BZI a intrat în posesia unei înregistrări incredibile dintr-un restaurant din Iași! La masă erau personaje din lumea medicală și un polițist

BZI a intrat în posesia unei înregistrări incredibile dintr-un restaurant din Iași! La masă erau personaje din lumea medicală și un polițist

16 oct. 2019, 04:00
Sorin Pavelescu, în Actualitate

Detalii incredibile despre scandalul izbucnit la Institutul de Psihiatrie „Socola” au ieșit la iveală. Iată de la ce a început întreaga situație și ce conversație a apărut în spațiul public. Soțul Mirelei Popeanu, fost polițist, implicat direct în întreg scandalul. Acestea sunt motivele pentru care a început scandalul. Cheia este o funcție de conducere, râvnită de cele două asistente

Conflictul izbucnit în urmă cu mai mulți ani în sânul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași continuă să persiste

Conflictul izbucnit în urmă cu mai mulți ani în sânul Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iași continuă să persiste. În prim-plan se află două asistente medicale, Lola Mitrică și Mirela Popeanu. Colegii susțin că, de ani de zile, încearcă să obțină funcții-cheie în spital, prin metode incredibile.

Astfel, susțin că cele două încearcă să șantajeze conducerea unității medicale și că s-au propus în funcții de conducere. Doleanțele nu le-au fost acceptate, iar de aici până la o campanie negativă la adresa conducerii unității medicale a mai fost doar un singur pas. În această situație a fost implicat și soțul Mirelei Popeanu, fost polițist. Bogdan Popeanu apare într-o înregistrare, la o masă într-un restaurant din Iași, alături de cele două. În urma înregistrărilor apărute în spațiul public, polițistul a fost pensionat.

Caută să obțină funcții-cheie în spital

Colegii celor două asistente medicale susțin că acestea nu urmăresc decât funcții de conducere. Astfel, acesta este motivul pentru care acest scandal încă persistă. De-a lungul anilor, Mirela Popeanu, susțin cadrele medicale, s-a făcut remarcată prin aventurile amoroase pe care le-a avut. Primul ei soț, susțin acestea, este un cetățean de origine arabă, fost pacient al Institutului. De aici, derapajele amoroase au continuat, chiar cu foștii directori ai spitalului.

„De-a lungul timpului, aceasta a creat multe probleme tuturor managerilor de spital. Totodată, s-a lăudat că a fost amanta unora dintre ei și că a fost amanta unui fost șef de secție. Prin aceste lucruri, a încercat să obțină funcții de conducere. Chiar i-a fost inventată o funcție de conducere, coordonator de asistenți. Își ponta câte 64 de ore suplimentare pe lună, pentru că ea făcea graficele. Primul soț arab era internat la «Socola», are un copil cu el. Pe actualul soț l-a cunoscut pe internet, un fost polițist”, povestesc cadrele medicale.

A locuit într-un corp de spital

Colegii celor două asistente au mai povestit și despre faptul că, la un moment dat, asistenta a locuit într-un corp al unității medicale, după ce a rămas fără locuință. Se pare că aceasta a fost lăsată să locuiască în unitatea medicală de către un fost director de spital, cu care se lăuda că avea relații amoroase aproape în fiecare seară.

„La un moment dat, aceasta a fost lăsată de un fost manager să locuiască într-un corp al spitalului. Atunci, ea a rămas fără locuință, fiind dată afară din casă de către părinți”, adaugă cadrele medicale. Viața amoroasă a asistentei a fost mereu un subiect de dezbatere în rândul cadrelor medicale. Pe această cale, ea a încercat să șantajeze și să obțină posturi de conducere, povestesc colegii.

„La vârsta de 18 ani a avut o relație cu un medic ginecolog arab. După plecarea acestuia din țară, în anul 1996, părinții au dat-o afară din casă. În acest moment, s-a mutat în Pavilionul Winkler, cu acordul unui fost manager de spital, unde a locuit doi ani de zile. În acel moment a avut o relație și cu șeful de secție. Ea se lăuda în permanență nouă, colegilor, că a fost managerul la ea și că i-a pătat rochița, pe când locuia în Pavilionul Winkler. Îi amenința pe foștii iubiți, foștii amanți, că va da în vileag relațiile lor, la familii sau prin presă, dacă nu va obține ce își dorește”, mai spun colegii.

Relații cu mai mulți medici și șefi

Colegii povestesc că asistenta a avut mai multe relații, cu medici și șefi de spital, pe care ar fi încercat să-i șantajeze ulterior. „Aceasta a fost căsătorită în anul 1998 cu doctorul arab, Mohamed, care era internat la spital, unde s-au cunoscut. Împreună au un copil. Și ea a avut nevoie de tratament, după o tentativă de suicid. A mai avut și o relație cu fost manager, în 2007-2008, și a vrut să fie pusă director de îngrijiri. În 2002 s-a căsătorit cu actualul soț, polițist, pe care l-a cunoscut pe un site de matrimoniale”, mai spun angajații institutului.

Dialog incredibil la masă, la un restaurant

Redăm integral dialogul purtat la un restaurant din Iași de către asistenta Mirela Popeanu, asistenta Lola Mitrică și, pe vremea aceea, polițistul Bogdan Popeanu, soțul Mirelei Popeanu. În dialogul redat și în format video, la finalul articolului, se poate auzi cum Bogdan Popeanu oferă indicații, fiind implicat în planul pus la cale de cele două asistente.

Bogdan Popeanu (B.P.): Să facem o scrisoare către prefect, către DSP, către minister, către prefect… Un prefect tehnocrat, ăsta îl ia de momițe pe șeful de la DSP, pentru că e în subordinea lui, atâta vreme cât este presiune mediatică. (…) Eu zic așa: facem o scrisoare către Instituție și după aia în presă. Ca presa să vină să întrebe: ați avut sesizarea din data de…, ce-ați făcut în acest sens, ce aveți de gând să faceți?
Mirela Popeanu (M.P.): Dar ei pot să publice scrisoarea noastră și atunci, înțelegi…

B.P. O scrisoare deschisă?
Lola Mitrică (L.M.): Abălașei știu că e în poziția de subprefect…
Personaj Necunoscut (P.N.): Îi greu și cu asta pentru că îs mulți, aparțin de anumite partide, s-ar putea să nu bage în seamă…
B.P. Unde s-ar putea să nu bage în seamă?
P.N. La anumite ziare, sau…
B.P. De asta îți spun.
P.N. Eu le am pe ale mele, îs salvate toate… Dacă și voi îmi trimiteți, nu toate, ălea cu amenințările și cu fac, dreg, rup… Deci este Radu Filip, care este redactor la Antena 1, care a lucrat cu mine de mult timp…

„Hai să adunăm mesajele”

M.P. Mesaje?
B.P. Da, mesajele alea.
M.P. Dar ce treabă ai cu mesajele?
B.P. Să vadă despre ce este vorba.
M.P. Dar, am spus…
P.N. E o soluție simplă.
L.M. Da ce, au trimis și mesaje de amenințare?
P.N. Cine?
L.M. Oprișanu. Sau te-a sunat?
P.N. Mie? Eu câte înregistrări am cu el…
M.P. Hai să le punem la un loc.
P.N. Eu de când am spus, hai s-adunăm mesajele…
M.P. E nasol să o induci pe Manuela, trebuie făcut în așa fel încât să nu sufere deloc fata asta.

P.N. Hai să-ți spun ceva, eu nu pot să feresc (…) Manuela are o situație dificilă…
M.P. Dar nu, eu ce spun, ca nu cumva să scăpăm sau, știi, să se trezească cineva vorbind…
P.N. Înțelegi? Pentru că m-a amenințat și cu ea, că o face, că o drege, că o mută. De-aicea a început totul între noi. Că eu n-am avut mare legătură cu el, știi… din privința lui L., că L. mi l-a lăudat, că-i băiat bun… și acuma Lucia mi-a spus și el: știi, din ce-am auzit, nici nu vreau să mă mai bag. Să nu-l bagi pe L., că L. știi cum e… că așa de tare s-a liniștit. L-a problemele pe care le are…

„Trebuie tras de ouă, să răspundă”

M.P. Eu tocmai d-aia nu spun nimic, pentru că știu ce-o vorbit Oprișanu.
P.N. Ei lasă că vorbesc și cu B. cela mare!
M.P. Și ce? Crezi că nu a vorbit L. cu el? Și ce să spună B. mare?
B.P. Crezi că nu știe?
M.P. Grigoraș e de-al nostru. Nu zice nimic de activitatea politică.
B.P. Nu, că-i tehnocrat.
M.P. E bun. Mergem la el. Hai că întreb eu pe cineva cum ajungem la el.
L. M. Dacă mergem și vorbim deschis?

B.P. Are program de audiență.
P.N. Eu vă spun sincer. Dacă îmi trimiteți și-mi redirecționați mesaje de-ale lui, cu amenințări și cu d-astea…
B.P. Eu am spus: trebuie sesizate autoritățile și apoi tras de ouă, să răspundă!

P.N. Nu, în primul rând îi facem o campanie mediatică foarte „bună”. Înainte de alegeri. Îi facem cel mai mare „bine”.
B.P. Dacă nu vorbim acum o treabă și vorbim despre Oprișanu… da, suntem de acord că Oprișanu sponsorizează o campanie electorală.
P.N. Nu-l ține nimeni în mână, pentru că s-au întâmplat prea multe. Eu, dacă adun toate, ce am și eu, ce aveți și voi, și-i trimit omului, și face un sumar, un reportaj.

P.N. El, mare susținere nu mai are. Îi mai trebuie două „imbolduri”, dintr-o parte și din alta, și-i gata.
L.M. Asta am zis și eu.
M.P. Mai sunt ăștia de la el din Botoșani, din Consiliul Județean.
L.M. Hai să-ncercăm să luăm legătura.
M.P. El are mai mulți prieteni pentru că eu când am avut nevoie de mătușă-mea, când a fost mătușă-mea bolnavă, ai mei sunt din Botoșani… și el îmi spunea, du-te la cutare, dar nu spui… că dacă află ăsta, o omoară pe mătușă-ta!
P.N. Dă muzica mai încet. Sunt distrus de cap de nebuni! (către Lola Mitrică). Să știți că nu vă cunosc. Pe cuvânt. Deci nu cred că v-am văzut. La… Mi-ați fost asistentă șefă?

„Să-i facem reclamă înainte de alegeri”

L.M. Pe ce oameni crezi că ne putem baza?
P.N. De la noi de la „Socola”? (…) Și eu am început să… cred că-s urmărit.
M.P. Mie mi-a zis și asta de la bucătărie, Cristina…
P.N. Nu cunosc… Pe mine nu mă interesa prea tare, în afară de serviciul meu… și nu-mi cunosc colegii din alte clinici.
L.M. Da, asta-i foarte bine.
P.N. Azi ne-am înjurat, ne-am spurcat în toate felurile.
L.M. Dar voi în ce…, cum de vă tutuiți și vorbiți așa, salut, ce faci… vă cunoașteți din alte…?
P.N. Eu ți-am zis cu ce scop a venit el aici. Da, pentru că el…

L.M. Eu ce știu e că el a avut belele. Și la Minister, și la Botoșani.

P.N. Are multe.
L.M. Păi dar asta căutăm, să știm să dăm mai departe.
P.N. Deci noi…, ceea ce trebuie să facem noi, este să adunăm toate informațiile și toate amenințările pe care le-a făcut… Deci eu am pe cineva la Antena 1, care a lucrat cu mine, care e prieten cu mine de mulți ani.
L.M. El este interesat?
P.N. Absolut.
L.M. Bun, eu pot să dau toate.
P.N. Și îi facem o „reclamă” înainte de alegeri încât partidul care îl susține o să se dezică de el…
L.M. Așa…
P.N. C-așa-i politica! Și azi mi-a zis că vrea să-mi facă un bine. Băi, dar fă-ți un bine ție…!
B.P. Dar unde vrea să te mute?
P.N. Unde vreau eu!

„Oprișanu mort, aveți?”

L.M. Eu ți-am zis că el nu vrea să lovească într-un coleg cu care a copilărit cu el de mic. Ți-a zis că i-a șters mesajele.
P.N. Aici lucrurile sunt complicate. Nu vreau să vorbesc. E femeie căsătorită, care-i cu mine de vreo cinci ani. O prostit-o de-o făcut-o de comandă, mi-o îmbolnăvit-o. Și acuma vrea neapărat să reușească să mă despartă de ea.
B.P. Vrea să o izoleze pe ea.

P.N. Da. Din păcate, el nu poate face prea multe cu mine pentru că… nu se poate. Deocamdată și eu am…
M.P. Bă, hai să vorbim: deci cu DNA-ul, cu DGA-ul… noi putem ajunge acolo. Tu unde mai poți ajunge în afară de ăștia? Pentru că ăștia vor informații clare.
P.N. La o televiziune națională!
M.P. La Antenă!
P.N. Eu am acolo… A lucrat cu mine și la Tele M, și la Europa Nova, pe timpuri.
M.P. Oricum s-a stârnit un căcat. Și foarte bine că s-a stârnit.
B.P. Se poate face trimitere la chestia începută de ăștia.
P.N. Nu știu. Noi dacă facem o campanie d-astea…
M.P. Le facem și o hârtie. Suntem mai mulți care avem de spus mai multe.
P.N. (către ospătar): Oprișanu mort, aveți?

(…)

P.N. Îți spun că într-o săptămână mă cunosc și cu Tolontan. Eu în cinci ani nu am făcut serviciu. åsta e primul meu serviciu.
M.P. Eu i-am scris și mi-a citit mesajul. Buna ziua, domnule Tolontan. De felul meu sunt mai directă, așa că, vă rog, îndreptați-vă puțin atenția către singurul institut de psihiatrie din țară.
L.M. Dar prietenul ăla e din București sau în Iași?

P.N. La București.
L.M. Și are relații pe acolo?
P.N. Ala a schimbat toată „Socola”.
L.M. Bun. Și pe ăsta nu poate să-l schimbe?
M.P. Fii atent. Eu îți copiez pe telefon toate mesajele, astea care-s mai… știi… de amenințare, cu el e cu un pas înainte… cu așa… că are grijă de prieteni. Înțelegi? Deci eu îți trimit toate chestiile astea. Și facem după aia în scris și dai mai departe.
M.P. Cozianu. Liderul de pe județul Iași. Al sindicatului. El a dat articolul în presă (…) Eu am zis să mergem la procuratură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *