Prima pagină » Stiri si curiozitati » Calamar vs caracatiță. Cum se pot deosebi

Calamar vs caracatiță. Cum se pot deosebi

26 apr. 2024, 14:15,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Calamar vs caracatiță. Diferența dintre caracatiță și calamar nu este cunoscută de foarte multe persoane. Cu toate acestea, ambele sunt foarte consumate.

Calamar vs caracatiță. Care este diferența

Atât caracatița, cât și calamarul fac parte din aceeași clasă de moluște Cefalopode. Au o simetrie corporală bilaterală, cap mare și, bineînțeles, tentacule. Au și o glandă plină cu un lichid brun. Toată lumea știe de faimoasa cerneală. Cu ajutorul acesteia, se pot apăra.

Destul de greu este să le diferențiezi pentru că seamănă extrem de bine. Amândouă sunt folosite pentru a se pregăti cele mai bune preparate apreciate de majoritatea persoanelor. De altfel, dacă le privim cu atenție, vom vedea câteva diferențe în ceea e privește dimensiunea, lungimea tentaculului și culoarea.

Principala distincție pe care caracatița o are față de calamar este că, așa cum sugerează și numele ei, octopus în engleză, are opt tentacule. Calamarul are 10 tentacule. Caracatița este cu mult mai mare comparativ cu celelalte două. Cea care nu are coajă este caracatița. Este principala deosebire care poate fi remarcată de oricine. De aceea, ea este și mult mai flexibilă. Își poate schimba culoarea pielii și, reușește să se camufleze, lucrul imposibil la calamar.

Când se pot consuma fructele de mare

Fructele de mare sunt o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3 și alte nutrienți benefici pentru sănătate. Ele pot fi consumate în mod regulat în cadrul unei diete echilibrate, dar există câteva aspecte de luat în considerare.

Este important să alegeți fructele de mare proaspete sau congelate de înaltă calitate, de preferat să fie cumpărate de la surse de încredere pentru a minimiza riscul de contaminare bacteriană sau chimică. Persoanele alergice la fructele de mare trebuie să evite consumul lor. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să discute cu medicul lor înainte de a mânca fructe de mare, deoarece anumite tipuri pot conține niveluri ridicate de mercur. Fructele de mare trebuie gătite corespunzător pentru a preveni riscul de intoxicație alimentară. Ele pot fi gătite prin fierbere, prăjire, coacere sau grătar. Deși fructele de mare sunt bogate în nutrienți benefici, pot conține și niveluri ridicate de colesterol și săruri, cum ar fi sodiul. Consumul excesiv poate contribui la creșterea nivelului de colesterol din sânge sau la retenția de apă, deci este recomandat un consum moderat.

Pe lângă asta, acum că știi calamar vs caracatiță, trebuie să ții cont de faptul că fructele de mare pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, dar este important să le integrezi în cadrul unui plan alimentar echilibrat și să le consumi în mod corespunzător pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *