Prima pagină » Local » Cabinete noi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iași
Cabinete noi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase

Cabinete noi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iași

25 ian. 2023, 13:45,
în Local

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” Iași va avea patru noi cabinete în ambulatoriu, respectiv cardiologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, gastroenterologie pediatrică, reumatologie .

Multidisciplinaritatea în ceea ce privește managementul unui pacient este viitorul în medicină. Cu cât spitalele vor dispune de personal medical înalt calificat, care activează în mai multe specialități, cu atât diagnosticul va fi precoce, iar tratamentul va fi inițiat imediat, în beneficiul pacientului.

Pacientul român prezintă deseori comorbidități și patologii din mai multe sfere medicale, are nevoie de consulturi interclinice care, deocamdată, în cazul spitalelor, sunt realizate prin transfer către o altă unitate medicală, cu ambulanța. Bolnavul are însă nevoie de protecție, de tratament, nu de temporizare, iar noi asta ne dorim, să îi oferim servicii complete și de calitate.

Cele patru cabinete noi vin cu specialități necesare îngrijirii unui pacient care prezintă și patologii de boli infecțioase. Noi am obținut deja de la Direcţia de Sănătate Publică Iaşi avizul favorabil pentru introducerea a acestor patru noi specialități în ambulatoriu. Fiecare cabinet are normat câte un post de medic specialist şi un post de asistent medical.

Înfiinţarea acestora și noua organigramă va fi supusă dezbaterii plenului Consiliului Județean, în ședința de mâine, 26 ianuarie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *