Prima pagină » Stiri si curiozitati » Busuioc de câmp. Care sunt beneficiile ceaiului făcut din această plantă medicinală

Busuioc de câmp. Care sunt beneficiile ceaiului făcut din această plantă medicinală

11 sept. 2023, 10:53,
în Stiri si curiozitati

Multe persoane vor să afle ce efecte are aromatul busuioc de câmp pentru sănătate. Această plantă medicinală este apreciată în medicina naturistă pentru proprietățile astringente, antihemoragice, antiinflamatoare, antinevralgice, cicatrizante și antiseptice. Iată care sunt beneficiile ceaiului făcut din această plantă medicinală.

Busuioc de câmp

Busuiocul de câmp sau busuiocul sălbatic este folosit în scop terapeutic și se recoltează doar partea aeriană a plantei, floarea și puțin din frunze. Busuiocul sălbatic poate fi consumat sub formă de ceai, dar la fel de bine pote fi consumat și ca atare, în salate sau în diferite mâncăruri aromate, gustoase, sănătoase și sățioase.

Busuiocul de câmp are proprietăți antivirale și este folosit ca un leac pentru infecțiile digestive, respiratorii sau în ameliorarea simptomelor de gripă și răceală. Busuiocul salbatic este administrat pe cale orală pentru a vindeca răceala comună, gripa și herpesul bucal, dar este benefic și în cazul afecțiunilor dermatologice, inclusiv eczeme și răni ușoare deschise.

Această plantă parfumată și aromată poate fi pregătită sub formă de ceai, tinctură, ulei esențial. Aceste leacuri din farmacia naturii sunt la îndemâna oricui și ușor de pregătit acasă, cu doar câteva ingrediente.

Cum să pregătești un remediu miraculos cu această plantă medicinală

Busuiocul conține vitaminele A, K, Fier, Mangan și Calciu. Această plantă slbatică are numeroase beneficii pentru organism, printre care îmbunătățește nivelul glicemiei, ajută la relaxarea vaselor de sânge și menține ritmul cardiac, reduce stările depresive și accidentele vasculare cerebrale. Ceaiul de busuioc de câmp se prepară rapid, iar efectele sale sunt miraculoase. Într-o cană de 250 ml de apă fierbinte se pune o linguriță de busuioc. Se acoperă cana și se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară ceaiul și se bea cald, neîndulcit sau îndulcit cu puțină miere. Medicii recomandă ca ceaiul să fie consumat nu mai mult de 3 căni pe zi, după fiecare masă.

Acest ceai protejează rinichii și tratează infecțiile urinare, reduce durerile de cap, stresul și atacurile de panică, ajută la întărirea sistemului imunitar, calmeză durerile în gât și astmul bronșic, stimulează pofta de mâncare și oferă energie organismului.

Ceaiul din busuioc de câmp este un adevărat leac naturist recomandat de către medici în prevenirea și tratarea bolilor respiratorii și digestive. Busuiocul sălbatc poate fi consumat ca ceai, dar poate fi folosit și la prepararea unor mâncăruri aromate și sănătoase. La fel de bine putem consuma și ceai de fenicul. Acesta îmbunătățește memoria, reduce simptomele menopauzei, întărește sistemul imunitar și calmează durerile de cap, migrenele sau stările de amețeală.

Busuiocul se află pe lista plantelor minune, cu efecte nebănuite asupra organisului. Preparat sub formă de ceai, tinctură și ulei sau folosit în preparea unor mâncăruri delicioase, busuiocul de câmp este un adevărat leac naturist. Pentur a ne bucura de efectele și beneficiile acestei plante, trebuie să știm cum să preparăm corect ceaiul de busuioc. De asemenea, licoarea arnmată se ia doar la recomandarea medicului, fără a se depăși doza zilnică. Busuiocul este parfumat, aromat și poate fi preparat în diferite moduri peentru a obține leacuri naturiste sănătoase, eficiente și la îndemâna oricui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`