Prima pagină » Local » Cad capete la Maternitatea „Elena Doamna” după scandalul cu gravida lăsată la poarta spitalului. Ședință de taină cu scântei în Casa Pătrată

Cad capete la Maternitatea „Elena Doamna” după scandalul cu gravida lăsată la poarta spitalului. Ședință de taină cu scântei în Casa Pătrată

27 mart. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

Scandal-monstru la Maternitatea „Elena Doamna” după episodul cu gravida confirmată cu COVID-19, care nu a fost lăsată să intre în unitatea medicală. Conducerea Consiliului Județean Iași a ajuns să taie în carne vie și să treacă la schimbări majore în unitatea medicală pe care o are în subordine

Continuă disputele la sânge din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din municipiul Iași, unitate subordonată Consiliului Județean. După episodul cu femeia însărcinată confirmată cu coronavirus din 25 martie, situația s-a amplificat și mai mult. Ieri, între Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași, și Gabriel Martinescu, managerul spitalului, au avut loc o serie de discuții mai aprinse în biroul de la Casa Pătrată. Maricel Popa i-ar fi reproșat lui Martinescu faptul că nu a manageriat corespunzător situația și că scandalul cu femeia însărcinată în poarta unității nu trebuia să aibă loc. De altfel, Maricel Popa pare decis să facă o serie de schimbări în structura de conducere a spitalului.

În plus, ieri, 26 martie, a trimis și angajații de la Serviciul de Audit Public la maternitate pentru a face o serie de verificări acolo. Totodată, se pare că doctorul Adina Popovici, care ar fi blocat intrarea la spital cu mașina pentru ca ambulanța cu gravida să nu intre, se poate alege cu plângere penală pentru acest lucru. Cert este că între Maricel Popa și Gabriel Martinescu au fost niște discuții mai aprinse. Cu toate acestea, președintele Consiliului Județean nu a vrut să comenteze situația.

„Am dus acolo specialiști de la Maternitatea «Cuza Vodă». Nu vreau să comentez situația pentru că nu aflăm într-un moment de criză. Nu discutăm acum despre această problemă. Sănătatea medicilor este foarte importantă și trebuie să-i protejăm. Nu poți să duci o femeie confirmată cu coronavirus între atâția copii. DSP nu a trimis hârtia la timp, deși Cuza Vodă era pregătită. Nu cred că schimbarea șefului este o soluție sau a medicilor. Este nevoie de medici și trebuie să-i protejăm”, a spus Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

De unde a plecat totul?

O pacientă gravidă diagnosticată cu COVID-19 a fost transferată la unitatea medicală, după ce a acuzat dureri în zona abdominală. Femeia era internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Numai că medicii spitalului au ieșit în fața unității medicale și au început sa protesteze. Aceștia susțineau că, de fapt, femeia trebuia să ajungă la Maternitatea „Cuza Vodă”, unitate care urma să preia pacientele însărcinate ce prezentau simptome de coronavirus. Pentru că nu putea trece de cadrele medicale, Gabriel Martinescu a chemat în ajutor Poliția și Jandarmeria.

Medicii au făcut scandal, nemulțumiți de faptul că nu au echipamente de protecție pentru COVID-19. Situația este cu atât mai dificilă cu cât este o perioadă grea pentru toate spitalele din țară. Nu sunt materiale de protecție suficiente, cadrele medicale au ajuns să se îmbolnăvească de coronavirus după ce au intrat în contact cu pacienții. Unele cadre medicale s-au revoltat, altele au sărit în ajutorul pacientei. Peste toate acestea, autoritățile ar trebui să asigure cât mai repede stocul de materiale sanitare și de protecție pentru medici, asistente și angajați ai spitalelor, tocmai pentru a se evita alte și alte cazuri de îmbolnăvire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *