii și-au pierdut încrederea în CFR Călători

Astfel de situații sunt întâlnite peste tot în țară. Oamenii sunt nevoiți să accepte condițiile groaznice de la CFR Călători. Mai mult, în unele cazuri, călătorii sunt puși și în pericol din cauza defecțiunilor locomotivelor. Statul român și CFR trebuie să facă investiții pentru a aduce transportul feroviar la un nivel european.
„Bătaie de joc în România! Pleci din gară cu locomotivă defectă, nu există siguranța cetățenilor, nimic!”, a transmis Maria, un alt călător nemulțumit.
Călătorii din trenul Iași – București au plecat abia după o oră din gara Nicolina, iar mulți dintre ei au fost revoltați de situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *