Prima pagină » Actualitate » Cadavrele a zeci de câini au fost găsite de oamenii legii! Erau abandonaţi în saci de plastic lângă o râpă – GALERIE FOTO

Cadavrele a zeci de câini au fost găsite de oamenii legii! Erau abandonaţi în saci de plastic lângă o râpă – GALERIE FOTO

21 mai 2021, 10:09,
George Cristian, în Actualitate

Momente cumplite în Parcul Național Retezat unde poliţiştii au descoperit cadavrele a 27 de câini dintre care 19 sunt pui. Oamenii legii au descoperit grozăvia și au demarat o anchetă.

Cadavrele câinilor se aflau într-o pungi de plastic şi erau depozitate lângă o râpă. Vorbim despre 8 câini adulţi şi incă 19 pui care erau morţi.

Zeci de câini găsiţi morţi lângă marginea unei râpe din Bihor

Oamenii legii au descoperit faptul că, lângă o râpă din Parcul Național Retezat, în mai multe pungi de plastic se aflau cadavrele a zeci de câini. Vorbim despre faptul că sunt 27 de câini dintre care 8 sunt adulţi şi incă 19 sunt pui.

Poliţiştii din cadrul IPJ Hunedoara din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor s-au sesizat referitor la faptul că, pe marginea unei râpe din Parcul Național Retezat au fost descoperite cadavrele a zeci de câini dintre care 8 sunt adulți iar 19 sunt pui. au precizat autorităţile. Cadavrele patrupedelor au fost transportate la DSVSA Gorj în vederea efectuării necropsiilor. În cauză, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru uciderea cu intenţie şi fără drept a animalelor.

Imaginile au stârnit controverse și reacții extrem de negative. Internauții au condamnat gestul făcut de oameni și doresc ca cei responsabili să fie trași la răspundere:

Oameni și fapte…fapte deplorabile din păcate.Nu cred că se pot numi oameni!Cum poți să arunci cadavrele unor câini la marginea drumului,lângă un camping renumit la Câmpușel,jud.Hunedoara?Acum turiștii sunt puși în pericol de ursii care pot veni la cadavre,să nu vorbim de efectul nociv al acestor cadavre la marginea apei.Oare ce se poate face,îmi pun și eu întrebare? este un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Nu este primul caz de cruzime împotriva animalelor

De-a lungul anilor, în România s-au întâmplat mai multe fapte de acest fel. Zeci, sute de filmuleţe care arată faptele abominabile făcute de români au stârnit furia internauţilor. De exemplu, acum câţiva ani la Iași s-a produs un eveniment extrem de grav. Vorbim de faptul că, la acea dată, au fost găsiţi în Iași patru câini care erau pur şi simplu acoperiţi cu smoală. La acea dată, oamenii legii au întocmit dosar penal dar făptaşul nu a fost descoperit. Norocul celor 4 căţeluşi a fost că au fost descoperiţi la timp de mai multe persoane care, speriate şi contrariate, au anunţat de urgentă oamenii legii. Căţeluşii au fost preluaţi de medicii veterinari care i-au curățat iar starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit simţitor.

În altă ordine de idei, tot la Iași a fost descoperit un câine care a fost jupoiat de viu. Acesta era aruncat la o ghenă de gunoi.

Din aceste considerente şi la cererea instistentă a asociaţilor pentru protecţia animalelor, a fost înfiinţată Poliţia Animalelor. De exemplu, la Iași a fost înfiinţat un birou care numeră 6 persoane, posturile scoase la concurs fiind asaltate de oameni care doreau să intre în unitatea specială care funcţionează la nivel de IPJ Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *