Prima pagină » Stiri si curiozitati » Calamar vs caracatiță. Cum se pot deosebi

Calamar vs caracatiță. Cum se pot deosebi

26 apr. 2024, 14:15,
în Stiri si curiozitati

Calamar vs caracatiță. Diferența dintre caracatiță și calamar nu este cunoscută de foarte multe persoane. Cu toate acestea, ambele sunt foarte consumate.

Calamar vs caracatiță. Care este diferența

Atât caracatița, cât și calamarul fac parte din aceeași clasă de moluște Cefalopode. Au o simetrie corporală bilaterală, cap mare și, bineînțeles, tentacule. Au și o glandă plină cu un lichid brun. Toată lumea știe de faimoasa cerneală. Cu ajutorul acesteia, se pot apăra.

Destul de greu este să le diferențiezi pentru că seamănă extrem de bine. Amândouă sunt folosite pentru a se pregăti cele mai bune preparate apreciate de majoritatea persoanelor. De altfel, dacă le privim cu atenție, vom vedea câteva diferențe în ceea e privește dimensiunea, lungimea tentaculului și culoarea.

Principala distincție pe care caracatița o are față de calamar este că, așa cum sugerează și numele ei, octopus în engleză, are opt tentacule. Calamarul are 10 tentacule. Caracatița este cu mult mai mare comparativ cu celelalte două. Cea care nu are coajă este caracatița. Este principala deosebire care poate fi remarcată de oricine. De aceea, ea este și mult mai flexibilă. Își poate schimba culoarea pielii și, reușește să se camufleze, lucrul imposibil la calamar.

Când se pot consuma fructele de mare

Fructele de mare sunt o sursă excelentă de proteine, acizi grași omega-3 și alte nutrienți benefici pentru sănătate. Ele pot fi consumate în mod regulat în cadrul unei diete echilibrate, dar există câteva aspecte de luat în considerare.

Este important să alegeți fructele de mare proaspete sau congelate de înaltă calitate, de preferat să fie cumpărate de la surse de încredere pentru a minimiza riscul de contaminare bacteriană sau chimică. Persoanele alergice la fructele de mare trebuie să evite consumul lor. De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să discute cu medicul lor înainte de a mânca fructe de mare, deoarece anumite tipuri pot conține niveluri ridicate de mercur. Fructele de mare trebuie gătite corespunzător pentru a preveni riscul de intoxicație alimentară. Ele pot fi gătite prin fierbere, prăjire, coacere sau grătar. Deși fructele de mare sunt bogate în nutrienți benefici, pot conține și niveluri ridicate de colesterol și săruri, cum ar fi sodiul. Consumul excesiv poate contribui la creșterea nivelului de colesterol din sânge sau la retenția de apă, deci este recomandat un consum moderat.

Pe lângă asta, acum că știi calamar vs caracatiță, trebuie să ții cont de faptul că fructele de mare pot face parte dintr-o dietă sănătoasă, dar este important să le integrezi în cadrul unui plan alimentar echilibrat și să le consumi în mod corespunzător pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate.

Bugetul.ro
Adio, ANPC pentru Cristian Popescu Piedone! Curtea de Apel București i-a dat vestea, după ce a fost acuzat de nepotism
redactia.ro
Donald Trump a decis. Ce se întâmplă cu trupele americane din România
Bugetul.ro
Spitalul care nu va mai exista. 150 de milioane de euro pierdute din cauza incompetenței locale
a1.ro
Larisa Iordache și Cristian Chiriță, pregătiți de botezul fiicei lor. Ce planuri au, la o lună de când au devenit părinți
Playtech.ro
Cine este Nicolle Fota, noua iubită a lui Cătălin Botezatu. Ea are 18 ani, el 58
observatornews.ro
Comisarul-şef din Timișoara care găzduia petreceri cu droguri, acuzat în 2023 că apăra traficanții. Reclamația, retrasă brusc: "Au protecţia lui"
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Cel mai puternic cutremur din istorie. Milioane de oameni au rămas fără adăpost
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Imaginile video cu Mario Iorgulescu, care petrecea cu femei, au înnebunit-o de furie pe Melek Minca. Soția șoferului omorât susține că a luat o decizie radicală
Playtech.ro
Ce trebuie să faci în luna mai pentru ca cireșul să rodească din plin. Se va umple de fructe dulci și gustoase
Dailybusiness.ro
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
RomaniaTV
Cristela Georgescu ține post negru intermitent: „De 6 ani fac asta. Am pierdut tot ce a însemnat ”corp deșeu”, se vede clar”
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Dispar banii de pe carduri, ANAF şi BNR avertismente pentru toţi românii cu carduri
redactia.ro
Doliu în medicina românească. A murit unul dintre cei mai importanți medici. A fost un profesionit desăvârșit
ego.ro
Vești proaste pentru Gabriela Cristea! Ce s-a aflat după demisia de la Antena Stars EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`