Prima pagină » Local » Ca în Vestul Sălbatic! A scos un topor și și-a fugărit rivalul în parcare la Selgros! Scandalul s-a mutat mai apoi la Serviciul de Pașapoarte! GALERIE FOTO / VIDEO
Ca în Vestul Sălbatic! A scos un topor și și-a fugărit rivalul în parcare la Selgros! Scandalul s-a mutat mai apoi la Serviciul de Pașapoarte! GALERIE FOTO / VIDEO

Ca în Vestul Sălbatic! A scos un topor și și-a fugărit rivalul în parcare la Selgros! Scandalul s-a mutat mai apoi la Serviciul de Pașapoarte! GALERIE FOTO / VIDEO

23 oct. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Scene ca în Vestul Sălbatic, în Iași, după ce două familii de romi s-au luat la harță. Scandalul dintre cele două familii este mai vechi, însă, ieri, judecătorii i-au pus capăt. Astfel, după ce un individ înarmat cu un topor l-a fugărit pe un altul prin parcarea Selgros, magistrații au emis condamnări în acest caz

Scene incredibile, ca în Vestul Sălbatic, în Iași! Două familii de romi s-au luat la harță în plină stradă. Mai exact, pe 27 august 2019 avea să se petreacă o scenă de-a dreptul incredibilă, chiar în parcarea magazinului Selgros. Astfel, clienții hipermarketului au rămas împietriți când au văzut că un individ coboară iritat dintr-o mașină, înarmat cu un topor, și se repede spre un alt autoturism.

„Un tânăr de 19 ani a precizat că, în timp ce se afla la volanul unui autoturism marca Audi, în parcarea Selgros, și se pregătea să parcheze, a claxonat șoferul unui autoturism marca Ford. Cel din urmă a coborât din mașină înarmat cu un topor și s-a îndreptat spre autoturismul tânărului. Acesta a mers înapoi cu mașina aproximativ 50 de metri. Mai apoi, bărbatul înarmat cu toporul s-a retras, s-a urcat în autoturism si a plecat de la fața locului”, au precizat surse judiciare.

Dar scandalul de la Selgros nu s-a încheiat în parcare. A doua zi, 8 indivizi s-au întâlnit în fața sediului Serviciului de Pașapoarte. Acolo, aceștia aveau să continue scandalul declanșat cu o zi în urmă. De data aceasta, mult mai „zgomotos”.

Acuzați că au spart o mașină cu toporul

Dacă la Selgros șoferul autoturismului Ford îl fugărea pe cel din Audi cu toporul, la Pașapoarte lucrurile s-au schimbat. Astfel, 8 indivizi, din familii rivale, au făcut circ, înjurând ca la ușa cortului și amenințând. Același autoturism Ford a fost avariat cu un topor. Martorii au sunat la 112 și au cerut intervenția Poliției. Oamenii legii au intervenit atunci în forță, reușind să aplaneze conflictul.

„8 persoane ce fac parte din două familii au fost duse la audieri. Între cele două familii din comuna Voinești exista un conflict mai vechi”, au mai menționat sursele amintite.

În urma incidentelor, 3 indivizi, cu vârste cuprinse între 25 și 28 de ani, au ajuns după gratii. Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Samuil Balica, Florin Balica și Codrin Patoi.

Samuil Balica, Florin Balica și Codrin Patoi, condamnați de judecătorii ieșeni

Așadar, Samuil Balica, Florin Balica și Codrin Patoi au fost trimiși în judecată. Procurorii i-au acuzat pe aceștia de amenințare, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Procesul celor 3 a început pe 21 octombrie 2019.
La un an distanță, 2 dintre aceștia au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au constatat încetarea procesului penal în cazul lui Samuil Balica, deoarece acesta a decedat între timp. Pe de altă parte, Florin Balica a primit o pedeapsă rezultantă de 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare. Pe de altă parte, Codrin Patoi a fost condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendare. Mai mult, judecătorii i-au obligat pe cei 2 să achite daune morale în valoare totală de 2.000 de lei către două părți vătămate. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`