Prima pagină » International » Câini dresați pentru detectarea coronavirusului. Care este statul care a luat această inițiativă
Câini dresați pentru detectarea coronavirusului. Care este statul care a luat această inițiativă

Câini dresați pentru detectarea coronavirusului. Care este statul care a luat această inițiativă

17 iul. 2020, 22:15,
în International

Câini dresați pentru detectarea coronavirusului. Care este statul care a luat această inițiativă. Poliția din Chile a realizat un pas important. Astfel, aceștia au început să dreseze câini, pentru a depista noul coronavirus. Câinii reușesc prin receptorii lor să detecteze în transpirație prezența temutului virus.
Este vorba despre trei câini Golden Retriever și un labrador. Aceștia au vârste cuprinse între patru și cinci ani, iar în trecut au fost utilizați la depistarea stupefiantelor, a materialelor explozibile sau a persoanelor dispărute.

Aceste patrupede pot detecta tuberculoza, infecțiile parazitare și chiar unele cancere din stadiul incipient

Se pare că unii câini sunt mai deștepți decât credem. Aceștia pot fi folosiți pentru a detecta mai multe tipuri de boli, fiindcă dețin 330 de milioane de receptori olfactivi. De la tuberculoză și infecții parazitare, ei pot simți cancerul încă din stadiul incipient, deoarece au o capacitate de detectare a mirosurilor de cincizeci de ori mai bună decât oamenii.

Programul de utilizare a câinilor pentru detectarea coronavirusului a început prin colaborarea poliției naționale chiliene şi a specialiştilor de la Universitatea Catolică din Chile. Recent, inițiative similare au fost luate în Franța și Marea Britanie.

”Virusul nu are miros, ci mai degrabă infecţia care generează modificări la nivelul metabolismului”, care se traduc la rândul lor într-un tip particular de transpiraţie, care ”poate fi reperată de câine”, a explicat pentru AFP Fernando Mardones, profesor de epidemiologie veterinară.

Dresajul a fost început cu o lună în urmă

Acești câini pot detecta mici modificări ale temperaturii corpului, putând afla dacă persoana este febrilă. Organizația Mondială pentru Sănătate Animală liniștește iubitorii de animale și îi asigură că patrupedele au un risc redus de a fi infectate cu noul coronavirus.
Dresajul a început acum o lună, astfel că au fost aduse probe de transpirație de la pacienții internați la clinica Universității Catolice din Chile. Persoanele care se ocupă de acest studiu, speră că patrupedele vor putea fi operaționale până în luna august. Câinii vor fi folosiți apoi în gări, aeroporturi sau dispensare.

Situația statului Chile în contextul coronavirusului

Marți, Chile a raportat 1.836 de cazuri noi de COVID-19, cel mai redus număr înregistrat în ultimele două luni.
De la începutul pandemiei pe data de 3 martie, țara a înregistrat 319.493 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Din această cauză, au murit 11.000 de persoane, conform unui raport al Ministerului Sănătății.

 S-au descoperit șase tipuri de COVID-19. Află care sunt simptomele pentru fiecare

1. Apare ca o gripă, care nu este însoțită de febră și care prezintă durere de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gât inflamat, durere pectorală, lipsa febrei.

2. Își poate face prezența ca o gripă, dar care de această dată este însoțită de febră și cuprinde: durere de cap, pierderea mirosului, tuse, gât inflamat, răguşeală, febră, pierderea apetitului.

3. Cel de-al treilea tip se referă la probleme gastrointestinale: durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gât inflamat, durere pectorală, fără tuse.

4. Tipul patru este caracterizat ca fiind nivelul unu grav, marcat de oboseală, de regulă. Apoi apare însoțit de durere de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală, durere pectorală, oboseală.

5. Nivelul doi grav este al cincilea caz și este reprezentat de stare de confuzie, pe lângă durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare.

6. Nivelul trei grav, și ultimul tip de COVID-19 este unul abdominal și respirator. Cuprinde durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare, respiraţie dificilă, diaree, durere abdominală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *