Prima pagină » Stiri si curiozitati » Cafea cu ulei de cocos și scorțișoară. Trucuri care te vor ajuta să obții băutura perfectă

Cafea cu ulei de cocos și scorțișoară. Trucuri care te vor ajuta să obții băutura perfectă

19 apr. 2023, 14:00,
în Stiri si curiozitati

Dacă vrem să pregătim acasă o licoare aromată, savuroasă și sănătoasă, ideală este o cafea cu ulei de cocos și scorțișoară. Această băutură delicioasă are numeroase beneficii pentru organism, dincolo de energia pe care ne-o oferă în fiecare dimineață. Cafeaua cu ulei de cocos și scorțișoară este recomandată de medici să fie consumată cu moderație pentru a ne bucura de efectele uluitoare ale acesteia. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții băutura perfectă.

Cafea cu ulei de cocos și scorțișoară

Este binecunoscut faptul că delicioasa cafea face parte din ritualul zilnic al fiecăruia dintre noi. Dimineața începe cu o cafea aromată, care să ne dea energie și o stare de bine. Când vine vorba de modul de preparare al acestei băuturi, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe lângă delicioasa cafea clasică putem adăuga câteva arome sau ingrediente inedite și vom transforma cafeaua într-o licoare cu beneficii uluitoare.

Cafeaua cu ulei de cocos și scorțișoară nu este doar delicioasă, ci previne sau tratează câteva afecțiuni și probleme de sănătate. Uleiul de cocos este bogat în vitamina K și susține sănătoatea oaselor. De asemenea, uleiul de cocos stimulează metabolismul, ajută digestia și susține sănătatea inimii. Mai mult, uleiul de cocos pus în cafea ajută glanda tiroidă și contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge. La rândul ei, scorțișoara îmbunătățește digestia, susține sănătatea sistemului nervos, ajută în curele de slăbire și are rol antiinflamator.

Cafeaua făcută cu ulei de cocos și scorțișoară este aromată, gustoasă și are numeroase beneficii pentru organism. Cafeaua poate deveni ingredientul perfect pentru o prăjitură delicioasă și rafinată. Băutura savuroasă de dimineață poate fi făcută după preferințe.

Rețeta cu care vei pregăti o cafea gustoasă și sănătoasă

Pentru savuroasa cafea cu ulei de cocos și scorțișoară vom avea nevoie de 1 linguriță de ulei de cocos, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 linguriță de scorțișoară, 1 linguriță de cacao și jumătate de linguriță de miere.

Într-un bol se pun toate ingredientele și se amestecă până când se omogenizează și toate aromele se întrepătrund. Compoziția se pune într-un borcan de sticlă cu capac etanș. Se face o cafea clasică apoi se pune în cană o linguriță din compoziția pregătită anterior. Se amestecă ușor până când se dizolvă, apoi se servește. Cu siguranță vom obține o băutură aromată, gustoasă, energizantă și sănătoasă.

Cafeaua cu ulei de cocos și scorțișoară are o aromă aparte și este benefică pentru organism. Această băutură previne numeroase boli digestive și ajută la pierderea în greutate. Cafeaua cu ulei de cocos sau cu cardamom are efecte uluitoare, iar dacă este consumată cu moderație, vom avea parte de toate beneficiile acestei băuturi nelipsite din rutina de dimineață.

Medicii recomandă însă ca savuroasa băutură să nu fie consumată pe stomacul gol, ci după un mic dejun consistent și sănătos. De asemenea, cafeaua este benefică și pentru ten. Sunt renumite măștile de față cu zaț și ulei de cocos, care tratează acneea și excesul de sebum. Cafeaua cu ulei de cocos și scorțișoară poate fi transformată cu ușurință într-o băutură miraculoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *