Căderi masive de bolovani pe drumurile din Suceava. Traficul rămâne închis între localitățile sucevene Crucea și Broșteni

26 aug. 2022, 23:59,
BZI.ro, în National

Traficul rămâne închis între localitățile sucevene Crucea și Broșteni, pe DN 17B, din cauza unor căderi masive de pietre de pe versant începute în noaptea de joi spre vineri și care continuă.

După căderile masive de pietre de pe versant, produse noaptea trecută pe DN 17B, conducerea Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc a cerut Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava o comisie care să evalueze situația, pagubele și măsurile.Comisia a stabilit că aproximativ 1000mc de material pietros provenit din alunecarea de teren de pe versant a afectat partea carosabilă a DN 17B și taluzul acestuia în dreptul km 44+100 – km 44+150.

Barierele de protecție de consolidare a versantului au fost afectate în proporție de circa 80%

Se pare că barierele de protecție montate anterior în cadrul proiectului de consolidare a versantului (proiect aflat în derulare) au fost afectate în proporție de circa 80% (lucrările de consolidare nu au fost recepționate)

Alunecarea de teren în continuă desfășurare, astfel că prefectura a anunțat că s-a decis menținerea interdicției de circulație pe tronsonul de drum afectat, închiderea prin mijloace fizice a capetelor de sector și semnalizarea corespunzătoare a acestora.

Din păcate, este vorba chiar de versantul la care s-au făcut lucrări de stabilizare, încheiate în luna decembrie a anului trecut.

În vara anului trecut s-au înregistrat mari căderi de pe versant, de blocuri de piatră de 40-50 de tone

În vara anului trecut, în același loc, s-au înregistrat mari căderi de pe versant, de blocuri de piatră de 40-50 de tone, care au dus la închiderea circulației și ulterior la ample lucrări, care au presupus detonarea unor mari blocuri de piatră și apoi efectuarea de lucrări de consolidare și stabilizare.

Versantul a fost consolidat, iar alpiniști utilitari au lucrat pe versant și montat plase de protecție care să oprească eventuale pietre care s-ar mai putea desprinde. Potrivit estimărilor comisiei care s-a deplasat astăzi la fața locului, 80% din lucrările de consolidare au fost maturate de alunecarea de teren.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *