Prima pagină » Radio » Actualitate » Căderea unui dinte în vis – semnificații pozitive și negative
Căderea unui dinte în vis - semnificații pozitive și negative

Căderea unui dinte în vis – semnificații pozitive și negative

20 aug. 2020, 15:10,
în Radio

Căderea unui dinte în vis nu este doar înfricoșătoare, ci ne lasă în minte și o imagine durabilă. Însă acest vis are semnificații și pozitive, și negative. Dincolo de toate acestea, visul căderii dintelui poate anunța faptul că simți că pierzi ceva important. Totodată, acest tip de vis a fost cercetat și de marii psihologi.

Se spune că visele cu privire la dinți indică schimbări care urmează să aibă loc în viața ta. Pierderea unuia sau mai multor dinți în vis poate anunța evenimente în urma cărora poți pierde ceva important. Poate fi vorba de serviciu, o relație importantă sau ceva valoros din viața ta. În tradiția românească se crede că acest vis prevestește mortea cuiva apropiat ori cunoscut.

Acest tip de vis a fost studiat și de marii psihologi Sigmund Freud și Carl Gustav Jung. În cazul lui Freud, căderea unui dinte era pusă în relație cu o pierdere importantă. Ba chiar mergea și mai departe până la represiune sexuală și teamă de castrare la bărbați. Însă Jung interpreta acest vis punându-l în legătură cu anumite abilități de reînnoire proprie. Căderea dintelui era văzută ca eliberarea de ceva vechi, nefolositor.

Căderea unui dinte în vis

Una din teoriile vehiculate spune că un astfel de vis reflectă o stare de anxietate și de frică. Concret este vorba de imaginea pe care o au ceilalți despre noi înșine. De asemenea, ar putea însemna și frica de a fi respinși, teama de îmbătrânire sau chiar temeri cu privire la impotența sexuală.

Mai mult, anumite studii au relevat faptul că femeile aflate la menopauză au frecvent vise despre dinți. Și aceasta deoarece ele se simt neatractive și lipsite de feminitate. Iar dintii sunt un simbol al atracției la femei dar și al modului în care se prezintă în fața celorlalți. Pe de altă parte, acest vis mai poate fi în legătură cu teama de a te simți rușinat ori de a te face de râs în anumite situații. Însă de cele mai multe ori aceste vise ne îngrijorează în mod exagerat.

Semnificații pozitive și negative ale căderii dintelui în vis

Dintre semnificațiile pozitive ale ale unui astfel de vis ar putea fi faptul că oferi și primești dragoste de la cei din jur. De asemenea, mai poate însemna că în curând îți vei face timp pentru a te vindeca sau a ierta pe cineva. Ba chiar poate însemna că vrei să îți îmbogățești cunoștințele sau să înțelegi cât mai multe despre un anume subiect. Sau poate vei afla răspunsuri la unele teme care te interesau în mod deosebit.

De cealaltă parte, ca semnificații negative, sunt multe aspecte care trimit cu gândul la pierderi. Deoarece dinții sunt un simbol al puterii, căderea dintelui în vis reprezintă teama de a pierde puterea. Mai poate semnifica anumite frustrări că nu ești luat în serios în viața de zi cu zi. De asemenea, o altă semnificație negativă ne trimite cu gândul la o pierdere finaciară. La fel, caderea dintelui este și un semn de boală, a ta sau a cuiva din familie.

După cum se vede, căderea unui dinte în vis are foarte multe semnificații și conotații. Însă acestea pot fi bine înțelese doar dacă ne amintim cu exactitate detaliile din vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`