Prima pagină » International » Căderea serviciilor IT: Teama investitorilor față de risc s-a intensificat în ultimele ore
Căderea serviciilor IT: Teama investitorilor față de risc s-a intensificat în ultimele ore

Căderea serviciilor IT: Teama investitorilor față de risc s-a intensificat în ultimele ore

19 iul. 2024, 17:00,
BZI.ro, în International

În ultimele ore, temerile investitorilor față de risc au crescut semnificativ, în urma știrilor despre o întrerupere globală a serviciilor informatice, care a afectat bănci, aeroporturi, companii feroviare, posturi de televiziune precum Sky News, burse precum LSE și servicii de securitate cibernetică, inclusiv serviciile cloud ale Microsoft, conform unui comunicat al XTB.

Aceeași sursă indică faptul că acțiunile au înregistrat scăderi pe parcursul zilei de vineri, iar această întrerupere este de așteptat să aibă un impact semnificativ asupra marilor companii de tehnologie, care se străduiesc acum să gestioneze criza.

Ce spun specialiștii în investiții despre acest blocaj informatic mondial

Deja, prețul acțiunilor Microsoft a scăzut cu aproximativ 1,9% în tranzacțiile premergătoare deschiderii pieței de capital, într-un moment sensibil pentru piețe, marcat de îngrijorări legate de instabilitatea politică din SUA, un posibil nou mandat pentru Donald Trump și încetinirea economică în țările dezvoltate.

„În acest moment, durata întreruperii este necunoscută, iar cauza rămâne neclară. Totuși, este puțin probabil ca piețele din Europa sau SUA să își revină semnificativ până când această problemă nu va fi soluționată”, explică analiștii XTB.

În debutul sesiunii europene, yen-ul a crescut, în timp ce aurul a rămas aproape de minimele sale. De asemenea, indicele FTSE 100 a înregistrat scăderi vineri, cu fiecare sector sub presiune.

„Cele mai afectate sectoare de această întrerupere globală a serviciilor de internet sunt cele de materiale de bază, imobiliare și financiare. Incertitudinea și presiunea vor continua să fie dominante în criza actuală, până la rezolvarea problemei și identificarea cauzei care a provocat atacul”, subliniază analiștii XTB.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *