Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Cafea este un aliment foarte sanatos, daca stii cum sa o consumi! Ce spune dr Mihaela Bilic

Cafea este un aliment foarte sanatos, daca stii cum sa o consumi! Ce spune dr Mihaela Bilic

22 ian. 2020, 16:23,
în Sanatate

Cafeaua ajuta la slabit! Nu vă opriți aportul de cofeină, deoarece veți vedea în acest articol că există multe beneficii pentru sănătate!

Pentru majoritatea dintre noi, cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi calde din lume, evocă o băutură stimulantă, care ne oferă energia de care avem nevoie pentru a începe ziua.

Mulți cred, însă, că este o băutură periculoasă pentru sănătate. Doar în doze mari isi dezvăluie efectele nocive. Deoarece în doze rezonabile, cafeaua este de fapt o băutură care este plină de beneficii pentru organismul nostru.

Iata ce spune nutritionistul Mihaela Bilic

„Pentru că a fost Ziua Internaţională a Cafelei, merită să o laud şi eu- fie şi numai pentru ajutorul şi sprijinul pe care ni-l oferă în lupta cu kilogramele. Da, cafeaua ajută la slăbit şi nu doar printr-un singur mecanism, ci prin mai multe.

Se cunoaşte efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra sistemului nervos. Este adevărat, cafeaua ne trezeşte. Şi nu doar pe noi, ci şi pe tubul digestiv- mai exact musculatura netedă din pereţii intestinului este contractată, fapt care duce la mişcări peristaltice, de progresie a conţinutului digestiv. Deci nu încape îndoială, cafeaua stimulează digestia, accelerează tranzitul intestinal şi previne constipaţia”, explică specialistul in nustritie pe Facebook.

„Tot cafeaua stimulează metabolismul, adică mai exact intensifică conversia grăsimii de rezervă în glucoză necesară mişcării, creşte rezistenţa la efort şi capacitatea de contracţie a muşchilor. Nu întâmplător cofeina a fost pusă pe lista substanţelor cu efect de doping la sportivi. Ea, cofeina, consumată cu 20-30 min înainte de efortul fizic creşte performanţa sportivă şi mobilizează depozitele de grăsime. Deci ajută la slăbit!

Cafeaua ajuta la slabit!

Şi nu în cele din urmă cafeaua inhibă apetitul, te ajută să mai uiţi un pic de senzaţia de foame. Orice substanţă cu efect de stimulare a sistemului nervos (excitanţi psihici) produce ca şi contra-efect o inhibare a centrului foamei. Când eşti agitat, când nivelul adrenalinei sau dopaminei e crescut, celelalte senzaţii sunt blocate, inclusiv foamea. Iar ca secret suplimentar, cafeaua băută cu lapte rămâne mult timp în stomac şi ţine de foame 2-3ore, precum o porţie de ciorbă”, mai spune Mihaela Bilic.

„Câte cafele putem consuma zilnic, fără niciun risc pentru sănătate? În cărţile de medicină se spune că maximum 5 ceşti. Eu vă confirm că fie şi doar 3 ceşti/zi fac diferenţa: se deblochează slăbitul şi uitaţi şi de foame. Doar să nu-i deranjaţi pe cei din jur, pentru că veţi avea şi o putere de muncă mai mare”, conchide medicul pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
23 decembrie 2024
23 decembrie 2024