Prima pagină » Local » Cadrele medicale din Iași sunt triste și revoltate din cauza protestelor anti-restricții: „Efortul lor nu este înțeles de cei sănătoși”

Cadrele medicale din Iași sunt triste și revoltate din cauza protestelor anti-restricții: „Efortul lor nu este înțeles de cei sănătoși”

30 mart. 2021, 22:15,
Bianca Rebegea, în Local

Cadrele medicale din Iași fac un apel la protestatari să înceteze manifestațiile împotriva restricțiilor, deoarece nu mai există locuri de internare în spitalele COVID-19.

Medicii și asistenții de urgență s-au arătat triști și revoltați, pentru că efortul lor este ignorat de oamenii sănătoși, care nu au nevoie de ajutor medical și care ar putea face ceva pentru ca alții sa trăiască.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu: „Fiecare ar putea face ceva pentru ca alții sa trăiască”

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi, a transmis că protestatarii ar putea face un milion de lucruri bune să scadă transmiterea acestei boli, care generează deces, fibroză pulmonară, insuficiență respiratorie cronică, cu necesar permanent de oxigen, afectare cardiacă, renală, musculară, nervoasă sau psihică.

„Aseară ( luni, 29 martie 2021), în timp ce echipa din UPU se ocupa de vreo 40 de pacienți, dintre care 12 Covid pozitivi, dintre care 8 paciente între 51 și 72 ani, erau cu necesar de oxigen mare, 4-15 l, fără sa existe locuri pentru internare în spitalele Covid și suport, afară se auzeau vocile unor persoane care scandau anti în fața spitalului. Medicii și asistenții de urgentă erau triști și revoltați.

Triști pentru că azi urma să fie slujba de înmormântare a colegului infirmier, decedat de Covid 19, așa cum din păcate au murit mii de români și familiile lor plâng și revoltați pentru că efortul lor nu este înțeles de cei sănătoși ( poate) care pot face un milion de lucruri bune să scadă transmiterea acestei boli care generează deces, fibroză pulmonară, insuficiență respiratorie cronică, cu necesar permanent de oxigen, afectare cardiacă, renală, musculară, nervoasă sau psihică. Fiecare ar putea face ceva pentru ca alții sa trăiască. Dimineata am găsit cu dificultate locuri pentru fiecare dintre cele 8 paciente. Sperăm ca toate să se însănătoșească și să fie bine și sperăm să nu le tulbure niciodată liniștea, cei care scandează împotriva medicilor.”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Viorel Cornea, un infirmier de la UPU SMURD Iași, a decedat din cauza noului coronavirus

Lumea medicală din Iași este în doliu! Un infirmier cu mare experienţă, în vârstă de 57 de ani, pe nume Viorel Cornea, a decedat din cauza infecției cu virusul SARS-CoV-2. Acesta făcea parte din echipa UPU SMURD Iași.

Decesul bărbatului este singurul cauzat de acest virus din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi. Cadrul medical a tratat peste 4.000 de pacienţi infectaţi cu virusul SARS – COV – 2.

„Cu multă durere echipa UPU – SMURD Iaşi trăiește astăzi pierderea unui membru al ei, în lupta cu Covid 19, un infirmier cu experiența, în vârstă de 57 ani, un coleg cu suflet mare și dragoste de pacienți, un tată și un soț minunat! În ciuda eforturilor noastre și mai ales ale echipei din AŢI şi recuperare, colegul nostru, Viorel Cornea a plecat spre o lume mai liniștita. Nimeni nu-l va putea înlocui, suntem alături de familia în suferința și îl rugăm pe bunul Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Sa! Suntem siguri că mulți pacienți îngrijiţi de el se vor ruga pentru odihna lui. Este singurul deces Covid-19 din spitalul nostru care a tratat peste 4.000 de pacienți Covid-19”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *