Multă lume este dornică să afle de ce este bine să consume cafea cu ulei de cocos. Pe lângă faptul că savuroasa cafea este o sursă de energie, aceasta este bogată în antioxidanți și nutrienți. Specialiștii recomandă câteva picături de ulei de cocos în cafea nu doar pentru un plus de savoare, ci și pentru a ne încânta papilele gustative cu o licoare sănătoasă. Iată care sunt beneficiile acestei băuturi aromate.
Cafea cu ulei de cocos
Cafeaua este băutura nelipsită dimineața întrucât aceasta este o sursă de energie și oferă organismului o stare de bine. Cafeaua face parte dintr-un adevărat ritual al fiecărei persoane, aceasta fiind servită acasă, la birou sau la restaurant. Puțini sunt cei care știu că dacă adăugăm câteva picături de ulei de cocos în cafea, vom transforma cafeaua într-un adevărat elixir.
Uleiul de cocos este una dintre cele mai sănătoase grăsimi. Picăturile de ulei de cocos adăugate în cafea sunt combinația perfectă pentru a obține o băutură sănătoasă, cu numeroase beneficii pentru organism. Uleiul de cocos este un tip de grăsime saturată foarte ușor absorbită de organism, fiind transformată în energie, nu în colesterol.
Cafeaua cu ulei de cocos ajută la menținerea greutății, dând senzația de sațietate mai mult timp, oferind totodată mai multă energie decât o cafea obișnuită. Savuroasa licoare poate fi servită împreună cu un chec pufos cu lapte. Cafeaua poate deveni și ingredientul perfect în prepararea unei prăjituri cu nucă și cafea. De asemenea, cafeaua poate fi servită și cu un pandișpan cu cireșe aromat și pufos.
Care sunt beneficiile uleiului de cocos în cafea
Uleiul de cocos adăugat în cafea are numeroase beneficii pentru organism. Uleiul de cocos pus în cafea ajută la sistemul imunitar deoarece acesta are proprietăți anti-virale și anti-bacteriene. De asemenea, uleiul de cocos ajută metabolismul să nu devină lent și facilitează arderea caloriilor. Cafeaua împreună cu câteva picături de ulei de cocos stimulează tranzitul intestinal și menține sănătos sistemul digestiv. Mai mult, uleiul de cocos protejează inima și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și previne scăderile de glicemie. Cafeaua în combinație cu uleiul de cocos scade riscul de diabet.
Cafeaua în combinație cu câteva picături de ulei de cocos îmbunățătește activitatea creierului, ajută la memorie și previne apariția bolii Alzheimer. Cafeaua cu ulei de cocos se servește zilnic, însă pentru a avea parte de beneficiile acestei licori, nu trebuie să depășim doza recomandată și anume 2 picături de ulei de cocos la o ceașcă de cafea.
Cafeaua cu ulei de cocos oferă organismului un impuls energetic, îmbunătățește digestia, combate infecțiile din organism, ține sub control glicemia, stimulează funcția creierului și oferă senzația de sațietate. Cafeaua cu ulei de cocos este recomandată și celor care se află la dietă întrucât ajută la pierderea în greutate, menține mobilitatea intestinală și accelerează în mod natural metabolismul.
Cafeaua cu ulei de cocos are numeroase beneficii pentru organism. Pe lângă faptul că oferă băuturii un plus de savoare, uleiul de cocos ajută la îmbunătășirea sistemului imunitar, reglează metabolismul, scade riscul de diabet și facilitează arderea caloriilor. Uleiul de cocos pus în cafea transformă această băutură energizantă într-o adevărată licoare.