Cadrul universitar ieșean, prins cu 125 de kilometri pe oră în pragul comei alcoolice! Mircea Odin Apostu a recunoscut totul! – GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV)

08 aug. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Cadrul didactic universitar ieșean prins cu 125 de kilometri pe oră în pragul comei alcoolice a recunoscut totul. Conf. univ. dr. Mircea Odin Apostu a fost găsit beat la volan, după ce a fost surprins de aparatul radar. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, gonea cu 125 de kilometri la oră în localitate. Când polițiștii l-au tras pe dreapta, au simțit că acesta miroase a alcool, motiv pentru care l-au testat, iar valoarea rezultată a fost uriașă

Cadrul didactic universitar ieșean prins cu 125 de kilometri pe oră în pragul comei alcoolice a recunoscut totul. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis recent la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu conf. univ. dr. Mircea Odin Apostu.

Judecătoria Iași a stabilit ca primul termen al procesului penal să aibă loc pe data de 20 septembrie 2022. Magistrații vor asculta ce are de spus cadrul didactic universitar și anchetatorii ieșeni  pentru a putea lua o decizie în acest caz. Cel mai probabil, Apostu va primi o pedeapsă cu suspendare a executării.

Cadrul didactic universitar ieșean, prins băut la volan

Pe data de 10 iunie 2022, conf. univ. dr. Mircea Odin Apostu, un respectat cadru didactic de la Facultatea de Chimie, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a avut parte de o noapte agitată. În acea seară, era în zona orașului Podu Iloaiei, gonind cu 125 de kilometri la oră în localitate, motiv pentru care a fost tras pe dreapta de către oamenii legii.
Pentru că mirosea a alcool, Mircea Odin Apostu a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul i-a adus conferențiarului un dosar penal.

Mircea Odin Apostu, dus la audieri de polițiștii ieșeni

Astfel, conf. univ. dr. Mircea Odin Apostu a fost prins beat la volan, după ce a fost „luat” de aparatul radar. Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, gonea cu 125 de kilometri la oră în localitate. Când polițiștii l-au tras pe dreapta, au simțit că acesta miroase a alcool, motiv pentru care l-au testat, iar valoarea rezultată a fost uriașă. Mircea Odin Apostu avea o concentrație alcoolică de 0,98 de miligrame alcool pur în aerul expirat. Luând în calcul viteza cu care circula Apostu și alcoolul din sângele acestuia, numai o minune a făcut să nu se întâmple o nenorocire.

Atunci, conf. univ. dr. Mircea Odin Apostu a fost dus la sediul Poliției Rutiere din Iași. Cu pantalonii suflecați, în șlapi și îmbrăcat în sacou, Apostu a mers să dea declarații.

„În noaptea de 8 spre 9 iunie 2022, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe DE 583, în localitatea Podu Iloaiei, un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani, cu viteza de 125 km la oră. Întrucât mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,98 miligrame alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului”, a precizat atunci Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Acum, cadrul didactic universitar ieșean a recunoscut totul pentru a putea beneficia de o reducere a pedepsei aplicate de magistrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *