Prima pagină » Local » Cabinet medical din Iași, spart de un hoț. Individul a fugit cu portofelele medicului și ale asistentei

Cabinet medical din Iași, spart de un hoț. Individul a fugit cu portofelele medicului și ale asistentei

16 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un cabinet medical veterinar din Iași a fost spart de un hoț. În urma incidentului, individul a fost identificat și a fost pedepsit. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Florin Luca la 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt

Un cabinet medical veterinar din Iași a fost spart de un hoț. În urma incidentului, individul a fost identificat și a fost pedepsit. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Florin Luca la 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru furt.

„Inculpatul Florin Luca va presta, timp de 60 de zile lucrătoare, o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oraşului Podu Iloaiei sau în cadrul Consiliului Local Iaşi – Direcţia de Asistenţă Comunitară. Admite acţiunile formulate de părţile vătămate A.E.T. şi M.D. Îl obligă pe inculpat să îi achite părţii civile A.E.T. suma de 5.000 de lei reprezetând prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii şi părţii civile M.D. suma de 350 de lei reprezentând prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunii”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz legat de un alt cabinet medical

Cabinet medical din Iași, spart de un hoț

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Florin Luca a început pe data de 25 noiembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de furt.

„Pe data de 9 iulie 2020, la ora 13:50 – 14:00, inculpatul a profitat de faptul că ușa de acces în cabinetul veterinar de pe Aleea Basarabi, de la parter, era descuiată, a pătruns în incinta acestuia și, ulterior, în una dintre camere și a sustras de pe o tejghea două portofele de damă, unul de culoare gri, în care se afla suma de 5.000 de lei, iar cel de-al doilea, de culoare neagră, care aparținea persoanei vătămate și în care se afla suma de 300 de lei”, au menționat anchetatorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul a recunoscut totul după ce a fost prins

Oamenii legii au mai afirmat că, în timp ce se deplasa pe Aleea Basarabi, Florin Luca a observat ușa cabinetului veterinar deschisă, motiv pentru care a hotărât să intre cu motivația de a cere un pahar cu apă.

„Întrucât persoanele vătămate se aflau în camera de tratare a animalelor, acestea nu aveau vedere asupra ușii de acces și efectuau diverse activități specifice cabinetului. Individul a intrat în camera principală a cabinetului, iar, ulterior, într-o cameră folosită drept spațiu de depozitare, unde, pe o tejghea, a observat două poșete. Acesta a sustras din fiecare poșetă câte un portofel, după care a părăsit incinta. Acesta s-a deplasat ulterior în spatele blocurilor din apropiere, a scos banii din cele două portofele și le-a aruncat pe jos. În continuare, acesta a mers în zona Bahlui, de unde și-a cumpărat etnobotanice cu suma de 100 de lei, întorcându-se la locuința de domiciliu cu trenul. Cu privire la rest ul sumei de bani sustrase, inculpatul a declarat că a folosit-o pentru a-și achita contravaloarea transportului către Marea Britanie, unde a mers după aproximativ o săptămână”, au mai spus anchetatorii ieșeni.

La audieri, individul bănuit de hoție a recunoscut că a spart cabinetul medical din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *