Prima pagină » Local » Cal salvat de pompierii de la ISU Iași dintr-un canal. Intervenție extremă în miez de noapte

Cal salvat de pompierii de la ISU Iași dintr-un canal. Intervenție extremă în miez de noapte

06 mai 2020, 04:00,
Vlad Rotaru în Local

Un cal a fost scos cu greu de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași dintr-un canal. Cabalina a căzut într-un canal în localitatea Uda din comuna Tătăruși. A fost nevoie de intervenția mai multor pompieri pentru a salva animalul

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit în noaptea de 4 mai în localitatea Uda din comuna Tătăruși pentru a salva un cal căzut într-un canal. A fost nevoie de intervenția mai multor pompieri pentru a scoate cabalina din șanțul respectiv. Aceasta nu a fost și singura intervenție a pompierilor ieșeni în ultima perioadă.

„Secția de Pompieri Pașcani, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Tătăruși, au intervenit în localitatea Uda, comuna Tătăruși, pentru salvarea unei cabaline blocate într-un canal. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere în teren în obiectiv economic din comuna Dumești”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Pompierii ISU au intrat forțat într-un apartament

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost solicitați și la alte intervenții. Astfel, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, pe strada Aleea Rozelor, pentru deblocarea ușii unui apartament. După realizarea accesului în apartament, proprietarul a fost găsit imobilizat la pat, conștient. Bărbatul a fost asistat medical de echipajul aferent ambulanței SMURD din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași. În plus, acesta a refuzat transportul la spital.
Echipajul C.B.R.N. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat 16 acțiuni de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului echipajelor Inspectoratelor din județele Iași și Neamț. De asemenea, echipajele SMURD au intervenit la 26 de cazuri medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *