Prima pagină » Titlurile zilei » Câinii periculoși de lângă Iași zburdă nestingheriți! Stăpânul pisicii măcelărite nu renunță la războiul cu primarul PNL. Doi ani s-au urmărit în instanță – FOTO

Câinii periculoși de lângă Iași zburdă nestingheriți! Stăpânul pisicii măcelărite nu renunță la războiul cu primarul PNL. Doi ani s-au urmărit în instanță – FOTO

31 aug. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Un locuitor din comuna Aroneanu a dat în judecată primăria după ce o haită de câini a intrat pe proprietate și a sfârtecat o pisică de rasă, pe nume Sofia, animalul de companie al familiei. Culmea, procesul a durat 2 ani, pronunțarea fiind dată recent la Judecătoria Iași. Andrei Dobircianu nu este mulțumit de soluție și va urma căile de atac

Pe data 22.07.2021, Andrei Dobircianu a început un proces cu Primăria Aroneanu, județul Iași, după ce a semnalat că pe drumurile din localitate sunt prezente haite de câini periculoși care pun în pericol viața trecătorilor. Totul a pornit pe data de 27.06.2021, când animalele au pătruns pe proprietatea lui Andrei Dobircianu, de pe strada Mihai Eminescu. Câinii au intrat în gospodărie și au sfâșiat pisica din rasa British Shorthair.

Proprietarii au început căutările și au găsit doar capul animalului. Răvășiți de pierdere, au cerut socoteală primarului Benoni Moruzi. Acesta a explicat doar că a fost contractată o firmă care s-a ocupat de prinderea câinilor. Mai mult, primarul a dat vina pe locuitorii care hrănesc animalele, dar nu-i țin legați în curte. Comuna Aroneanu este considerată rușinea zonei metropolitane din județul Iași, din cauza infrastructurii subdezvoltate.

Procesul „Sofiei” a durat 2 ani, dar nu se termină aici

Andrei Dobircianu a cerut, la Judecătoria Iași, despăgubiri de 10.000 de lei. Numai pe pisică a cheltuit 1.500 de lei. După aproape 2 ani, Andrei Dobircianu a avut parte de o surpriză neplăcută: judecătorii i-au respins cererea. De precizat că în proces a fost chemată și compania de salubritate a municipiului Iași.

„Admite excepția lipsei calității procesual pasive a pârâtei UAT Comuna Aroneanu. Admite excepția lipsei calității procesual pasive a pârâtei SC Salubris SA. Respinge acțiunea astfel cum a fost precizată de reclamanți în contradictoriu cu pârâții UAT Comuna Aroneanu și SC Salubris SA ca fiind formulată împotriva unor persoane fără calitate procesuală pasivă. Respinge cererea reclamanților de acordare a cheltuielilor de judecată”, se arată în soluția judecătorilor.

Andrei Dobircianu are drept de apel în 30 de zile de la data comunicării soluției. Probleme au fost semnalate și în comuna Holboca, când o femeie a fost sfâșiată de câini în drum spre serviciu.

Andrei Dobircianu: „Primăria trebuie trasă la răspundere”

Contact de reporterii BZI, Andrei Dobircianu a precizat că nu va renunța proces.

„Fac apel după ce primesc comunicarea. Primăria trebuie trasă la răspundere. Ei sunt responsabili. Nu pot să renunț la proces, nu îmi permit. Nu trăim într-o țară…”, a precizat reclamantul.

Dacă Andrei Dobircianu va reuși să câștige procesul cu primăria în apel, va recupera și cheltuielile de judecată.

Comentarii
  • Cainii respectivi,eventual flamanzi ,nu ar putea fi debarcati in biroul primarului,apoi.inchise usa și ferestrele?
    Reveniti dupa cateva ore.
    Sa vedem care pe care.
    Solutie de aplicat si in cazul primarului de la Barnova.

  • Solutia: satenii cei destepti, sa-l voteze si in 2024, ca merita.

  • Câinii vin de la padocul clandestin din pădurea Ciric, pe locul fostei tabere de copii și tineret, lângă Golden Stone. Padocul nu are garduri decât în față, câinii sunt foarte agresivi, ies pe potecile care duc în sat și ajung la porțile oamenilor. E o chestiune de timp până se va întâmpla o tragedie.

  • Politia animalelor nu are nimic de spus?
    Doar isi incaseaza salariile enorme?

  • In primul rand primarul nu este hingher, vad că tot felul de inteligenți își dau cu părerea ce ar trebui să facă primarul in legătură cu câinii.
    Domnul Andrei Dobircianu este o victimă clara a acestui incident doar că ar trebui după părerea mea să își izoleze bine spațiul locativ că pe viitor sa nu mai aibe parte de asemenea situații nefericite !!!
    Răspunzători clar sunt firmele de ecarisaj și cei de la padocul de unde spune un domn că este pe lângă ciric !!!

  • Aroneanu și Rediu, cele mai înapoiate comune de lângă Iași.

  • Frumos ar fi sa nu ne baricadăm ca în evul mediu de prădători dar se pare că nu avem incotro!!!
    Bine că nu a fost un copil, situația ar fi fost mult mai tragică !!! Cu toate că și la un cotoi ajungi sa tii că la un membru al familiei!!!
    Trași de urechi ar trebui și cei care îi hrănesc din mila !!!
    Mai sunt terți inteligenți care urla pe contul de fb al comunei deranjați de firmele de ecarisaj care vin prin comună…

  • Sunt iubitor de animale dar nu sunt de acord cu cainii vagabonzi pe strazi si nici cu pisicile! Daca ai animal de companie tine-l in curtea ta iar cei vagabonzi primaria e obligata sa ia masuri si sa angajeze o firma specializata.

  • Aroneanu face parte din „zona metropolitană”. Băștinașii de acolo, mai ales țărănoii orășenizați întorși acum la origini, susțin că locuiesc oriunde, numai la tara nu. Doar că tot ceea ce se întâmplă acolo tine de zona rurală, nu metropolitană. Niște țărani, cu probleme țărănești și aere de orășeni.
    Păcat de pisica.

  • Unde sunt asociatiile alea de protectie a animalelor care sug bani aiurea de la stat? Nu fac nimic!

  • Felicitari pentru demers! Nu trebuie lasate aceste lucruri fara ca cineva sa nu plateasca pentru nesimtire! Cainii au ramas tot in strada?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *