Prima pagină » Sanatate » Căderea părului la femei. Remedii eficiente pentru o problemă frecventă

Căderea părului la femei. Remedii eficiente pentru o problemă frecventă

09 mart. 2023, 15:15,
în Sanatate

Căderea părului la femei este o problemă actuală și semnalează de cele mai multe ori afecțiuni grave de sănătate. Dieta, stresul și deficiențele de substanțe nutritive afectează podoaba capilară. Femeile se confruntă  mult mai des cu deteriorarea și căderea podoabei capilare decât bărbații. Iată câteva remedii eficiente pentru o problemă frecventă.

Căderea părului la femei

Doamnele și domnișoarele acordă o importanță deosebită podoabei capilare. Căderea părului este o problemă frecventă, fiind cauzată de numeroși factori. Printre factorii declanșatori se află bolile tiroidiene sau tulburările autoimune. De asemenea, menopauza și dezechilibrul hormonal declanșează subțierea și pierderea firelor de păr.

Stresul emoțional și fizic declanșează căderea severă a părului. Pierderea unei persoane dragi, o intervenție chirurgicală sau un stil de viață dezordonat pot duce la afecțiuni grave ale scalpului și ale podoabei capilare. Mai mult, deficiențele nutriționale pot cauza subțierea apoi căderea firelor de păr. O dietă săracă în proteine, fier, zinc, vitamina B6 poate declanșa numeroase boli, dar și probleme ale scalpului, precum iritații, deteriorarea părului sau afecțiuni cronice.

Problemele dermatologice precum iritații, ciuperci sau eczeme pot declanșa căderea părului, dar și administrarea unor medicamente precum antidepresivele, dozele mari de vitamina A sau citostaticele. Pierderea podoabei capilare poate reprezenta un semnal de alarmă pentru organism. Este firesc ca după spălare să pierdem mai multe fire de păr, însă dacă pierderea este una excesivă atunci avem un motiv de îngrjorare.

Soluții rapide pentru a preveni deteriorarea podoabei capilare

Pentru a preveni sau trata căderea părului există numeroase tratamente medicale, cosmetice, dar putem apela și la câteva remedii naturiste la îndemâna oricui pentru a scăpa de o problemă frecventă. Căderea părului face parte dintr-un proces de schimbare și regenerare, însă dacă ne confruntăm cu această problemă mai mult timp, este necesară vizita la medicul specialist.

Pentru a opri căderea părului și a avea o podoabă capilară sănătoasă și frumoasă este bine să avem o alimentație echilibrată bogată în vitamine și minerale precum vitamina C, vitamina B, vitamina A. Vitamina D3 este extrem de benefică pentru piele și păr și se regăsește într-o gamă variată de alimente precum somn, sardine, carne de pasăre, ouă, ciuperci. La fel de importantă este și vitamina B5 care previne albirea părului, stimulează creșterea podoabei capilare și reglează funcționarea glandelor de sebum. Vitamina B5 se regăsește în ciuperci, conopidă, soia, fasole, lapte și legume verzi.

Pe lângă aceste vitamine benefice în tratarea căderii părului, există și numeroase produse cosmetice precum șampoane și loțiuni pentru îngrijirea corectă a podoabei capilare. De asemenea, putem folosi măști naturale din ulei de cocos, avocado și miere, măști cu zahăr brun și ulei de măsline, măști cu banană, iaurt și miere sau măști cu ou și lămâie.

Căderea părului este declanșată de numeroși factori și poate semnala probleme grave de sănătate. Poate fi cauzată de genetică, de modificările hormonale, dar și de procesul natural de îmbătrânire. Deteriorarea scalpului și a podoabei capilare poate fi temporară, atunci când organismul este solicitat sau permanent, caz în care este necesară vizita la medicul specialist. Pentru a scăpa de această afecțiune trebuie să identificăm cauzele, apoi să urmăm o schemă de tratament recomandată de medicul specialist.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024