Prima pagină » Eveniment-Social » Cafenea, dedicată programului Erasmus, într-o ceremonie specială de inaugurare la Universitatea ”Cuza” din Iași – FOTO

Cafenea, dedicată programului Erasmus, într-o ceremonie specială de inaugurare la Universitatea ”Cuza” din Iași – FOTO

18 apr. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Eveniment-Social

Universitatea ”Cuza” din Iași a organizat o ceremonie de inaugurare specială a unui spațiu dedicat programului Erasmus! Aceasta este situată în Campusul ”Titu Maiorescu”. La eveniment au participat prof. univ. dr. Tudorel Toader – rector, prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru Relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian – prorector pentru programe de licenţă, masterat şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, angajați și studenți ai ”Cuza”

Ceremonie de inaugurare specială a unui spațiu dedicat programului Erasmus, și anume o cafenea. Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a deschis Cafeneaua ”Erasmus”, situată în Campusul „Titu Maiorescu”. La eveniment au participat prof. univ. dr. Tudorel Toader – rectorul UAIC, prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, conf. univ. dr. Constantin-Iulian Damian – prorector pentru programe de licenţă, masterat şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, angajați și studenți ai UAIC.

”Felicit Prorectoratul pentru Relații internaționale și întreaga echipă care a contribuit la realizarea acestui obiectiv. Ne bucurăm că am reușit să modernizăm vechea cafenea studențească din inima campusului și să oferim studenților UAIC, inclusiv celor Erasmus, oportunitatea de a se relaxa într-o ambianță deosebită”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rector.

Cafenea, dedicată programului Erasmus, într-o ceremonie specială de inaugurare organizată de Universitatea ”Cuza” din Iași

Așadar, scopul acestei investiții este dedicat programului Erasmus.

”Principalul obiectiv urmărit prin amenajarea Cafenelei Erasmus în campusul UAIC este promovarea Programului Erasmus+ în rândul studenților și personalului Universității, prin organizarea de activități studențești și evenimente culturale. Mai mult decât atât, rolul Cafenelei Erasmus va fi acela de a asigura un spațiu de socializare între studenții locali și studenții internaționali care vin să studieze la UAIC”, a declarat prof. univ. dr. Daniela Cojocaru – prorector pentru Relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare la ”Cuza”.

Cafeneaua ”Erasmus” este situată în parcul „Titu Maiorescu”, lângă căminul C5, și are o capacitate de 70 de locuri, dintre care 30 în interior și 40 la exterior. Lucrările de renovare și modernizare a cafenelei au implicat o investiție de 123.644 lei, sumă acoperită din veniturile proprii ale Universității și din proiectele UAIC în domeniul internaționalizării, finanțate prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI).

Universitatea ”Cuza” a primit, din nou, în 2021, Carta Erasmus pentru Învățământul Superior

De reamintit că UAIC a primit din nou, în 2021, noua Cartă Erasmus pentru Învățământul Superior (Erasmus Charter For Higher Education), exercițiul financiar 2021-2027, în urma evaluării realizate de către Comisia Europeană (CE) în perioada mai-decembrie 2020. Candidatura UAIC pentru acest certificat de calitate a obținut punctajul maxim, respectiv 100 de puncte. Carta Erasmus asigură, la nivel european, cadrul general de calitate pentru activitățile de cooperare europeană și internațională pe care o universitate le poate desfășura în cadrul Programului Erasmus.

Carta conține Declarația de Politică Erasmus (Erasmus Policy Statement) și detaliază modul de implementare a principiilor fundamentale ale Programului Erasmus, pe care instituția se angajează să le respecte pe toata durata noului exercițiu financiar al Uniunii Europene (UE). Obținerea Cartei Erasmus este o condiție obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ superior din țările participante la Program care intenționează să deruleze proiecte Erasmus, de mobilitate a studenților și personalului în scop educațional, de cooperare în materie de inovare și bune practici, de politici educaționale sau în domeniul sportului.

Și această cafenea, dedicată programului Erasmus, deschisă printr-o ceremonie specială de inaugurare la Universitatea ”Cuza” din Iași, reprezintă un pilon al acestei strategii academice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *