Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cala floarea morții: Ce spun bătrânii despre misterioasa plantă

Cala floarea morții: Ce spun bătrânii despre misterioasa plantă

02 feb. 2022, 14:33,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Fermecătoarea și misterioasa floare cala este considerată floarea morții. Soiul etiopian crește în mlaștinile tropicale ale Africii. Întrebarea de ce aceasta floare reflectă moartea rămâne actuală până astăzi. Potrivit unei teorii, aspectul său a contribuit la acest nume. Centrul galben este asociat cu o lumânare, iar cuvertura albă seamănă cu un giulgiu.

Potrivit unei alte teorii, numele provine din Europa, deoarece în multe țări catolice europene este un însoțitor al înmormântării. Florile sunt aduse la cimitir sau se plantează pe mormânt. Poate că legătura cu înmormântarea a apărut din cauza faptului că această floare înflorește noaptea. Iar noaptea este considerată cel mai misterios și mistic moment al unei zi.

mai multe flori de cala stropite cu apa

În Biblie se menționează că acesta a crescut lângă crucea lui Isus Hristos

Cala floarea morții: Este sau nu bine să ții planta în casă

În Biblie se menționează că acesta a crescut lângă crucea lui Isus Hristos. Floarea poate fi găsită și în versurile unor cântări bisericești sau rugăciuni adresate Maicii Domnului. În picturi și sculpturi de-a lungul istoriei, ea a fost înfățișată ca floarea Fecioarei Maria sau îngerul Bunei Vestiri. De asemenea, alături de o cală a fost pictată și Sfânta Xenia.

Persoanele care nu sunt susținători ai afirmației că planta cala este o floare a morții, consideră floarea drept un simbol al purității și al inocenței, dar și al tinereții. Aceasta este dăruită de mult ori de către mame fiicei sale la nuntă. Din acest motiv floarea se oferă mai mult fetelor tinere.

Există credința că ele protejează casa de rău și energie negativă, aduce pace, noroc și prosperitate, așa că poți și ar trebui să le păstrezi în casă. Există superstiția că dacă te-ai certat brusc cu soțul tău, lasă cala ceva timp în dormitor, iar în cel mai scurt timp liniștea va veni în familia ta.

floarea cala

În picturi și sculpturi de-a lungul istoriei, ea a fost înfățișată ca floarea Fecioarei Maria

Superstițiile transmise de bătrâni: Floarea devine tot mai populară în rândul mireselor

Bătrânii sfătuiesc creșterea calelor în propria grădină dacă cineva din casă are probleme cu inima. Aceste flori misterioase vor ajuta pacientul și vor avea un efect benefic asupra bunăstării sale. Tot bătrânii spun că acestea contribuie la negocierile de afaceri. Iar dacă pui cala în birou, poți spera la un contract profitabil.

Mai mult de atât, în ultima perioada floarea a câștigă popularitate. Tot mai multe mirese își creează buchete de mireasă din aceste flori. În rândul bătrânilor se vorbește că părerea cala aduce tinerilor căsătoriți o viață de familie fericită, armonioasă, plină de dragoste și respect. In plus, floarea se potrivește bine cu rochia alba a miresei.

floarea cala

Există credința că ele protejează casa de rău și energie negativă

Un buchet de nuntă din cală servește doar pentru un decor frumos, ci și ca un talisman. Pentru ca calas-ul să-i protejeze pe miri de ochii rău sau daune la un eveniment de gală, buchetul ar trebui să fie mereu lângă mireasă.

Există credința că dacă cala nu a înflorit o perioadă lungă de timp și, în cele din urmă, această înflorește, vestește faptul că certurile din familie vor rămâne în trecut. De asemenea, necazurile vor ocoli casa familiei.

Proprietarii de cale, care se află într-o relație cu o persoană iubită, dar nu au încheiat o căsătorie oficială, înflorirea florilor prevestește o nuntă. Iar pentru o persoană bolnavă, o cală înflorită vestește însănătoșirea.

Chiar dacă există superstiția că planta cala este floarea morții, trebuie să știi că aceasta poate fi ținută în casă. Mai mult de atât, cala aduce prosperitate familiei și bunăstare. Aceasta are o dublă semnificație. Pentru unii, este inacceptabil să o vadă doar la cimitir, iar unii visează să o vadă zilnic pe pervazul ferestrei. Nu vă fie frică de această floare, în cele mai multe cazuri aceasta este asociată cu tandrețe și lux, eleganță, autosuficiență și solemnitate.

floarea cala

Tot mai multe mirese își creeză buchete de mireasă din aceste flori

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *