Prima pagină » Titlurile zilei » Cadrele medicale din Iași, cinstite de Ziua Națională a României. Eveniment restrâns pe pietonalul din centrul orașului

Cadrele medicale din Iași, cinstite de Ziua Națională a României. Eveniment restrâns pe pietonalul din centrul orașului

02 dec. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru, în Titlurile zilei

Manifestări restrânse de Ziua Națională a României în fața Primăriei Iași. Autoritățile au renunțat la fastul din anii precedenți și au organizat o ceremonie mai restrânsă pe pietonalul Ștefan cel Mare din fața Palatului Roznovanu. Oficialitățile prezente la eveniment au ținut să le mulțumească cadrelor medicale din Iași aflate în prima linie a luptei împotriva virusului COVID-19

Cadrele medicale din Iași au fost premiate de Ziua Națională a României. În cadrul manifestărilor de 1 Decembrie, autoritățile locale au ținut să le mulțumească celor care se află în prima linie a luptei cu virusul SARS-CoV-2. În cadrul manifestărilor care au avut loc la statuia Regelui Ferdinand I de la Primăria Iași au fost premiate unitățile medicale din județul Iași, distincțiile fiind ridicate de conducerile spitalelor respective.

Premii pentru cadrele medicale din Iași. Manifestări organizate de Ziua Națională a României

Autoritățile au premiat cadrele medicale din Iași pentru lupta împotria pandemiei COVID-19. Au primit distincții spitalele din județul Iași, dar și instituțiile ieșene din domeniul medical. Astfel, au primit distincții Spitalul General C.F. Pașcani, Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, Spitalul Orășenesc Hârlău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Grigore Sturza” Iași, Serviciul de Ambulanță Județean Iași, dar și Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași.

De asemenea, au mai beneficiat de distincții și Institutul Regional de Oncologie Iași, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” Iași, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, UPU-SMURD Iași și Centrul Regional de Transfuzii Iași. Autoritățile au mai premiat și Direcția de Sănătate Publică Iași, Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, Sindicatul Sanitas Iași, Spitalul Clinic de Recuperare Iași, Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – Filiala Iași, Colegiul Medicilor Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” Iași. Distincții au mai primit și Maternitatea „Elena Doamna” Iași, Maternitatea „Cuza Vodă” Iași, Spitalul de copii „Sfânta Maria” Iași și SC Antibiotice Iași.

Eveniment restrâns de Ziua Națională a României. Lista oficialităților prezente la statuia Regelui Ferdinand I

La evenimentul legat de Ziua Națională a României au luat parte prefectul Marian Grigoraș, primarul Mihai Chirica și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. Au mai fost prezenți și membrii asociațiilor veteranilor de război și ai cadrelor militare în rezervă și în retragere, precum și de la Asociația Națională „Cultul Eroilor”. La manifestări au mai participat și câțiva politicieni, consilieri locali și județeni.

„Astăzi este ziua noastră, a tuturor românilor, oriunde ne aflăm. Împreună trebuie să dăm o nouă șansă acestei țări, să începem să o iubim prin faptele noastre bune, să respectăm prin ele memoria celor care și-au dat viața pentru România. Să facem din țara noastră locul în care copiii noștri să-și dorească să crească și să trăiască aici împreună cu istoria ei, țara în care cei buni și drepți să decidă pentru soarta acesteia, țara în care educația și sănătatea sunt priorități care reprezintă fundamentul acestei națiuni”, a spus primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *